dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9617.34
  • BTC
    65311.72$

7’den 70’e herkes İstiklal Marşı’nı okudu


7’den 70’e herkes İstiklal Marşı’nı okudu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını kutlamak isteyen Malatyalılar saatler 21.00’i gösterdiğinde balkon ve camlara çıktı, kimileri ise oturdukları sitenin içerisinden havi fişek atıp meşale yakarak bu günü coşkuyla kutladı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Dünyayı etkisi altına alan ve her gün binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadelenin gölgesinde kutlanan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 100. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Malatya'da da akşam çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kentin birçok noktasında saatler 21.00'i gösterdiğinde vatandaşlar balkonlarına çıkarak hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Sonrasında alkışlarla ve Türk Bayraklarını gururla sallayarak 23 Nisan'ı kutlayan vatandaşlar, korona virüs gölgesinde geçen 23 Nisan'ı burukta olsa kutlamanın sevincini yaşadı.

A_567

23 NİSAN COŞKUSU EVLERDE YAŞANDI 
Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Paşaköşkü Mahallesinde gerçekleşen etkinlikte İstiklal Marşı coşkuyla okunurken, Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da burada birer konuşma yaparak vatandaşların bayramını kutladı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile yardımcıları ve zabıta görevlileri de aynı saatte, Fahri Kayahan Bulvarında bulunan Hilal Park'ta 23 Nisan coşkusuna ortak oldular. Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde parkta İstiklal Marşı'nı okuyan Çınar ve beraberindekilere balkondaki vatandaşlar da ellerindeki Türk Bayrakları ile eşlik etti.

İSTİKLAL MARŞI YANKILANDI 
Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri de, kortej yaparak Yeşilyurt ilçesinde kortej geçişi düzenledi. Siren çalarak ilerleyen polis ekipleri araçlarından saatler 21.00'i gösterdiğinde ise İstiklal Marşı yankılandı.İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de yine aynı saatte Komutanlık Bahçesinde yer alan Türk Bayrağının altında hep birlikte İstiklal Marşı'nı coşkuyla okudu. Kırsal mahallelerde de jandarma ekipleri, Türk Bayraklarını açarak 23 Nisan'ı aynı saatlerde milli marşı hep birlikte okuyarak kutladı.Öte yandan Çöşnük Mahallesinde bulunan Hilal Sitesi'nde de vatandaşlar balkonlardan 23 Nisan'ı İstiklal Marşı'nı okuyarak coşkuyla kutladı. Polis ve Bekçilerin de eşlik ettiği etkinlikte, vatandaşlar her ne kadar evlerinden çıkamaz ise de balkonlardan Türk Bayrakları ile birlikte müzik eşliğinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

C_149

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÖNÜNDE İSTİKLAL MARŞI COŞKUSU 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve görevli personellerle birlikte Battalgazi Belediyesi önünde Türk bayraklarıyla istiklal Marşı okudu.
Saat 21.00'de Battalgazi Belediyesi önünde sosyal mesafe kuralına uyularak okunan İstiklal Marşı'na çevre apartmanlarda oturan vatandaşlardan da büyük destek geldi. Evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkan vatandaşlar, tek yürek olarak okunan istiklal marşına eşlik etti. İstiklal marşının ardından Belediye önünde havai fişek gösterilerine alkışlarla destek veren vatandaşlar, uzun süre Başkan Güder'e sevgi gösterilerinde bulundu.

D_64

DAHA NİCE GÜZEL BAYRAMLARA...
Okunan İstiklal Marşı'nın ardından kısa bir açıklama gerçekleştiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi personelleriyle birlikte saat: 21.00'de Belediyemizin önünde İstiklal Marşımızı okuduk. Bu coşkuyu artırmak adına arkadaşlarımız havai fişeklerini patlattılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın memleketimizin için özellikle armağan edilen çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin 100.yılını hep birlikte idrak ediyor ve kutluyoruz. Daha nice senelere ilelebet sonsuza kadar bu bayramın kutlamasını temenni ediyorum” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!