Malatya
31 Temmuz, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    40.59
  • EURO
    46.56
  • ALTIN
    4307.1
  • BIST
    10.619
  • BTC
    118345.42$

6 bin badem ekildi


6 bin badem ekildi
Malatya’da, kuraklık ve iklim şartlarından dolayı boş kalan ağaçlandırma sahasına 6 bin adet badem fidanı ekimi gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından daha önce ağaçlandırma çalışması yapılan Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak Yukarı Banazı Mahallesinde 6 bin adet badem fidanı toprakla buluşturuldu. Kuraklık ve iklim şartlarından dolayı boş kalan ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen ekim programına, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve teknik personeller katıldı.

5_86

TAKİBİ DE YAPILACAK 
İl Müdürü Macit, Malatya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen yaklaşık 6 bin adet badem tohumunu bölgeye diktiklerini belirterek, "Daha önce ağaçlandırma için teraslama çalışması yapılmış olan ancak kuraklık ve iklim şartlarından dolayı boş kalan ağaçlandırma sahasına badem ekimini yaptık. Badem tohumlarının yetişme sürecinin takibi ve acı bademlere yapılacak olan aşılama çalışmaları il müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır" diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!