dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2417.0
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63674.83$

4 puan 5 maç!


4 puan 5 maç!
Hanemizdeki 4 puanlık fark ve kalan 5 maç Mehmet Ayhan tarafından değerlendirildi
Narin

MALATYA TİME / MEHMET AYHAN

Beyaz Grup'ta lider olan Yeni Malatyaspor, bu sezon ilk defa İstanbul'dan kayıpsız döndü. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele eden Yeni Malatyaspor, son 4 maçını da kazanmış oldu. Yeni Malatyaspor her ne kadar maçın son bölümündeki penaltıya kadar aradığı golü bulamamış olsa da seyircisine mücadele oranı yüksek ve keyifli bir maç izletti. İstanbul ve çevre illerden gelen taraftarına 3 puan sevinci yaşatan Yeni Malatyaspor, hızlı ve atak futboluyla sezon başından beri dikkatleri üzerine çeken rakibini karşısında üstündü.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Maçın 22.dakikasında kaleyi karşıdan gören bir noktadan Serkan Çalık'ın şutunu kaleci Akın çeldi. Kronometre 39'u gösterirken, Yeni Malatyaspor, elle oynama sebebiyle bir serbest atış kazandı. Sol kanatta köşe bayrağının bulunduğu bölümden yapılan kavisli orta ceza sahası içerisinde sekti ve kale direğine çarpıp oyun alanına döndü. Maçın 49.dakikasında Berke'nin sol kanata aktardığı topta Ali Kuçik'in şutu kaleyi bulmadı. Onur'un 79.dakikada sağ kanattan yaptığı ortaya Erhan, elle müdahale etti. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Yeni Malatyaspor'un tecrübeli futbolcusu Aydın Çetin takımını öne geçiren golü kaydetti. Maçın kalan süresinde başka gol sesi çıkmayınca haftayı 3 puanla kapatan taraf Yeni Malatyaspor oldu.

ALKIŞLAR, SEYİRCİYE…
Karşılaşma Yeni Malatyaspor'un üstünlüğüyle sonuçlanırken Teknik Direktör Feyyaz Uçar'ın öğrencileri puanını 59'a yükseltip maçı izleyen çok sayıda taraftarıyla sevinçlerini paylaştı.

Karagümrük taraftarının iki takımı da elele tribüne çağırması, fair-play adına çok güzel bir tablonun ortaya çıkmasını sağladı. Oyunu çirkinleştirmeyen ve sadece futbolu düşünen iki takımı da kutluyorum.

Karagümrük maçında tek golle 3 puan alan Yeni Malatyaspor, en yakın rakibine 4 puan fark attı. Baştan sona üstün oynayan Yeni Malatyaspor, Karagümrük karşısında sayısız gol fırsatından da yaralamadı. Yeni Malatyaspor aldığı bu galibiyetle Pazar günü konuk edeceği Pendikspor karşısına daha rahat çıkacak. Gruptaki sıralamada üçüncü durumda bulunan Pendikspor, ikinciliği averajla Ümraniyespor'a kaptırmış durumda.

MALATYALI'NIN MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERMELİYİZ


Pendiksporla İstanbul'da yapılan olaylı maçı hatırlayınca bu maçın da gergin geçeceğini düşünebilirsiniz. Böyle düşünenlere katılmıyorum. Çünkü her iki kulüp yönetici ve sporcuları ilk maçın gerilimini ortadan kaldırmaya yönelik hareketlerde bulanacaklardır. Misafirine kusur etmeme konusunda ün yapmış bir ilin takımı olan Yeni Malatyaspor, şehrini en iyi şekilde temsil edecektir. “Yeni Malatyaspor'un yönetiminde bulunan ve azınlıkta kalan bir iki kişinin agresifliği bu maçta törpülenecek” diye düşünüyorum. En azında Başkan Adil Gevrek, konuyla ilgili tedbir alacaktır.

Pendikspor maçı kalan haftalardaki stres oranını da belirleyecek bir maçtır. Bu maçta kaybedilecek puan, sonraki haftaların daha stresli geçeceğini gösterir. Dolayısıyla Pendikspor maçının kayıpsız atlatılması gerekiyor.

KALAN 5 HAFTA İÇİN BİR KAÇ NOT

Sezonun bitmesine 5 hafta var. Bu 5 maçın üçünü evinde oynayacak Yeni Malatyaspor için deplasman olacak 2 maç var. Bunların biri İskenderun diğeri de Menemen maçlarıdır. İskenderun şu anda 14. sırada. Maç günü konumunun ne olacağı belirsiz ancak düşme hattına yakınlığı sebebiyle zorlu bir maç bizi bekliyor. Her ne kadar İskenderunspor, ilk maçta 5-0 yenilmiş olsa da düşmemek için canını dişine takacaktır. Ayrıca ilk maçta as kadrosundan yoksun olarak Yeni Malatyaspor'un karşısına çıkmış bir takım vardı sahada. Gelelim Menemen maçına. Sezonun bitmesine 1 hafta kala oynanacak bu maç da sıkıntılı olabilir. Çünkü Menemen şu anda 4. sırada. Güçlü ve mücadeleci bir takım olan Menemen, Yeni Malatyaspor'u ilk maçta Malatya'da 2-0 yenmişti.

Öncelikle deplasman maçlarını değerlendirdim. Şimdi de iç saha da Pendikspor haricindeki iki maça dikkat çekelim. Bunlardan ilki 2 hafta sonra Bayrampaşa'yla yapılacak maçtır. Bilindiği gibi o maç da olaylı maçlarımızdan biriydi. Sahadan 2-2 ayrılmış ancak bu skora en çok üzülen taraf biz olmuştuk. Deplasmanda 1 puan çıkarmayı başaran Yeni Malatyaspor'un evinde daha rahat olacağı kanaatini taşıyorum. Gelelim içerideki ikinci maça. Bu maç ligin son haftası yani finalinde Keçiörengücü'yle olacak. İlk maçta 2-1 yenilen taraf Yeni Malatyaspor'du. Eğer Yeni Malatyaspor'un liderlik iddiası son maça kadar sürerse, Keçiörengücü'nü rahat geçilebilecek bir takımdır bana göre.

LİDER OLMAK GÜZEL AMA…


Sonuç olarak önümüzdeki 5 maçın birinde fire verilebilir. Ancak bu fireyi bile göze almadan, her maçı final havasında ve son maçmış gibi geçirmemiz gerekiyor. Aradaki 4 puanlık farkın kapanması sadece 2 maça bakar. Lider olmak güzel ama daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi lideri yenmek ve kendini ispat etmeye çalışmak isteyen çok takım var.

Bazıları tarafından çok iddialı bir söz olabilir ama ben bu şekilde inanıyorum veya inanmak istiyorum. Taraftarının desteğiyle kenetlenmiş ve inanmış Yeni Malatyaspor'un şampiyonluğu için 5 hafta kaldı.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!