81 İl Teyakkuzdaydı: Yasa Dışı İmalathaneler Deşifre Edildi, Yüzlerce Şüpheliye İşlem

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, aralarında Malatya’nın da bulunduğu 81 ilde sahte ve kaçak alkolle mücadele kapsamında eş zamanlı dev operasyonlar düzenlendi. Dün yapılan baskınlarda 119 bin 564 şişe kaçak içki ile birlikte binlerce litre etil alkol ele geçirildi. 12 yasa dışı imalathane deşifre edilirken, 169 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Vatandaşların sağlığını tehdit eden bu büyük tehlikeye karşı mücadele kesintisiz sürüyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak “Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliği”ne yönelik geniş kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. Aralarında Malatya’nın da bulunduğu illerde yürütülen bu operasyonlar, sahte ve kaçak alkolün piyasaya sürülmesini engelleyerek vatandaş sağlığı açısından kritik bir güvenlik önlemi oluşturdu.
OPERASYONUN BİR GÜNLÜK BİLANÇOSU: 119 BİN ŞİŞE YAKALANDI
Dün icra edilen operasyonlarda, kaçakçılıkla mücadelede rekor sayılabilecek sonuçlara ulaşıldı. Polis ekiplerinin titiz çalışmaları neticesinde;
119 bin 564 şişe kaçak ve sahte alkollü içki,
2 bin 792 litre kaçak ve sahte alkollü içki,
48 bin 425 litre etil alkol,
874 adet alkol aroması ele geçirildi.
Ayrıca, zehir üreten ve dağıtan 12 yasa dışı alkollü içki imalathanesi deşifre edildi ve bu suçlara karıştığı tespit edilen 169 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
SON BİR AYIN KORKUTAN TABLOSU VE MÜCADELE KARARLILIĞI
Emniyet birimlerinin son bir ay içerisinde 81 ilde yürüttüğü çalışmaların genel bilançosu ise mücadelenin ne denli büyük bir tehdide karşı verildiğini ortaya koydu. Son bir ayda;
151 bin 800 şişe kaçak ve sahte alkollü içki,
91 bin 100 litre etil alkol,
10 bin 448 litre kaçak ve sahte alkollü içki ele geçirildi.
Bu süreçte 29 yasa dışı imalathane ortaya çıkarılırken, toplamda 528 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Emniyet birimleri, sahte alkolle mücadelenin kesintisiz olarak devam ettiğini bildirerek, halkın sağlığını tehdit eden bu tür yasa dışı durumlarla karşılaşan vatandaşlara şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri çağrısında bulundu.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.