dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2434.5
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64529.95$

45 LİRA İSTİYORUM EY AHALÎ!...


45 LİRA İSTİYORUM EY AHALÎ!...
-Ebuzer Aydın yazdı- Sesli Makale...
Narin

Telefonuma bir mesaj gelmişti. Yürek burkan bir mesaj! Yetimlerin değil, adeta kendilerinin yetim kaldıklarını anladığım bir mesaj! Gözlerimi değil, yüreğimi ağlatmıştı! Sayısız nimetler içerisinde yüzerken, artığımız fakirimize yetip artarken, varlık içerisinde darlık çeken, hayra vesile olan kardeşlerimizin bayram öncesi feryadını getiren mesaj!…

Ey Rabbimiz! Önce sen sesimizi duy, sonra duyurmak istediklerine  ve rahmet etmek istediklerine duyur.

 

Herkesin bildiği gibi Malatya'da “YETİMLER KERVANI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ” adında Türkiye'nin en tertipli, düzenli bir yetim derneği vardır. Şimdilik 403 aile, toplamda iki bini aşkın yetim ve kimsesize yardım eder. Gerçekten yetim kalmış bir dernek!. Bu dernek başka bir yerde olsa, insanlar bağışta bulunmak için sıraya girerler. Çünkü verdiklerinizin ne kadar muhtaç olduğunu, buranın ne kadar sağlıklı ve ne kadar şeffaf olduğunu, yardımlarınızın kimlere gittiğini görüyorsunuz. Buna vesile olanları baş tacı etmek gerekirken durum burada maalesef öyle değil.

 

Bu yetim derneği bir holding kuruluşu değildir. Bir siyasi hareketin uzantısı değildir. Yıllardır yardım ettiğiniz ve yaptığınız himmetlerle üzerinize tankları yürüten ihanet çetesinin yan kolu da değildir. Bu dernek; gerçekten yetimlerin ama yetim kalmış bir dernektir. Bir kişinin başında olduğu, etrafında haydi kurban, haydi hayran, yeğenimsin, anamsın, bacımsın, kardaşımsın diyerek birkaç kişiye de gece gündüz hizmet ettirdiği, sadece ve sadece yetime, öksüze ve kimsesize yardım eden, alanında Türkiye'nin en önemli hayır kuruluşudur.

 

Burada çalışanların, Allah rızası için ahiretlerine yatırım yapmaktan başka düşünceleri yoktur. Durumları buraları işletecek kadar iyi de değildir. Buradan hayatlarını da idame etmiyorlar. Sırf Allah rızası için, kimsenin yapmadığını yapıyorlar.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Yeşilyurt Belediyesinin ve Battalgazi Belediyesinin yetimlere yardım yapmaktan, onlara bayram tatlısından çok daha önemli işleri vardır!. Yılbaşında tatili, bayramı başka yerlerde geçirme, yurt dışı seyahatlerine on binlerce dolar masraf!. Daha neler neler!. O kadar çok önemli işler yaparlar ki, yetimlere sıra gelmez!. Vatandaş bu yetimlere bir el uzatsın der gibiler!...

 

Unutmayalım ki, Yüce Allah herkese hayır yapmayı nasib etmez. Etse bile herkesi muvaffak etmez. Hayır yaparken Allah'ın sahibi olduğu yetimlere ettirmez. Yardımları doğru yere gitmez. Ecri tam olmaz. Eğer yaptığımız yardımların sağlamasını yapmak istiyorsak, bugüne kadar yaptığımızın kimlere, nereye gittiğine ve akibetine bakmamız gerekir.

 

Son yıllarda dünyamız o kadar iyi oldu ki, ahiretimizi unutturacak hale geldi. Evlerimiz, arabalarımız, işlerimiz, konum ve koltuklarımız, aklınıza ne gelirse her şey o kadar iyi ki!. Buna paralel olarak fakirimiz, yetimimiz bir o kadar sıkıntı ve darlık içerisinde yaşamaktadır. Her gün ölenlere verilen selaları duyar, en yakınlarımızı kendi ellerimizle kabre gömeriz de, sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi toplamaya ve biriktirmeye devam ederiz.

Eğer çalıştığımız dünya bizim cennetimize katkı sağlamıyorsa, Cehennemimize mutlaka katkı sağlıyordur.

Eğer kazandıklarımızı Allah'ın emanetleriyle bölüşmüyorsak, mutlaka şeytanla bölüşüyoruz.

Eğer sevindiğimiz günlerde fakir ve yoksulları sevindiremiyorsak, mutlaka şeytanı sevindiriyoruz.

Eğer bayramlarda komşularımızı, akrabalarımızı, yetimlerimizi hatırlamıyorsak, şeytan bizi hatırlıyordur.

İşin içerisinde reklam varsa hiçbir şeyi esirgemiyoruz. İşin içerisinde riya varsa milyonları bağışlıyoruz. İşin içerisinde ihanet şebekesi varsa, verdiklerimizin kime ve nereye gittiği belli değilse, oluk oluk para akıtıyoruz.

 

Ama bugün;

Günahlarımıza tevbe etmek için bir yetim aileye bir tepsi tatlı alamıyoruz?

Yüce Allah, bizi tarihin en büyük felaketinden kurtardı, bu vatanı ve ümmeti 15 Temmuz darbesinden korudu. Bunun şükrü olarak bir yetim aileye bayram şekeri alamıyoruz?

FETÖ'YE verdiklerinizin nerelere gittiğini gördünüz. Enazından Allah'tan özür dilemek için bir yetime bayram tatlısı almaz mısınız?

Bu toplumun binde biri, bayramda yaptığı masrafın onda birini yetimlere ayırsa, tatlısız, şekersiz aile kalır mı!?.

 

Sözü fazla uzatmayacağım. Hiç birinize de yalvarmayacağım. Sadece yetimler üzülmesin, onlarda yılda iki bayram evlerinde tatlı yesinler diye söylüyorum. Yoksa hiç kimseye yalvararak hayır yaptıracak halimiz yoktur. Allah sevdiği insanlara hayır yaptırır. Eğer birinin imkanı olupta hayır yapmıyorsa, o düşünsün kendisinin ve malının akibetini!.

 

Sayın belediye başkanlarım, aylık bütçeniz milyonlarca lira. Yetime bir şey düşmüyorsa, yani park ve bahçelere yetmiyorsa, böceğe çiçeğe yetişmiyorsa, geziden tatilden artmıyorsa, bu ayki maaşlarınız bu bayram onlara yeter!.

Ey yıllardır Fetö ihanet şebekesine kurban verip himmette bulunan gafil pişman kardeşlerim! İşte size kapı! Buyurun dilediğiniz kadar yardım yapın!. Ama bilesiniz ki, yardımlarınız Pensilvanya hainine değil, Yüce Allah'a ulaşacaktır. Bilesiniz ki, yardımlarınızın karşılığı burada değil, ahirette verilecektir!...

 

Elinizin altından hiç ayırmadığınız, nefesiniz kadar size yakın Google amcanıza Yetimler Kervanı Derneği yazarsanız; gavur icadı olmasına rağmen size Müslümandan daha fazla bilgi verecektir. Yinede buradan hesap numaralarını vereyim:

Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Ziraat Bankası Iban: TR73 0001 0001 8363 9486 2250 08

 

Toplam 403 aile. Her aileye bir tepsi tatlı ile Bayramlık şeker ve kolonya. Tatlı tepsisi 45 TL, bayram şekeri ve kolonyası 30 TL'dir. Yüce Allah yapacağımız bütün yardımları kabul etsin. Affı mağfiretimize vesile kılsın. Salih amelimizi kabul ettikçe daha fazlasına muvaffak kılsın. Keseniz dolu olsun. Allah bin bereket versin. İsterseniz arayarak ben falanım haaaa!, bu kadar yardım yapıyorum deyin. İsterseniz kimseyi sevabınıza ortak etmeden, sizi sizden daha iyi tanıyanın rızası için, gidip gücünüzün yettiğini yapınız!...

 

Yazılarımı on binlerce insan okuyor. Her okuyan bir aile benim dese, yıllara ve fakirliğe meydan okuruz. Birileri yapar demeyiniz. Önemli olan benim yapmamdır deyiniz ve kervana katılınız, sizinde çorbada tuzunuz olsun. Farzet ki ölen sensin ve bu bayramda tatlı ve bayram şekeri bekleyen senin eşin ve çocukların!…

Fi Emanillah…

 

“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”

[email protected]

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!