dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2437.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66739.66$

300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinin temeli atıldı


300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinin temeli atıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, Malatya’da katıldığı temel atma töreninde muhalefeti eleştirdi. AK Parti’nin şu anda dünyada sorun çözme kapasitesi en yüksek siyasi hareket olduğunu ifade eden Ünal, “Bir dönün bakın, sorun çözebilecek, milleti taşıyacak, derdini kendi derdi bilecek bir muhalefet var mı?” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, Battalgazi ilçesinde yapılacak olan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Yapılan yatırımın Malatya'ya ve bölgeye hayırlı olmasını dileyen Ünal, Türkiye'de 1960 yılından 2002'ye kadar 36 hükümetin değiştiğini ve hükümetlerin ortalama görev sürelerin ise 1,5 yıl olduğunu söyledi. 

"SORUNLARI ÇÖZE ÇÖZE GELMİŞİZ"
Koalisyonların, istikrasız dönemler ve parçalı siyasetin Türkiye'ye büyük sıkıntılar getirdiğini söyleyen Ünal, "2002'den bugüne baktığınızda geride kalmış tek bir sorun söyleyebilir misiniz? Sorunları çöze çöze gelmişiz." şeklinde konuştu. Türkiye'nin 2013 yılında IMF'den kurtulduğu belirten Ünal, 125 milyar avro değerinde 3 proje açıkladığını ve akabinde Gezi Parkı olaylarının başladığını hatırlattı. Gezi Parkı olaylarının ardından yargı darbesi, 6-8 Ekim olayları ve MİT tırları operasyonun yapıldığını anımsatan Ünal, bunların da başarısız olması ile 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığını dile getirdi. 

102_140

"YETER SÖZ DE KARAR DA MİLLETİNDİR"
Dünyanın birçok yerinde oynanan oyunların tamamının Türkiye'de oynanmaya çalışıldığını kaydeden Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Çünkü bizim milletle birliğimiz var da o yüzden sonuç alamadılar. Biz bu kadar saldırıya rağmen Türkiye'yi büyümeye, sorunları çözmeye devam ettik mi? Ettik. Vesayeti ortadan kaldırıp hükümet sistemini değiştirdik mi? Değiştirdik. Millet sandıkta gidiyor hükümeti seçiyor. Hükümet Ankara'da iktidar koltuğuna oturduğu zaman birileri hükümete diyordu ki ‘Devletin sahibi benim' Kim veriyor kararı siyaset vermiyordu, kendisini devletin sahibi sanan Ankara'daki bir avuç vesayet eliti karar veriyordu. Bunları darma duman ettik. 1950'de Adnan Menderes'in 'Yeter söz milletindir' dediği aşamayı 'Yeter söz de karar da milletindir' diyerek tamamladı Recep Tayyip Erdoğan. Devleti milletin seçtikleri yönetir. Buna alışmakta zorlandılar, hala zorlandılar. Söz de karar da milletindir. Millet, devleti yönetir." 

"SEÇİMDEN SONRA EKONOMİK DARALMA OLACAK DİYE YALAN SÖYLÜYORLAR"
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin el ele vererek ülkeyi vesayetçi hükümet yapısından kurtardığını vurgulayan Ünal, şunları söyledi: 
"13 Ağustos 2018'de, 15 Temmuz'da demokrasimize yapmak istediklerini ekonomimize yapmak istediler. Londra merkezli bir kur saldırı yaşadık. Amaçlar doları 10 liraya çıkarıp ekonominin çatısını çökertmek. Ama ekonominin tek çatı altında toplanmış olması, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hızlı karar verme yeteneğiyle gece saat 02.00'de 7,40'da durduruldu ve 5 liraya kadar indirildi." 
Birilerinin yine felaket tellallığı yaptığına dikkati çeken Ünal, seçimlerden sonra ekonomik daralmanın olacağı yalanının gündeme geldiğini söyledi. 

103_106

ÜNAL MUHALEFETE TEPKİ GÖSTERDİ
Kendilerinin birçok sorunu çözdüğünü ifade eden Ünal, “Bundan sonra önümüzde hangi sorun olursa olsun çözeriz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın tecrübesi, deneyimiyle, AK Parti kadrolarının, bizim çözemeyeceğimiz sorun yok. Şu anda dünyada sorun çözme kapasitesi en yüksek siyasi hareket AK Parti'dir. Bir dönün bakın, sorun çözebilecek, milleti taşıyacak, derini kendi derdi bilecek bir muhalefet var mı? Yeni Zelanda'daki katliamı İslam'a ve Müslümanlar'a bağlayabilecek kadar gaflet içerisinde olan bir anlayış bu ülkenin sorunlarını çözebilir mi? Çözemez. Şundan emin olun, Allah'ın izniyle Türkiye'nin önü açık. Türkiye büyük, temel sorunlarını çözdü. Türkiye, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda her alanda temel altyapı sorunlarını çözdü. Türkiye yoluna hız kesmeden devam ediyor" diye konuştu. 

HASTANENİN 2 YIL İÇİNDE BİTMESİ PLANLANIYOR

Malatya'nın Battalgazi ilçesine yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesinin temeli düzenlenen tören ile atıldı. 2 yıl içinde bitirilmesi planlanan hastanenin hizmete girmesi ile bölgenin sağlık ihtiyacı da büyük oranda karşılanmış olacak. 

1003_423

TEMEL ATMA TÖRENİNE KATLANLAR
İlçedeki eski yıkılan devlet hastanesi yerine yapılacak olan hastanenin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından bugün temel atma töreni düzenlendi. Battalgazi Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık ve Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Adayı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Sağlık İl Müdürü Recep Bentli ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. 

"HAYALDİ GERÇEK OLDU"
Temel atma töreninde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir adayı Selahattin Gürkan, “Hayaldi, gerçek oldu” diyerek hastanenin Battalgazi'ye kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Battalgazi'ye yeni bir hastane kazandırmak için kendisinin de büyük çaba sarf ettiğini belirten Gürkan, “50 dönüm alanın alınması sürecinde bakanımızla, milletvekillerimiz ile sağlık müdürlüğümüz ile birlikte bu süreci çok yakın takip ettik. Eski Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu beyin de bu yerin Battalgazi Devlet Hastanesi olarak projelendirilmesinde büyük emekleri var. Kendisine buradan şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. İlk olarak 200 yataklı olarak planlanan hastane projesi, milletvekillerimiz ile çok yoğun bir çaba ile 300 yataklı olarak hayata geçiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

"MALATYA HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI ALDI"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise AK Parti'nin kurulması ile birlikte Türkiye'nin her yerinin şantiyeye dönüştüğünü belirterek, bu kapsamda Malatya'nın da hak ettiği yatırımları aldığını söyledi. 

"BÖLGE YENİDEN HAREKETLENECEK"
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise konuşmasında Battalgazi'nin Anadolu'yu Anayurt yapan bir ilçe olduğunu ifade etti. Hastanenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Fendoğlu, hastanenin açılması ile bölgenin de yeniden ekonomik olarak da hareketleneceğini söyledi. 

1004_210

"SÖZ VERDİĞİMİZ HER YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİK"
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'de, AK Parti Hükümetleri döneminde yapılan yatırımlardan bahsederek, söz verdikleri her yatırımı şehre kazandırdıklarını söyledi. Battalgazi Devlet Hastanesinin ihale süreci öncesindeki gelişmelere de değinen Tüfenkci, şuanda ülke genelinde 4 hastane inşaatının başladığını bunlardan birinin de Malatya'daki Battalgazi Devlet Hastanesi olduğunu söyledi. 
Daha sonra söz alan Vali Aydın Baruş ise Malatya'nın sağlık açısından bölgenin merkezi olduğunu dile getirerek, “137 milyon 280 bin ihale bedelli olan 300 yataklı hastanemiz 60 bin 566 metrekare alana sahip olacak. Bu hastanenin açılması ile Eğitim ve Araştırma Hastanemizin özellikle yoğun bakım ve acil servisin de de yoğunluk azalacak. Bu yatırımla birlikte Battalgazi ilçesinin de tekrar bir sağlık merkezi olacağına inancımız tam” ifadelerine yer verdi. 

"4 SAĞLIK YATIRIMINA BAŞLANILDI"
Son olarak söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Türkiye genelinde şuanda 4 sağlık yatırımına başlanıldığını ve bunlardan birisinin de Malatya'daki yatırım olduğunu söyledi. Ünal, Battalgazi Belediyesini ziyareti sırasında Başkan Selahattin Gürkan'ın o dönem projelerini gördüğünü de belirterek “İnşallah bu güzel hizmetleri Malatya'mız için gerçekleştirirsiniz” dedi. 

1005_113

"TÜRKİYE KARARINI VERMİŞTİR"
Malatya'nın bir sağlık merkezine dönüştüğünü gördüklerini ifade eden Ünal, kent genelinde 3 bin 200 yatağa ulaşan hastane sayısı ile Malatya'nın bölgenin sağlık merkezi olduğunu söyledi. Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Ünal, “Türkiye kararını vermiştir, istikametini belirlemiştir. Cumhur ittifakı pazara kadar, değil mezara kadar. Bu bir seçim ittifakı, masa başı pazarlığı değil. Biz siyaset olarak milletin 15 Temmuz günü oluşturduğu büyük mutabakata teslim olduk. Biz millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde 4,5 yıl var. Şundan emin olun Türkiye'yi, Malatya'yı ayağa kaldıracağız. Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Sivas, bunlar el ele verecek Allah'ın izni ile bölgesel kalkınmayı gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

Konuşmaların arından hastanenin temeli için butona basıldı. 

 

ÜNAL DAHA SONRA AK PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. Girişte partililer tarafından coşkuyla karşılanan Ünal, daha sonra İl Başkanı İhsan Koca'yı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Ünal, AK Parti teşkilatlarının ülke genelinde coşkuyla yerel seçimlere hazırlandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti'nin verdiği mücadele neticesinde millet iradesinin egemen olduğunu idile getiren Ünal, milletin yönetimde egemen olmasının çok kıymetli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'de yerleşmesiyle beraber şimdi ikinci önemli aşamada olduklarını kaydeden Önal, “Bunun yerel yönetimlerde de tam anlamıyla oturması hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hem de yerel yönetimlerle şehrimizi ve ülkemizi ayağa kaldırmaya doğru yürüdüğünü görüyoruz. Malatya, bu anlamda her zaman bir demokrasi kalesi olmuştur" dedi. 

1002_580

"ONLARI DA ONLARIN AĞZIYLA KONUŞANLARI DA SEVİNDİRMEYECEĞİZ"
Seçimlere kısa bir süre kaldığını ifade eden Ünal, 31 Mart akşamı sandıklardan Cumhur İttifakı'nın büyük bir başarıyla çıkacağını dile getirdi. Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan saldırıda 50 Müslüman'ın öldürüldüğünü anımsatan Ünal, yapılan saldırının ırkçı ve faşist bir anlayış tarafından yapıldığını söyledi. Batı medyasının saldırıyla ilgili ısrarla bir kişiyi konuştuğunu kaydeden Önal, “Bu saldırı Amerika ve Avrupa'da insanların kalbine ekilen nefret tohumunun yeşermesinin sonucudur. Bu Müslümanlara dönük ilk saldırı da değildir. Myanmar'a gidiyorsunuz katledilen Müslüman. Dün iki masum Müslüman İsrail tarafından katledildi. Dünyanın her yerinde katledilen Müslüman ama Müslümanları katledenler dönüp ağızlarını yaya yaya Müslümanlara terörist diyor. Kendi terörlerini, kanlarını, nefretlerini ve kinlerini perdelemek için bunu yapıyorlar. Bu anlayışın hedefinde Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye var. Bu nedenle biz her zamankinden daha fazla liderimize ve ülkemize sahip çıkacağız. Türkiye zayıfladığında kimlerin sevineceğini biliyoruz. Biz, PKK, Pensilvanya, FETÖ'yü, onların ağzıyla konuşanları da sevindirmeyeceğiz. Son 10 günde son turda öyle bir koşacağız ki 31 Mart'ta dünya AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın, Erdoğan'ın nasıl güç tazelediğini görecek inşallah" diye konuştu. 

1003_425

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı İhsan Koca tarafından Ünal'a Malatya kayısısı ve kilim hediye edildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!