dore okulları
Malatya
15 Mayıs, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    38.77
  • EURO
    43.89
  • ALTIN
    4143.5
  • BIST
    9.391
  • BTC
    102916.45$

86 ülkeden 1062 eser ile Kısa Film Festivali!


86 ülkeden 1062 eser ile Kısa Film Festivali!
Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, festivale 86 ülkeden 1062 başvuru olduğunu söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen İnönü Üniversitesi ve SİNETOP öğrenci topluluğu tarafından organize edilen 14. Uluslararası Kısa Film Festivaline 86 ülkeden 1062 eser başvurdu. Festivalde, Ulusal Kurmaca, Uluslararası Kurmaca, Ulusal Belgesel ve Uluslararası Belgesel kategorilerinde başarılı olan çalışmalara 30 bin lira ödül verilecek.

REKTÖR KIZILAY FESTİVAL HAKKINDA BİLGİ VERDİ 

Festivalin açılış töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, festivale 86 ülkeden 1062 başvuru olduğunu belirterek, “86 ülkeden 1062 eser bu festivalde yarışmaya başvurdu. Bu festival hem ülkemizde hem dünyada takip edildiğini, izlendiğini, önemsendiğini gösteriyor. Bizim ülkemizden 186 eser başvurdu ama İran’dan 193 eser başvurdu. İran'da daha fazla başvuru var. Hindistan'dan 100'e yakın başvuru, ABD'den, Rusya'dan 50’ye yakın başvuru var. Bu şunu gösteriyor, insanlarımız pandemi sürecinde susamış, bir arayış içerisinde. Belli birikime sahip, kendini kanıtlamış, artık değerini bulmuş festivalleri uluslararası, ilgi alanı film sinema sektörü olan eser sahipleri takip ediyor” dedi.

ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASIDIR

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, üniversitelerin bilim yuvası olmanın yanı sıra kültür sanatın da önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, "Biz üniversiteleri bilimin yuvası olarak görür ve böyle kabul ederiz. Üniversitelerde bilim düşünülür bilim yapılır, teknik tasarlanır, teknoloji geliştirilmeye çalışılır. Bu yönde üniversitelerimiz çok önemli toplumsal görevi de yerine getirir. Ama bunun yanında önemli olan bir misyonu daha var o da kültür ve sanatın çok önemli ve değerli bir parçası olması” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN GELİŞİMİNE KATKI SUNUYORUZ 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da belediye olarak kültür sanat alanında birçok etkinliğe ev sahipliğini yaptıklarını ve bu tür organizasyonların gençlerin kendilerini geliştirmelerini katkı sağladığını söyledi.

GÜDER, SİNEMANIN ÖNEMİ HAKKINDA KONUŞTU 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise sinemanın, bir ülkenin dışarıya açılmasını sağlayan en önemli iletişim noktasından birisi olduğunu ifade etti.

AÇILIŞA KATILANLAR 

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılışa, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

PANDEMİ SONRASI İÇİN SOSYAL ETKİNLİK UYARISI 

Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Mustafa Uzunyılmaz bir programda, pandemi sürecinde eve kapanan insanların sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Covid-19 süreci sonrasında insanlar sosyal etkinliklere daha çok vakit ayırmalı” dedi.
Malatya İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali çerçevesinde Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Mustafa Uzunyılmaz, İnönü Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun prova sahnesinde öğrenciler ile buluştu.

CİDDİ BİR TRAVMA YAŞIYORUZ 

Mustafa Uzunyılmaz, meslek hayatını, günümüz koşulları ile bağdaştırarak, “Ben uzun süredir sahneye çıkmadım, sahnede olmak güzel, heyecanlı bir şey. Oyun olsa çok farklı olurdu. Ama söyleşide biraz da günümüzün koşullarından yola çıkacağım. Bizim işimiz biraz insan mühendisliği gibi aslında. Hayatı toplamakla ilgili, ne kadar çok şey biriktirirsek ruhumuzdaki yansıma o kadar güçlü olur ve güçlü karakterler oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı. Uzunyılmaz, “Rol modellerinizi doğru seçmeye bakın, popüler kültürde aramayın. Elinizdeki cep telefonu ile malayani işlerle uğraşırsanız asla sizi insan olarak geliştirmeyecek. Sanal dünyada gülüşler, konuşma biçimi bile aynı. İnsan, kendi oluşturduğu teknolojiye teslim oluyor” şeklinde konuştu. Covid-19 salgınının insanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden bahseden Uzunyılmaz, pandemi sürecinde eve kapanan insanların sıkıntı yaşadıklarını hatırlattı. Uzunyılmaz, “Maalesef salgından kaynaklı eve hapsolma durumu yaşadık ve ciddi bir travma yaşıyoruz. Bu durumun sonuçları 4-5 yıl sonra çıkacak. Covid-19 süreci sonrasında insanlar sosyal etkinliklere daha çok vakit ayırmalı. Özellikle tiyatro oyunlarının iyileştirici olacağını düşünüyorum. Gelişen teknolojiye karşı her zaman ayak uydurmalıyız ve teknolojinin iyi yönünü iyi kullanmalıyız” dedi.
Sinema ve dizi filmler üzerine tecrübelerini öğrencilere aktaran Uzunyılmaz, söyleşi sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.
elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!