dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2295.1
  • BIST
    9047.9
  • BTC
    70873.19$

“300 Bin TL alan KOBİ bunun 90 binini ödeyecek”


“300 Bin TL alan KOBİ bunun 90 binini ödeyecek”
KOSGEB tarafından başlatılan 'Yurt Dışı Pazar Destek Programı' gerçekleştirildi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde KOSGEB tarafından başlatılan 'Yurt Dışı Pazar Destek Programı' gerçekleştirildi.

PROGRAMA KATILANLAR
Programa Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ünal, KOSGEB Malatya İl Müdürü Murat Seki, yönetim kurulu üyeleri ve firma temsilcileri katıldı.

1_238

SEKİ, DESTEKLER HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Programda konuşan ve destekler hakkında bilgiler veren KOSGEB Malatya İl Müdürü Murat Seki, programdan yararlanmak isteyen işletmelerin, başvuru tarihi itibariyle son mali yılda bilanço esasına göre defter tutmuş olması ve son mali yıl verilerinin onaylı olmasının gerektiğini söyledi.Yurt Dışı Pazar Destek Program'ın destek miktarının 300 bin lira olarak belirlendiğini kaydeden Seki, şöyle konuştu: "Bunun yüzde 70'i geri ödemesiz olacak. Yani 300 bin lira destek almaya hak kazanan bir KOBİ'miz, bunun sadece 90 bin lirasını KOSGEB'e geri ödeyecek. Proje bazlı olarak hayata geçecek programın destek süresi, 6 aydan 24 aya kadar. Programdan ilk kez yurt dışına açılacak KOBİ'lerimizin yanı sıra, yurt dışı pazar payını artırmak isteyen KOBİ'lerimiz de faydalanabilecek."

6 FARKLI HARCAMA KALEMİNDEKİ GİDRLER KARŞILANACAK
Seki, Yurt Dışı Destek Programı kapsamında ihracat yapan KOBİ'lerin 6 farklı harcama kalemindeki giderlerini karşılayacaklarını belirterek, "İlk olarak KOBİ'lerimizin projelerde istihdam edecekleri personeller için 100 liraya kadar destek sağlayacağız. Gelişmek ve büyümek isteyen KOBİ'lerimize satın alacakları yazılım ve donatım noktasında yine 100 bin liralık katkıda bulunacağız. KOBİ'lerin ürünlerini tanıtmak üzere yapacakları reklamları ve e-ticaret platformundaki 100 bin liraya kadar biz karşılayacağız. Desteğimiz uluslararası fuar ve organizasyonlara katılmak isteyen işletmelerimizin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini karşılayacak. Yine proje kapsamında KOBİ'lerin ihracata yönelik ihtiyaç duydukları, personel gideri desteği, yazılım ve donanım giderleri desteği, tanıtım giderleri desteği, yurt dışı fuar ve seyahat giderleri desteği, test, analiz ve belgelendirme giderlerine yönelik destek ve hizmet alımı giderleri desteği olmak üzere 6 başlıkta destek sağlanacak. e-Devlet üzerinden veya KOSGEB'in internet sitesinden Yurtdışı Pazar Destek Programı'na başvuru yapabilecekler" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!