dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9096.59
  • BTC
    70226.71$

“81 il içerisinde Malatya birinci”


“81 il içerisinde Malatya birinci”
RÖPORTAJ: MURAT ÇETİN
Narin

Röportajı sesli dinleyebilirsiniz

 

Seçimden önce kendisiyle müteaddit defa görüşme imkanım olmuştu. Mütedeyyin ve ülküsüne sadık bir kişiliğiyle birlikte; seçim çalışmalarında da hayli azimliydi. O kapısını çalan her vatandaşımızın işini çözmek için elinden geleni esirgemeyen bir şahsiyet. Azimli, istikrarlı ve kararlı çalışmasının sonucunda 81 il içerisinde Malatya'yı en başarılı ve oy oranını en artıran şehir konumuna getirmişti. MHP İl Başkanı R. Bülent Avşar'dan bahsediyorum. Kendisiyle randevulaştığımız saatte kapısını çaldık. Çaldık diyorum çünkü beraberimde Malatya'nın sevilen simalarından Bünyamin Canal ve İş adamlarımızdan Mehmet Mert Çınar'da vardı. Malatya ve Türkiye siyaseti üzerine hayli konuştuktan sonra, zamanın geçtiğini fark ederek röportaj için sorularımı sormak için müsaade istedim. Bu arada Bülent Başkan'ın gayet samimi misafirperverliğinden ötürü kendisine buradan teşekkür ederim.

“ÜLKÜCÜ İRADENİN VERMİŞ OLDUĞU KARARLA İL BAŞKANI OLDUM”

Sayın Avşar, evvela bu seçimin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bilindiği gibi 16 yıldır MHP Malatya'dan milletvekili çıkartamıyordu. Bu süreç zarfında da çok il başkanlarımız geldi ve geçti. 24 Haziran seçimleri ise, sizin döneminize denk geldi ve size nasip oldu. En son Haziran 2015'te Av. Arif Yıldız milletvekili adayı iken, MHP Malatya'da  51.500 oy alarak uzun zamandır yakalanamayan bir oy oranına ulaşılmıştı. Beş ay sonra yapılan 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise 42.077'ye kadar gerilemişti. Sizin Başkanlığınız dönemindeki ilk seçim olan 24 Haziran seçimlerinde ise, MHP  Malatya'da 78.371 oy alarak yüzde doksanlara yaklaşan bir artış ile yine yılların zirvesine ulaştı. Bunun sonucunda da 16 yıldır milletvekili çıkaramayan MHP, bu seçimlerde Malatya'da 1 vekil çıkartma başarısını elde etti. Bu başarı nasıl elde edildi? Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

 5 Kasım 2017'de yapılan kongrede il Başkanlığına aday olmuştum. Yapılan kongrede Ülkücü iradenin vermiş olduğu kararla il Başkanlığına seçilmiş oldum. Seçildiğimiz günden itibaren, sanki önümüzdeki hafta seçim varmış gibi,  teşkilat içerisinde çalışmalarımıza başladık. Önce teşkilattaki eksikliklerimizi tamamladık. Teşkilat çalışmalarımızda öncelikle mahalle sorunlarını ele aldık. Nihayetinde ise teşkilat yapılanmasını bitirdik. Bunları yaptıktan sonra da çalışmalarımıza devam ettik. Evvela Ülkücülere sahip çıktık. Ülkücülerin kamu kurum ve kuruluşlarında bazı sıkıntıları vardı. Bu noktada elimizden geldiğince teşkilat olarak Ülkücülerin sorunlarını çözüp, Ülkücüler arasındaki birlik ve beraberliği sağladık. Bu davada önemli olan Ülkücülerin çalışmasıdır. Eğer Ülkücü çalışmazsa başarıyı  asla elde edemezsiniz. Bu başarıya da Ülkücüler sayesinde ulaştık. Hep birlikte birlik ve beraberlik içinde çalışarak, il Başkanından, ilçe Başkanlarına; ilçe teşkilatlarından, kadın kollarına ve  ülkü ocaklarına kadar, adaylarımızla beraber yoğun bir tempo içerisine girdik. Bu çalışmalarımız neticesinde 16 yıldır Vekil çıkaramadığımız Malatya'da 1 vekil çıkardık. Hamdolsun ki bu da bize nasip oldu.  Biz Malatya'da 2-3 milletvekili çıkartmayı hedeflemişken 1 vekil çıkarttık. Nasipte bu varmış.

“15 TEMMUZDA HERKES MHP'Yİ GÖRDÜ”

2-3 Vekil çıkarmayı ümit ediyorduk dediniz. Seçimden bir ay önceye kadar çok önemli kaynaklar tarafından MHP'nin oyunun yüz binlere yaklaştığı; hatta geçtiği ifade ediliyordu. Zaten orantılı olarak eğer cumhur ittifakı 300 bin rey almışsa bunun 170 bini Ak Partiye 130 bini MHP'ye ait olsaydı 2 vekil çıkarıyordu. Son ana kadar herkes “MHP'ye vereceğiz” diyordu. Piyasayı gezip, caddelerde vatandaşın nabzını tutunca MHP yankılanıyordu, fakat bu sandığa yansımadı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

15 Temmuz'da herkes MHP'yi gördü. MHP devletin yanında dimdik durdu ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü sağladı. Bu yüzden vatandaşlarda MHP'ye karşı bir sempati var. Son ana kadar oyumuzu MHP'ye vereceğiz dediler ancak ne olduğunu anlamadığım bir nedenden dolayı istediğimiz kadar oy alamadık. Cumhur ittifakı millet aklı diyen liderimiz, Cumhur ittifakında karar kıldı. Bundan dolayı TBMM'nde MHP'nin güçlü bir şekilde temsil edilmesi lazımdı. Bizim iki stratejimiz vardı. Birincisi liderimizin de söylediği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ilk turda seçmek ki; Hamdolsun ki bu noktada başarılı olduk. TBMM ‘de de MHP'nin konum olarak kilit bir noktada olması ve Cumhur İttifakının 300'ün üstüne çıkması lazımdı. Biz 400'e kadar çıkmasını temenni ediyorduk. Anayasa değişikli açısından çok daha iyi sonuçlar elde edecektik. Hayırlısı böyleymiş...

“MİLLET İTTİFAKI ZİLLET İTTİFAKI DESEM DAHA DOĞRU OLUR”

Gazeteci olmamız hasebiyle yapılan tüm anket takip ediyoruz. MHP Türkiye genelinde MHP'nin oy oranı yüzde 5-6 ve 6-7 sıralarında görülüyordu. Dolayısıyla Türkiye'nin 5. Partisi durumuna düşecekti. Fakat şu anda MHP Türkiye'nin 3. Büyük partisi. Meclise yine 3. büyük parti olarak girdi.. Anketleri ve gerçek sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Cumhur ittifakının karşısında Millet ittifakı ( zillet ittifakı desem daha doğru olur) olarak tabir edilen ve Türkiye düşmanları ile hareket eden bir grup var. Bunların yandaşları olan ve bunlardan beslenen anket şirketleri sahipleri de maalesef yok değil. MHP ‘yi küçük göstererek, eğer Cumhur ittifakı olmazsa meclise giremeyeceğini ve yüzde 5-6 oranında oy alacağını iddia ettiler. Amaçları vatandaşlarımıza da böyle lanse ederek, oylarda düşüş yaşanması için bir algı oluşturmak istiyorlardı. Bunların niyetleri halis değildi ki akıbetleri de hayır olsun.. Bizim ise niyetimiz halisti; tek derdimiz ülkemiz ve vatanımızdı. Bölünmez bütünlüğümüz, vatanımızın birlik ve beraberliği bizin için her şeyden önceydi. Hamdolsun onlar zillete uğrayarak zelil oldular. Elhamdülillah Cumhur ittifakı şu “zillet” karşısında büyük bir çoğunlukla gücünü gösterdi.

“BU İSTEK MHP YAPISINA TERS”

Başkanım ittifakın seçim çalışmaları nasıl oldu? Ortak şekilde mi hareket edildi yoksa lokal bir çalışma mı oldu?

Biz liderimizin de söylediği gibi; Cumhurbaşkanı yardımcılığı veya bakanlık verilmesi için Cumhur ittifakına girmedik. Tabi ki Cumhurbaşkanı kendi kabinesini kendisi kuracaktır. Ama bizim böyle bir talebimiz olmadı, olmayacaktır da.. Zaten bu istek MHP yapısına ters bir istektir. Bu yüzden ülkenin refahı için Cumhur ittifakının olması lazımdı. Vatan için millet için hayırlı tek ittifak buydu. Çok şükür bu da gerçekleşti.

“ÜLKEMİZ NE ZAMAN ZORA DÜŞSE...”

Ben seçim günü sandıklar açılınca Pütürge'deydim. Burada köşe yazarımız olan Timur İnce'yi de yad etmek istiyorum. Kendisi milletvekilliği için oyunu MHP'den yana kullandığını ifade etti. Düşünsenize 77 kişinin rey kullandığı Çengelli köyünde dahi 12 kişi MHP demişti.. Bunu nasıl sağladınız, halkla nasıl temas ettiniz?

Seçim startı verildikten sonra ilçelerin hepsini gezerek vatandaş ile birebir diyalog içerisine girdik. Her gittiğimiz yerde vatandaş da bizi bir sempati ile karşılıyordu. Bu dönem MHP ‘ye hiç görmediğimiz kadar bir teveccüh vardı. Çünkü vatandaşlar MHP'nin, Türkiye'nin olmazsa olmazı olduğunu gördü. Ne zaman Ülkemiz zora düşse; ülkeyi kurtarır  bir pozisyonda olan MHP oldu. “Önce ülkemiz ve milletimiz, sonra partimiz ve sonra ben” diyen bir liderin temsilcileriyiz. Bu kutsal davamızı vatandaşa da anlatarak böyle bir başarı kazandık.

 

Peki, en çok oyunuzu artırdığınız ilçemiz hangisi oldu?

Akçadağ'da oylarımız yüzde 200'ün üstüne çıkmış. En fazla yüzde 100'ün üzerinde Battalgazi'de oy almışız. 14 binden 28 bin 500'e yaklaşmış. Battalgazi en başarılı ilçelerimizden biri. Doğanyol, Kale, Yazıhan, Pütürge'de oylarımız yüzde 400 ‘ü geçmiş. Yazıhan'da 267 rey varken 1200'ü geçmiş.

“16 YAŞIMDAN İTİBAREN TEŞKİLATIN İÇERİSİNDEYİM”

Geçenlerde yazmış olduğum bir köşe yazımda da bahsetmiştim. İnsanların işleriyle yakından ilgileniyor ve çözüyorsunuz. Dolayısıyla yüksek bir efor sarf ediyorsunuz. Bu efor sizi yormuyor mu? Ailenize ve kendi işlerinize zaman ayırabiliyor musunuz?

Ben 16 yaşından itibaren bu teşkilatın içerisindeyim. Ülkü ocaklarından başladım ve 30 senedir de davamdan ödün vermeden çalışıyorum. Davamız kutsal ve mübarek bir dava. Yeri geldi çocuklarımızdan da fedakârlık göstermelerini istedik, işimize de gitmediğimiz günler de oldu. Ama davamı seviyorum ve bu uğurda canla başla çalışacağız. Yorulmak yok, hizmet etmeye devam edeceğim.

“KISACASI ÇALIŞTIK ÇABALADIK VE KAZANDIK”

Başkanım MHP'ye gönül veren 78 bin 371 seçmene neler söylemek isterdiniz?

Cenab-ı Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Bize güvendikleri için teşekkür ederim. 78 bin 371 vatandaşımızın gönlüne girebilmişiz. Ülkenin sigortası MHP'dir demişiz. Maraş'ta, Iğdır'da ve  Sivas'ta da başarı yakaladık. Elhamdülillah Doğu'da da iyiyiz. Bunun yanında Antep'te Urfa'da oy oranlarımız iyi. Kısacası çalıştık, çabaladık ve kazandık.

“EN BAŞARILI İL MALATYA”

MHP oylarını Malatya ‘da ikiye katladı. Bu durum sadece Malatya'da mı yaşandı yoksa her yer için bunu söylemek mümkün mü?

81 il içerisinde en başarılı il Malatya. Bu durum Malatya'ya özel bir durum oldu. Yüzde 90'ın üzerine çıktık. 40 bin 357'den 78 bin 371'e çıktı.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!