Â'Festivalinizde Bir Filistin dokusu Göreceksiniz.Â'

Malatya 21. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı FestivaliÂ'ne katılmak üzere MalatyaÂ'ya gelen Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Malatya Belediye Başkanı Ahmet ÇakırÂ'ı makamında ziyaret etti.
Malatya 21. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı FestivaliÂ'ne katılmak üzere MalatyaÂ'ya gelen Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Malatya Belediye Başkanı Ahmet ÇakırÂ'ı makamında ziyaret etti.
Geçtiğimiz Mart ayında da MalatyaÂ'ya geldiğini belirten Büyükelçi Maarouf, kendini Malatyalı saydığını ifade ederek, Â"Tekrar Başkanımızla birlikte olmak benim için bir şeref. MalatyaÂ'da yaptığınız işler, gösterdiğiniz büyük çabalar için sizleri tebrik ediyorumÂ" dedi.
Büyükelçi Maarouf, gelecek yıl Kültür A.Ş ile birlikte Kayısı FestivaliÂ'nde Filistin Kültür GünüÂ'nü düzenlemeyi düşündüklerini ve önümüzdeki günlerde de FilistinÂ'deki mahkum aileleri için bir kampanya yapacaklarını kaydederek, Â"Seneye festivalinizde bir Filistin dokusu göreceksiniz. Sizinle olmak bizim için bir şeref olacak. Bu Ramazan ayı sonuna doğru da FilistinÂ'deki mahkum aileleri için yardım toplayacağız. Özellikle dikiş makineleri tedarik etme yönünde bir kampanya yapacağız. Başbakanlık ofisiyle bu işi koordine ediyoruz. Bu kampanya ile ilgili olarak 4 şehirle iletişime geçecekler. Malatya, Kayseri, Denizli ve Bursa ile bu organizeyi yapacaklar. Bu illerdeki sanayicilerle birlikte sağlanacak makinelerle biri GazzeÂ'de biri de Batı ŞeriaÂ'da olmak üzere 2 tane fabrika kurulacak. İnşallah bu anlamda da sizin desteklerinizi alacağızÂ" diye konuştu.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Büyükelçi MaaroufÂ'u bir kez daha MalatyaÂ'da ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını ve mutlu olduklarını belirterek, Â"Biz kendisini fahri Malatyalı kabul ediyoruz. Gerçekten Filistin bizim için çok çok önemli. Bu açıdan FilistinÂ'i temsilen de kendisini her zaman saygıyla ve büyük bir muhabbetle karşılıyoruzÂ" şeklinde konuştu.
FilistinÂ'de yaşanan her hukuksuzluk ve adaletsizliğin Türk milletini derinden üzdüğünü vurgulayan Başkan Çakır, Â"Bu zulümlerin, haksızlığın bir an önce ortadan kalkması hepimizin ortak temennisi. İnşallah bunlar bir an önce son bulur; Filistin, o özlemiş olduğu özgürlüğüne, bağımsızlığına bir an önce kavuşurÂ" ifadelerini kullandı.
Ziyarette, Büyükelçi Maarouf, Başkan ÇakırÂ'a FilistinÂ'in Jaruselam kentindeki Mescidi Aksa ve Kubbetussahra CamiiÂ'nin göründüğü bir fotoğraf hediye etti. Başkan Çakır da konuk BüyükelçiÂ'ye tepside kuru kayısı takdim etti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İtfaiye Ekipleri Zamanla Yarıştı: Kentin Dört Bir Yanından Alevler Yükseldi
- Malatyalı Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in Özel Kalem Müdürü Sadık Can Köksal Gözaltına Alındı
- Malatya'da Yılan Savar Muhtar Olarak Tanınan Ali Berktaş Metrelik İki Kara Yılanını Elleriyle Yakaladı
- Yeşilyurt'ta Yapımı Tamamlanan Hacı İbrahim Güngör Taziye Evi Hizmete Açıldı
- Öztürk: Malatya'daki Muhalefet Boşluğunu Bundan Sonra İYİ Parti Fazlasıyla Dolduracak
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.