dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.73$

4. viteste kırmızıyı unuttu!


MEHMET AYHAN yazdı…
Narin

YORUM / ANALİZ: MEHMET AYHAN

antalya maci02Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor'un konuğuydu. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 52. dakikada Faslı Issam Chebake'nin kırmızı kartla cezalandırılmasıyla 10 kişi tamamladığı karşılaşmayı 3-1 mağlup oldu. Kırmızı-Beyazlı deplasmanına dek son 4 maçında 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 10 puan toplayan ve 5. kez kaybetmemeyi amaçlayan Doğunun Kaplanları'nın yenilmezlik serisi de sonlandı. 26 puanla 10. basamağa gerileyen Malatya temsilcisi 9 Şubat'ta Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

antalya maci01

EROL BULUT'TAN İKİ DEĞİŞİKLİK
EYMS'de, 1-0'lık Sivasspor galibiyetinde Thievy Bifouma'ya müdahalesinin ardından Mete Kalkavan tarafından yaptırıma uğrayan ve sarı kart cezalısı durumuna düşen Nijeryalı Azubuike Okechukwu ile sakatlığı bulunan Senegalli Issiar Dia, Antalyaspor karşısında forma giyemedi. Teknik Direktör Erol Bulut, Sivasspor 11'ine göre 2 değişikliğe gitti. Ekvadorlu Arturo Mina'nın yerine Brezilyalı stoper Matheus Doria'yı düşündü. Azubuike'nin yokluğunda ise Aytaç Kara'ya güvendi.

antalya maci04

SAMBACILARDAN BİRİ 11'DE, DİĞERİ TRİBÜNDE
Fransız Marsilya'dan kiralanan Doria ilk 11'deydi.  En son Sao Paulo'da top koşturan ara transfer döneminin son gün sürprizi Brezilyalı Gilberto Oliveira Souza ise yoktu. Ayrıca Malatyasporlu taraftarlar artık Birinci Lig'deki Elazığspor'un yolunu tutan Murat Akça'yı izleyemeyecek. Devre arasında renklere bağlanan 3 genç yetenek Gökhan Akkan (19), Mustafa Eskihellaç (20) ile Berk Yıldız (22) ise 21 kişilik esami listesine girdi. Bilindiği gibi 3. Lig 1. Grup'taki Çanakkale Dardanelspor'dan kapılan Nuri Fatih Aydın pişmesi için sezon sonuna dek 2. Lig Kırmızı Grup'taki Kastamonu 1966'ya kiralanmıştı.

antalya maci06

4-1-4-1 SAHA DİZİLİŞİ…
Eldivenler yine Ertaç Özbir'e emanet edildi. Doria, Sadık Çiftpınar ile geri dörtlünün göbeğindeydi. Onların solunda alışılageldik üzere Senegalli Aly Cissokho, sağında Faslı Issam Chebake ter döktü. 4-1-4-1 gibi görünen dizilişin ön liberosu Murat Yıldırım oldu. Ona Aytaç Kara ile Gineli Sadio Diallo yardım etti. Hücum hattının sağında Michael Pereira, sağında Adem Büyük boy gösterdi. İleri uçta Faslı Khalid Boutaib izlendi. Fabien Farnolle, Gökhan, Sincere Seth, Mina, Berk, Rahman Buğra Çağıran, Mustafa, Nacer Barazite, Eren Tozlu ve Emanuel Dening kulübedeydi.

antalya maci16

DORIA'DAN AYAĞININ TOZUYLA PENALTI İKRAMI!
“Kötü netice, alttakilerle aramızdaki fark kapanacak. Bunu yaşamamak için kesinlikle yenilmememiz lazım.” diyen Erol Bulut ilk düdükten önce temkinliydi. Doria ve Gilberto'nun imzalarından mutluluk duyan genç teknik adamı Doria hayal kırıklığına uğrattı! 8'de sağ çaprazdan içeriye giren Maicon Marques, Doria'nın sert darbesiyle yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır tereddütsüz beyaz noktayı işaretledi. Deniz Kadah penaltıda affetmedi: 1-0.

antalya maci07

AYTAÇ, ANTALYA'YI ‘KARA'RTTI
19'daki vuruş, Boutaib'in klasına yakışmadı. Sadık indirdi, bomboş durumdaki Faslı'nın çektiği şutta meşin yuvarlak, Ferhat Kaplan'ın ayaklarından sekip kornere çıktı. 45+1'de beraberlik sayısı kaydedildi. Pereira ortaladı. Boutaib, altı pas üzerine istediğini yapamadı. Pas olan topu, Aytaç Kara ağlara gönderdi: 1-1. Yetenekli isim böylece bu seneki 3. golünü kaydetti.

antalya maci102

CHEBAKE SİNİRLERİNE HAKİM OLAMADI
İkinci perdenin ilk tehlikeli akınını Doğunun Kaplanları geliştirdi. 49'da Doria'nın çektiği şut, Nazim Sangare'den döndü. 52'de Erol Bulut'un tüm planları altüst oldu. Deniz Kadah ile Sadık Çiftpınar arasındaki ikili mücadele sonrası Chebake, Emre Güral'a hareketi sonrası ihraç edildi.

antalya maci104

57'DE TOP DİREKTE PATLADI; YA SONRASI!
57'de Malatyasporluların uzaklaştırmak istediği topa Zeki Yıldırım'ın gelişine denemesinde imdada yan direk yetişti! 66'da moraller tümden bozuldu. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencilerinden Celustka da direğe takıldı; ancak Deniz Kadah takipçiliğini konuşturdu: 2-1. Tabela 90+2'de yazıldı. Mustafa El Kabir, Ertaç ile birebirde affetmedi: 3-1.

antalya maci107

TOP MALATYA'NIN, MÜCADELE ANTALYA'NIN!
Müsabakanın genel analizine gelince…  Kontrollü girişten sonra sert oyun yeğlendi. Top Malatyaspor'da görünse de ikili mücadelelerde Antalyaspor ayakta kaldı. Chebake, “Topun dışarıya yönelmesini sağlarım, vücudumla korurum.” hatasına düşünce Maicon'un ısrarıyla kaptığı ve çevirdiği topla Antalyaspor penaltı avantajını yakaladı. Doğunun Kaplanları, Aytaç Kara'nın 1-1'i bulduğu anda da Pereira'nın takipçiliğinin semeresini aldı. Malatyaspor ilk 45 boyunca mutlak manada üstündü. Görüntü ve 1-1'lik skor, sıkışık oyunun sonucuydu. İki taraf da bazı aksiyonlara uzaktı.

antalya maci108

LİGİN HAVA TOPU GALİBİ!
Özellikle ilk 45'te topa yüzde 64'e 36 daha fazla hükmetmesine rağmen hücumda beklentileri karşılayamayan bir Malatyaspor izlendi. Defanstan oyun kurma çabasında baskı yenildi. Bu durumlarda Boutaib'i bulmaya çalıştılar ki bunu da kısmen başardılar. Faslı santrfor, uzun boylu iki Antalyasporluya karşın sıçradığında yıldırıcıydı. Lakin onun indirdiği toplarla buluşanlar devamını getiremedi. Üstelik EYMS, Antalya randevusuna dek 403 kez ile ligin en çok hava topu kazanan ekibiydi. İleride üretken davranılamadı. Murat Yıldırım arzusunun da katkısıyla aklındakileri yeşil zeminde uyguladı. Aytaç Kara gol de dahil, kafasındaki koşuları gerçekleştirebildi.

antalya maci109

3 MAÇ SONRA GOL YENİLDİ
İki teknik direktörün ikinci yarıda aynı 11'leri sahaya sürmesi bekleniyordu; ama Hamza Hamzaoğlu'ndan Danilo-Mustafa El Kabir hamlesi şaşırttı. Öncelikle kaybetmeme fikrini taşıyan ve sürpriz bir golden kaçınan Erol Bulut'un talebeleri, rakibinin ataklarını olumlu şekilde sonlandırmasına olanak tanımadı. Çapraza, fazlasıyla sağ kanada atılan diagonal toplara çoğunlukla kat edildi. İkinci devrenin başında Chebake'nin EYMS'yi 10 kişi bırakması moral-motivasyonu da düşürdü.  Son üç sınavında (Akhisarspor-Yeni Malatya: 0-0), (Kayserispor-Yeni Malatya: 0-1), (Osmanlıspor-Yeni Malatya: 0-0) kalesini kapatan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, eksilince Antalya'dan toplam 3 gol yedi. Erol Bulut'un (Seth -Adem Büyük 63'), (Eren Tozlu-Pereira 75'), (Rahman Buğra Çağıran-Cissokho 85') dokunuşu pek işe yaramadı.

antalya maci113

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!