Â'Kayısı Gelirini 600 Milyon Dolarlara ÇıkarmalıyızÂ'

Â'Kayısı Gelirini 600 Milyon Dolarlara ÇıkarmalıyızÂ'
AK Parti Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, kayısıda elde edilen gelirin arttırılması gerektiğini belirterek, yılda 350 milyon dolarlık değil, ilk etapta 500-600 milyon dolarlara çıkarmamız gerekiyor” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan kayısı işleme fabrikasında incelemelerde bulunan milletvekili Öz, burada yaptığı açıklamada, “Aziz Beyin kayısı tesisinde inceleme yaptık. Burada çok sayıda hemşerimizin istihdam edilmesinden mutluluk duyuyoruz. Ekonomiye katkıda bulunmasından ve katma değer sağlamasından dolayı gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kayısının nihai tüketiciye ulaşacak şekilde ambalajlamamız gerekiyor. Hijyeniklik önemlidir” diyen Öz, “Yılda 350 milyon dolarlık değil, ilk etapta 500-600 milyon dolarlara çıkarmamız gerekiyor. Daha çok ülkeye daha fazla ihracat yapılması için çaba gösteriyoruz. Bu el birliği ile olur” şeklinde konuştu.
Bu yıl kayısı çiçeklerinde yaşanan don olayı nedeniyle henüz don zarar tespitinin netleşmediğini söyleyen Öz, “Muhtemelen Mayıs ayı sonu veya Haziran başlarında belli olabilecek. Don zarar miktarı belli olunca, üreticilerimizin gerek Ziraat Bankası'na ve gerekse Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borç erteleme konusu gündeme gelecektir” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza! İki Araç Çarpıştı Biri Refüje Çıkıp Ters Döndü
- Vali Seddar Yavuz Malatya’nın Yeni Hedefini Üretim ve Turizm Olarak Açıkladı
- Sanayi Esnafı Nöbete Başladı! Yıkım Kararına Karşı Çevik Kuvvet Bölgeye Sevk Edildi
- Malatya'nın Hekimhan İlçesinde Akrabalar Arasında Çıkan Kavga Kanlı Bitti
- Pütürgeli Ünlü Ekran Yüzünün Kanal D Ana Haber Görevine Son Verildi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.