dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9058.25
  • BTC
    69943.82$

3 Mayıs Türkçülük ve Milliyetçilik Günü kutlandı


3 Mayıs Türkçülük ve Milliyetçilik Günü kutlandı
MHP Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek ve yönetimi, 3 Mayıs Türkçülük ve Milliyetçilik Gününü Soykan Parkında düzenlenen bir program ile kutladı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

MHP Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek ve yönetimi, 3 Mayıs Türkçülük ve Milliyetçilik Gününü Soykan Parkında düzenlenen bir program ile kutladı. 

"BİZLERİ BİR ARAYA GETİREN BU KUTLU GÜNÜ KUTLUYORUZ"
Program öncesi bir konuşma yapan Başkan Çiçek, "Türkçe düşünenler, Türkçe konuşanlar, sevdaları, rüyaları duaları Türkçe olanlar. Yılda bir defa da olsa Türklük ve Türkçülük dava ve kaygıları olan insanların bir araya getirmeye vesile olan bugün bizler için çok önemli ve özeldir. Bizleri bir araya getiren bu kutlu günü, 3 Mayıs Türkçüler bayramını kutluyor, binlerce yıllık Türklük ülküsünü edebiyata, teknolojiye, yöneticilikle, hoşgörüyle, savaşla, sevgiyle, mücadeleyle, hayatıyla, beyniyle bu günlere taşıyan adlı adsız bütün ülkü devlerini rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. 

2000_22

PROGRAMA KATILANLAR
Programa MHP Malatya İl Muhasip Ömer Selvi, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Türk Eğitim Sendikası Malatya Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz, Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FENDOĞLU'NUN TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI

 MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 
Milletvekili Fendoğlu mesajında, “3 Mayıs, Türk Milleti ve onun cefakar, fedakar evlatları olan Türk Milliyetçileri için çok büyük anlam ve önem taşıyan bir gündür. 3 Mayıs 1944 Ergenekon'da dağları delen Yüce Türk milletinin yenilenen bir iman ve şuurla tekrar şahlandığı gündür. Davası uğruna her türlü şahsi hesap ve menfaate gözünü kapatan, hiçbir tehdidin yıldıramadığı, her türlü baskı, zulüm ve işkenceye rağmen davasından asla taviz vermeyen 23 milliyetçi düşünür, akademisyen ve yazar tutuklanarak, tabutluklara konmuş, bunun üzerine Türk gençliği büyük bir kararlılıkla aydınlarının yanında yer almıştır. 3 Mayıs 1944'de milliyetçi gençler haksızlığa karşı olan tepkileri, zulme eğilmeyen ve güce boyun bükmeyen tavırları, Türklüğü yüreklerinde bayraklaştıran ,dava adamlığının, davaya adanmışlığın ve ahlaklı duruşun en mümtaz örneklerinden birisini sergilemişlerdir. 3 Mayıs'ın kahramanları her türlü eziyet karşısında davalarından ödün vermemişlerdir. Türk milliyetçileri, yaşadıkları her devirde, bulundukları her zeminde, zulme ve haksızlığa asla boyun eğmemişlerdir. Türk Milletinin Hürriyet meşalesini sonsuza kadar taşımak için kendi Üzerlerine düşen görev ve sorumluluktan asla vazgeçmemiştir. Türk milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in "Türk töresi" Türk ülküsünün ayrılmaz parçasıdır' sözünden yola çıkarak geçmişten ders alıp Türk Milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir. Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam Aleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacaktır” ifadelerine yer verdi. 

2001_17

AVŞAR'IN TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI

Malatya'da MHP İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladığı mesajında, "Türk Milleti'nin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihin 75. yıl dönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı. 
İl Başkanı Avşar, mesajında, “Bilinmelidir ki, milletimiz tarih boyunca defalarca var olma mücadelesi vermiş, varlığını çok ağır bedeller ödeyerek korumasını bilmiştir. Türk Milliyetçileri her zaman Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima olmaya da devam edecektir. Türk milliyetçileri, yaşadıkları her devirde, bulundukları her zeminde, baskıya, zulme ve haksızlığa boyun eğmemişler, geçmişinden aldığı tarihi ve kültürel değerleri yaşatmayı görev bilmiştir. Bu açıdan her türlü saygı ve takdire layık olduklarını sahip oldukları büyük ülküyle göstermişlerdir. Biliyoruz ki, Türk milliyetçiliği Türkiye Cumhuriyetini kuran yüksek fikrin ve geleceğimize olan bağlanışın adıdır. Milli menfaatlerin ön planda tutulması, milli tez ve tercihlerin belirleyici olması, millet ve vatan değerlerinin korunması için Türk milliyetçileri üzerlerine ne düşüyorsa yapmışlar ve böylece Türk tarihinin altın sayfalarında parlayan isimler olarak yerlerini almışlardır. Türk milliyetçiliğinin büyük davasının kurucuları ve yılmaz savaşçıları olan başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Reha Oğuz Türkkan ve daha nice çile arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Türk Milletini çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefleyen ve bu ülkü uğruna her türlü mücadeleye girerek, kahramanca yıllarını heba edenleri bugün rahmetle yad ediyorum. Onların yaktığı Türkçülük meşalesinin asırlar boyunca sönmeden gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması gerektiği düşüncesiyle, dünya üzerindeki bütün Türklerin 3 Mayıs Türkçüler Günü'nü kutluyor, en derin selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi. 

2002_12

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!