dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9766.98
  • BTC
    64290.42$

44 KERE MAŞALLAH!


44 KERE MAŞALLAH!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

 

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 44 gün sonra galibiyetle tanıştı. 17 Mart'ta sahasında Ankaragücü'nü 3-1'le geçtikten sonra bir türlü yüzü gülmeyen Kaplanlar, şehrin plakasına denk gelen aranın ardından sevindi. Malatya ekibi, Yeni Malatya Stadı'nda Kasımpaşa'yı kaptan Adem Büyük ve Robin Yalçın'ın golüyle devirdi: 2-1. İstanbul'da 3-0 kaybettiği rakibinden rövanşı da almış oldu. Sarı-Siyah-Kırmızılılar böylece, Ziraat Türkiye Kupası da dahil, 5 karşılaşmanın akabinde zafere uzandı. 41 puanla 7. basamağa yükselen EYMS, 5 Mayıs'ta Akhisarspor'un misafiri…

2000

BULUT'UN YERİNE RAVCI
Takımın başında, teknik direktör Erol Bulut'un istifasının ardından Spor Toto Süper Lig'de kalan 5 haftalık bölümde yola devam etme kararı alınan sportif direktör Ali Ravcı vardı. Öğrencileri Kasımpaşa'ya hazırlanırken zorlanan Ravcı, kaybolan özgüveni yeniden oluşturmak için onlarla bire bir görüşmeler gerçekleştirdi.

1003_220

KAŞ YOK; MUSTAFA DÖNDÜ
14 Nisan'da Aytemiz Alanyaspor karşısında, 81'de Serkan Çınar'a yönelik sözlerini 4. hakemin duymasıyla ihraç edilen ve 3 maçlık yaptırım uygulanan Erkan Kaş yine yoktu. Tecrübeli futbolcu, Trabzon'daki 2-1'lik, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında ise evdeki 5-2'lik Galatasaray mağlubiyetlerini de kaçırmıştı. Yine Trabzon'da, 76'da Abdulkadir Ömür'ü faulle durduran, 6 dakika içinde ikinci sarının akabinde kırmızı kart gören Mustafa Akbaş döndü.

1004_114

ÖMER SAKAT; 11'DE 3 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray hezimetinde 67'de kaptan Adem Büyük'ün yerine şans yakalayan; ancak sakatlanan Ömer Şişmanoğlu da forma giyemedi. Ali Ravcı, Erol Bulut'un görevi bırakmasını da tetikleyen kupa 11'inde 3 değişikliğe gitti. Beninli file bekçisi Fabien Farnolle'ü kesen Ravcı, eldivenleri Ertaç Özbir'e emanet etti. Murat Akça'nın yokluğunda stoper hattının ikinci adamı; tekrar Mustafa oldu. Hücum hattında ise Brezilyalı Guilherme kesik yerken, Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma oynadı.

1005_72

TAKIMIN BEYNİ: ALEKSIC
Ertaç'ın en geride yer aldığı 4-2-3-1 dizilişinde savunmanın ortasında Ekvadorlu Arturo Mina ile Mustafa boy gösterdi. Onların solunda Bülent Cevahir, sağında Faslı Issam Chebake ter döktü. Bu dörtlünün hemen önünde, Hollandalı Mitchell Donald'a, yine Murat Yıldırım eşlik etti. İkinci bölgenin sağında Adem, solunda Bifouma izlendi. Kaplanların beyni ise Sırp yıldız Danijel Aleksic oldu. İleri uçta Fransız santrfor Aboubakar Kamara vardı.

1006_31

DİREK SESİNE KARŞILIK KLAS VURUŞ
Serkan Tokat'ın düdük çaldığı zorlu sınavın izlenimini şöyle özetlemek mümkün… 30'uncu dakikada Fode Koita şansızdı. Çünkü Fransız oyuncunun şutunda top önce sağ, sonra sol direğe çarpıp çıktı. 39'da Kamara tabelayı değiştirmeye yaklaşsa da buna muvaffak olamadı. Fransız göğüs kontrolünün ardından çerçeveyi yokladı; ancak İtalyan kaleci Simone Scuffet müdahale etti.

102_10

KAPTANDAN 10 NUMARA KAFA
Tribünlere gelen Malatyalılar 42'de ayaklandı. Aleksic'in kornerinde iyi yükselen Adem kafasını çalıştırdı: 1-0. Sırtında taşıdığı “10 numara” gibi bir gol atan kaptan, Kaplanlarda bu sezon 1 asistine 6'ncı sayısını ekledi.

103_10

MUSTAFA AKBAŞ'IN TALİHSİZLİĞİ
Cezasını tamamladıktan sonra formasına kavuşan Mustafa bu kez sağlık problemi yaşadı. Sakatlanınca ilk devreyi tamamlayamadan 43'te yerini Robin Yalçın'a bıraktı. 45'te Adem fırsattan yararlanamadı. Soldan ceza alanına girip yoklasa da Scuffet dikkatliydi.

104_4

TOPUN DEĞİL, OYUNUN PEŞİNDE!
İlk yarının istatistikleri dikkat çekiciydi. Topla haşır-neşir olmayı pek sevmeyen Kaplanlar, bu kez oynama yüzdesinde 61'e 39, başarılı paslarda 194'e 128, kornerlerde 5'e 1 önde, faullerde 5'e 9 gerideydi. 51.86 km'ye 52.97 km'lik toplam koşu da şaşırtıcıydı. Çünkü sahanın en çok mesafe kat eden ismi konuk takımdan 5.57 km ile Loret Sadiku iken onu Aleksic izledi. Malatya bu defa topun değil, oyunun peşinden gitti.

105_4

HIRVAT PERICA DA DİREĞE TAKILDI
İkinci devrenin ilk tehlikeli akını 56'da gelişti. Kamara'nın ortasında Scuffet'i de geçen topun önünde kaldığı Donald müsait olmasına karşın 2 farklı üstünlüğü getiremedi. 62'te Mustafa Denizli'nin Kasımpaşa'sı bu kez üst direği takıldı. Kafayı vuran isim; Hırvat Stipe Perica'ydı.

101_12

ROBİN YALÇIN'DAN 262 SONRA BİR İLK
Dakika 70'i gösterdiğinde ikinci gol sesi duyuldu. Soldaki köşe atışında Aleksic kesti, Adem dokundu. Ceza sahasındaki karambolde Robin Yalçın'ın yarım volesinde meşin yuvarlak filelerle buluştu. Çaykur Rizespor ile yolları ayırınca ara transferde alınan Robin Yalçın, Kaplanlarda ilk golünü kaydetti. 11 Ağustos  2018'den (Çaykur Rizespor-Kasımpaşa: 2-3) tam 262 gün sonra da ağları sarsmış oldu.

106_3

VAKİT GEÇİRTEN HAMLELER…
Ali Ravcı'nın ikinci hamlesi Bifouma'nın yerine 74'te Guilherme'yi almak oldu. Sambacı tercihi, topun ayakta daha fazla tutulması düşüncesinin de ürünüydü. 30'da direğe takılan Koita 84'te tempoyu artırdı: 2-1. Adem'in 86'da kenara gelip Eren Tozlu'nun yeşil çime ayak basması, vakit geçirme fikrinin sonucuydu…

2001

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!