dore okulları
Malatya
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.16
  • ALTIN
    2244.8
  • BIST
    8735.13
  • BTC
    66138.4$

24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı


24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı
24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı nedeniyle mesajlar yayımlandı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı nedeniyle mesajlar yayımlandı.Yayımlanan mesajlar şöyle: 

MALATYA VALİSİ AYDIN BARUŞ

Türk Basın hayatında önemli dönüm noktasını teşkil eden  “24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı” olarak basınımızca kutlanmaktadır.
 
Sansürün kaldırılmasıyla birlikte büyük bir gelişim sürecine giren basınımız Türkiye Cumhuriyeti'nin sağladığı özgürlük ortamında hem kendini geliştirmiş, hem demokrasinin yerleşmesine ve ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunmuştur.
 
Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun  haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın mensuplarının çalışmaları takdire şayandır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünde görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, Malatya'da halkımıza haber ve bilgi ulaştırma yolunda gayret ve çaba sarfeden tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Başkan Selahattin Gürkan mesajında, “Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma gibi önemli işlevleri bulunduğunu belirterek, “24 Temmuz 1908 tarihinde ilan edilen İkinci Meşrutiyet'le birlikte basında sansür kaldırılmış ve bu gün ‘Basın Bayramı' olarak kutlanmaya başlanmıştır. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmelidir. Bu çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ise ‘İletişim Özgürlüğü' ile mümkündür. Basının meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmalarının devamını diliyor, bu çalışmalarının her zaman özgür, sansürsüz bir ortamda yürütülmesini temenni ediyorum. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘basın, milletin müşterek sesidir' ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” ifadelerine yer verdi. 

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, “Her toplumun kendine özgü değerlerine saygılı bir basın, demokratik kültürün en büyük güvencesini oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı. 
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “24 Temmuz 1908 tarihi, basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. Atılan bu adımla birlikte 24 Temmuz günü, ‘Basın Bayramı' olarak kutlanmaktadır. Basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyen ve yönlendiren önemli bir kamusal güçtür. Gelişmiş demokrasilerde önemli bir unsur olan basın, Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle “Basın, Milletin müşterek sesidir”. Özgür ve tarafsız bir basın, ülke menfaatlerini, kamu düzenini ve toplumsal dinamikleri dikkate alarak, mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri gözardı etmeden yayın yapması, sorumlu bir yayıncılık ilkesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Her toplumun kendine özgü değerlerine saygılı bir basın, demokratik kültürün en büyük güvencesini oluşturmaktadır. Böyle bir önemli görevi yerine getiren basın emekçilerinin daha iyi şartlarda mesleklerini icra etmeleri, ülkemizin her alanda gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Basında sansürün kaldırılışının 111. yıldönümü vesilesiyle başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, yaşamlarında sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” ifadelerine yer verdi. 

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR

 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın mensupları, yaptıkları görev itibariyle toplumların sesi ve vicdanıdır” ifadelerini kullandı. Kutlama mesajında tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ederek kutlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gazeteciliğin zaman kavramı gözetmeden icrasıyla birlikte zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu dile getirdi. Basının toplumun gören gözü, işiten kulağı olduğunu ifade eden Çınar, “Meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada büyük bir güce sahip olan basın kuruluşlarımız, yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Halkımızı doğru bilgilendirme adına, mesaisinden, emeğinden ve sıhhatinden ödün verme pahasına gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarımızın emeklerini her zaman takdirle karşılıyoruz. Kamuoyunun gözü ve kulağı olan basın mensuplarımızın görüş, öneri ve tespitlerinden her zaman istifade etmekteyiz. Yeşilyurtumuzun sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimine katkı sağlayan, halkımızın bilinçlendirilmesi ve kamuoyuna gerekli hassasiyetlerin oluşturulması açısından ilkeli habercilik anlayışıyla çalışan basın mensuplarının ve basının her kademesinde görev yapan basın emektarlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

MİLLETVEKİLİ MEHMET FENDOĞLU

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. 
Tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutlayan Milletvekili Fendoğlu, “Halkımıza doğru haber alma imkanı sağlayan, Türkiye'de demokratik parlamenter sistemin gelişmesinde ve güçlenmesinde basının oynadığı rol büyüktür” ifadelerini kullandı. 
Hür basının, hem demokrasinin güvencesi, hem de halkın sesi olduğunu dile getiren Fendoğlu, mesajında "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın, sadece toplumun haber alma hürriyetinin karşılığı olarak kalmamakta, kişisel hak ve özgürlüklerin korunmasında da etkin rol üstlenmektedir. Anayasamızın 28. Maddesinde yer alan 'Basın hürdür, sansür edilemez' hükmüyle basın hürriyeti güvence altına alınmıştır. Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanmaktadır. Bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" ifadelerine yer verdi. 

MHP İL BAŞKANI BÜLENT AVŞAR

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutlayan Başkan Avşar mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı' olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır. Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, ‘basın, milletin müşterek sesidir' ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!