dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64184.98$

ABDli yetkililer günah çıkardı...


ABDli yetkililer günah çıkardı...
'ABD'yi darbeci gibi mi görüyorsunuz'
Narin

TBMM Dışişleri Komisyonu'ndan görevli AK Parti, CHP ve MHP'li üç milletvekili, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ABD'ye giderek temaslarda bulundu. ABD'li yetkililerin darbe sonrası yaşanan süreçle ilgili sorduğu sorular arasında en dikkat çekicisi ise, "Darbenin arkasında ABD olduğunu mu düşünüyorsunuz" oldu.

HABER MERKEZİ – İSTANBUL

15 Temmuz darbe girişiminden sonra TBMM Dışişleri Komisyonu'nda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın'dan oluşan heyet, ABD'ye giderek temaslarda bulundu. ABD'de Adalet, Dışişleri, Savunma ve Ülke Güvenliği bakanlıkları yetkilileri ile cumhuriyetçi, demokrat ve bağımsız düşünce kuruluşlarıyla bir dizi görüşme yapan heyete, “Darbenin arkasında ABD olduğunu mu düşünüyorsunuz, Türkiye ile Rusya arasında Batı blokunu sıkıntıya sokacak bir yakınlaşma olur mu, darbe sonrası durum Türkiye ile Avrupa arasında yapılan mülteci anlaşmasını etkiler mi” soruları yöneltildi.

"RUSYA YAKINLAŞMASI BATIYI ETKİLER Mİ?""

Görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, görüştükleri yetkililerin ise Fethullah Gülen'in iadesi konusunda bürokratik işbirliği sözü verdiklerini bildirdi.

ABDli düşünce kuruluşlarıyla yapılan görüşmeleri de anlatan Salıcı, "Bize daha çok 15 Temmuz sonrası Türkiye'deki Amerikan karşıtlığı neden bu kadar yükseldi, Türkler darbenin arkasında ABD olduğunu mu düşünüyor, Gülen'in iadesi olmazsa Türkiye'nin tavrı ne olur, darbe sonrası durum Türkiye ile Avrupa arasında yapılan mülteci anlaşmasını etkiler mi, IŞİD'le mücadele etkilenir mi, Türk ordusunda zafiyet söz konusu olur mu, Türkiye ile Rusya arasında Batı blokunu sıkıntıya sokacak bir yakınlaşma olur mu, Türkiye bundan sonra daha demokratik bir sürece mi yoksa tek adamlığa doğru mu gider, Gülen'in durumuyla ilgili somut kanıt var mı, darbe girişiminin arkasında neden onun olduğunu düşünüyorsunuz, buna nasıl ikna oldunuz, 80 bin kişiye işten el çektirdiniz, bunların hepsi darbeyle mi bağlantılı gibi sorular soruldu" dedi.

"DEMEK Kİ LİSTE HAZIRDI"

FETÖcü yapılanmaya yönelik kurum ve kuruluşlarda düzenlenen operasyonlar da ABDli yetkililerin gündemindeydi. Salıcı, bir anda onlarca kişinin el çektirilmesini 'Demek ki sizde liste hazırdı' şeklinde yorumladığını aktardı. Salıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidar ve muhalefet olarak orada olmamız, söylediklerimizden daha güçlüydü” diyen Salıcı, Amerikalıların bundan etkilendiklerini açıkça dile getirdiklerini ve “Türkiye'deki siyasi durumun en güçlü tarafı budur” mesajı verdiklerini belirtti

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!