06 Ağustos, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Abdurrahman Babacan Avrupa Konseyinde Gazze İçin Acil Eylem Çağrısı Yaptı

Abdurrahman Babacan Avrupa Konseyinde Gazze İçin Acil Eylem Çağrısı Yaptı
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Strazburg’da düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu'nda küresel sorunları gündeme taşıyarak, İsrail’in Gazze’deki barış anlaşması ihlallerine ve sivil halkın yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Ocak 2026 Genel Kurulu'na katıldı. 2026 yılının bu ilk genel kurulunda bölgeyi ve dünyayı yakından ilgilendiren stratejik meseleler ele alındı.

KÜRESEL VE BÖLGESEL DOSYALAR MASAYA YATIRILDI

Zirve boyunca gerçekleştirilen oturumlarda diplomatik açıdan kritik öneme sahip pek çok başlık tartışıldı. Görüşülen konular arasında Filistin, Gazze, Suriye, Irak, Akdeniz, Kıbrıs, Rusya, Ukrayna, Balkanlar, ABD-AB ilişkileri, NATO ve Grönland gibi öne çıkan başlıklar yer aldı.

GAZZE’DEKİ BARIŞ ANLAŞMASI VE İSRAİL İHLALLERİ

Milletvekili Babacan, özellikle Gazze'de 13 Ekim tarihinde yürürlüğe giren barış antlaşmasına rağmen devam eden insani krize vurgu yaptı. Antlaşmanın üzerinden geçen yüz günden fazla süreye rağmen şartların tam olarak uygulanmadığını belirten Babacan, uluslararası toplumu ivedilikle harekete geçmeye davet ederek şu değerlendirmelerde bulundu: "2026'nın bu ilk genel kurulunda bölgesel ve küresel hususları detaylıca tartıştık. Filistin, Gazze, Suriye, Irak, Akdeniz, Kıbrıs, Rusya, Ukrayna, Balkanlar, ABD-AB ilişkisi, NATO, Grönland öne çıkan oturum başlıkları idi. Gazze'de 13 Ekim'de yürürlüğe giren Barış Antlaşması sonrası geçen yüz günden fazla süre zarfında İsrail anlaşmanın amir hükümlerini ihlal etmeyi sürdürüyor. Uluslararası toplumun ve devletlerin bu meseleye acilen eğilmeleri, çocukların ve sivillerin hayatlarını garanti altına almaları, onları soğuktan, kötü yaşam koşullarından ve sağlık hizmetlerine erişimi engelleyen uygulamalardan kurtaracak eylemleri ivedilikle hayata geçirmeleri gerekiyor."

BARIŞ VE NORMALLEŞME VURGUSU

Strazburg temaslarını değerlendiren Babacan, Gazze halkının yaşadığı kötü koşullardan kurtarılması için farkındalığın diri tutulması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Zirve boyunca bu hususu başlıklarıyla, detaylıca konuştuk. Umarız en kısa zamanda Gazze'ye gerçek bir barış ve gerçek bir normalleşme gelir. Bunun için ise hepimizin bu farkındalığı diri tutmayı sürdürmesi gerekiyor."

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!