dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2434.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64873.87$

23 Nisan'da birik ve beraberlik mesajları...


23 Nisan'da birik ve beraberlik mesajları...
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin 99. yıldönümü mesajları yayımlanıyor.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

VALİ AYDIN BARUŞ: ÇOCUKLARIMIZ ÜLKE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin 99. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”  ifadesi bugünün anlamını veciz bir şekilde ifade etmektedir. Bağımsızlık yolunda Necip Türk Milleti'nin azim ve kararlılıkla başlattığı varoluş mücadelesinin son adımı bu gün atılmış ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü Atatürk tarafından “milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil” olarak görülen çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. Aziz Milletimizin huzuru ve refahı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi özgür irade sahibi bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur. Biliyor ve inanıyorum ki çocuklarımız yakın bir gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olarak Aziz Milletimizin ufuklarını aydınlatacak, Güçlü Türkiye'yi omuzlarında yükseltecek ve tüm dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için tereddüt göstermeksizin çaba sarf edeceklerdir. Büyükleri olarak bizler de Aziz Milletimizin ve tüm mazlum milletlerin umut çiçekleri olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yaşaması, çağın gereklerinden ziyadesiyle istifade etmesi, donanımlı, yetenekli ve şuurlu nesiller olarak yetişmesi için her türlü tedbiri alacağız, onlara sorumluluklar vererek özgüvenlerini pekiştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını, kanlarıyla Vatan toprağının hamurunu yoğuran Aziz Şehitlerimizi, aramızdan ayrılan Şanlı Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm dünya çocuklarına ve bütün insanlığa barış, refah ve huzur getirmesini diliyor, Muhterem Malatya Halkına ve Yüce Türk Milleti'ne en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

1005_52

GÜRKAN: 23 NİSAN DEMOKRASİ VE CUMHURİYETİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHTİR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: “23 Nisan, demokrasi ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı önemli ve anlamlı bir tarihtir.” dedi. 23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya duyurulduğu gündür.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak, millet iradesini her şeyin üzerinde tutmuştur. 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda demokrasi ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü, yarının gençleri ve büyükleri olan çocuklara dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak armağan etmesi, çocuk ve gençlere verdiği önemin en güzel göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemizde ve tüm dünyada sevgi ve barışın her zaman daim olmasını diliyorum.

1002_213

ÇINAR: 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN VE MİLLET EGEMENLİĞİNİN EN BARİZ GÖSTERGESİDİR"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99'uncu yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar; “Milli Egemenliğimizin sembolü, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olan Gazi Meclis'imizin açılışının 99.yılını büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız. En büyük servetimiz olan çocuklarımızı, çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetiştirmeli ve onlara gereken ilgiyi her ortamda göstermeliyiz” dedi. Başkan Çınar yayımladığı mesajında; “99 yıl önce karanlığa ve tutsaklığa itilmek istenen vatanımızda, Türk tarihinin en büyük ve şanlı mücadelesinin verildiği bir dönemin ardından özgürlük ve bağımsızlığı temel alarak kurulan TBMM, necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir. 23 Nisan demokrasinin, milli iradesinin ve millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Millet olarak bizlere emanet edilen çağdaş ve evrensel değerleri muhafaza ederek gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak hepimizin asli görevleri arasındadır. Bu anlamlı ve özel günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye'nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. Evlatlarımızın araştıran, düşünen, cesur, atılımcı, vatana ve millete bağlı ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmeleri için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Çocuklarımızın da bu bilinç, bu ruhla hareket ederek şanlı tarihimizden aldıkları öz güvenle büyük başarılara imza atacaklardır. Ülkemizin hangi şartlarda, hangi zorluklarla kurulduğunu çocuklarımıza iyi öğretilmesi ve iyi özümsetilmesi yaşadıkları topluma ve ülkemize faydalı olma azimlerini mutlaka artıracaktır. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımız; bilimin yol göstericiliğiyle ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa ederek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacak ve kazanan daima aziz milletimiz olacaktır. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis'teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

1007_10

FENDOĞLU: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TÜM BENLİĞİMİZLE ÇALIŞIYORUZ"

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 99. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. 
Fendoğlu mesajında, “23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi ve hukuki alt yapısının hazırlandığı bir dönemin miladıdır. Böylesi tarihi bir günün, İstiklal Harbi'nin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclis'inin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi çok anlamlıdır. Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının TBMM'nin ilanı ile Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, bugünkü sınırlarımızın çizilmesi ile sonuçlanacak bir kahramanlık destanının işareti verilmiştir. TBMM'nin varlığı büyük milletimiz için umudun, Türkün düşmanları için ise hüsranın adı olmuştur. Türk milliyetçiliğinin, millet ve vatan sevdasının millet iradesiyle buluşması, ayrılmamak üzere birleşmesidir. Ordular hazırlayıp ordular yöneten, çöken bir imparatorluğun enkazı üzerinde devlet kuran, zalimlere karşı mazlumların sığınak ve sözcüsü olan Büyük Millet Meclisi Kahraman, gazi ve aynı zamanda milli iradenin tecelli ettiği şeref ve onur mekanıdır. Türkiye'nin kuruluş ilkeleri arasında yer alan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi, bu topraklarda ilelebet devam etmesi gereken bir idealdir. Gelecekte milli egemenlik mirasını devralacak çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı en samimi duygularla kutluyor ve geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir yarınlar bırakabilmek adına tüm benliğimizle çalıştığımızı bilmelerini istiyorum. Çocuklarımızın yüzü daima gülsün istiyoruz, geleceğe umutla bakmalarını diliyoruz. Türk Milleti'nin aydınlık geleceği olarak gördüğümüz çocuklarımızın, sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmeleri ve bu şekilde hayatlarını sürdürmeleri en büyük isteğimizdir. Bu düşüncelerle Gazi Meclis'imizin 99'ncu Kuruluş yıl dönümünü saygıyla kutluyor, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

1008_6

KAZGAN: DOSTLUK TOHUMLARI TÜM DÜNYAYA EKİLİYOR

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. 

Kazgan, mesajında, “Bağımsızlığımızın ve demokrasimizin güvencesi olan TBMM'nin açılışının ve tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Dünya çocuklarıyla beraber her yıl kutlamakta olduğumuz bu anlamlı bayram, sevgi, kardeşlik ve dostluk tohumlarını tüm dünyaya ekmektedir. Ulusun, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz. Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920'de kurulan ve kuruluşunun 99. yılını kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi bu gün de aynı inanç ve kararlılıkla ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyabilmek için çalışmaktadır. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın milli bilinçle yetişmesi için bu bayram günleri önemli birer vesiledir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakar üyelerini, bugüne kadar vatan sevgisiyle hizmet veren tüm milletvekillerimizi saygı ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi. 

1006_23

SADIKOĞLU: 1920 RUHUYLA ÇÖZEMEYECEĞİMİZ SORUN YOK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” diyen Başkan Sadıkoğlu, mesajında şunları kaydetti: "Tarihimiz bu konuda çok sayıda örnekle doludur. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesiyle çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Milli egemenliği tesis ederek çocuklara hediye eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakarlıkların timsali olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal'i, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisteki tüm milletvekillerini bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor tüm çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum." 

1003_167

AVŞAR: ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU BİR GELECEK BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. 
Avşar mesajında, “Demokrasinin, aziz Türk Milleti'nin bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 99. kuruluş yıldönümünde, tüm hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99. Yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kapılarının ilk açtığı gün olması sebebiyle 23 Nisan'ı Dünya çocuklarına armağan ederek Dünya'da bir ilki gerçekleştirmiştir. Yarınımızın en büyük güvencesi olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk'ün izinde toplumumuzun her alandaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, çağdaş düşünceli insanlar olarak yetişmesi için ve çocuklarımızın barış ve huzur içinde yaşayacağı bir ülke bırakmak için çalışmaktan bir an bile vazgeçmeyeceğiz. Tüm çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, sevgi, barış ve huzur dolu bir Dünya'da hep birlikte yaşamayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

1004_83

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!