Acil Durum Tatbikatı: Malatya Hastanesi’nde Gerçekleştirilen Yangın Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı!

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2025 yılı eğitim planı çerçevesinde gerçekleştirilen "Yangın, Tahliye ve Uygulamalı Saha Tatbikatı", hastane personelinin afetlere karşı hazırlık seviyesini artırdı. AFAD, İtfaiye Daire Başkanlığı ve UMKE ekiplerinin destek verdiği tatbikat, başarılı bir şekilde sonuçlandı.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2025 yılı eğitim planı kapsamında "Yangın, Tahliye ve Uygulamalı Saha Tatbikatı" düzenledi. 22-23 Ekim tarihlerinde, Sivil Savunma Birimi ve Hastane Afet Planı Birimi tarafından gerçekleştirilen tatbikat, hastane personelinin afet ve acil durumlara yönelik hazırlık düzeyini önemli ölçüde artırdı.

İKİ AŞAMALI TATBİKAT
Tatbikat, iki aşamada yapıldı. İlk aşama, hastanenin toplantı salonunda Olay Yönetim Ekibi ile gerçekleştirilen Masabaşı Tatbikatıydı. İkinci aşama ise, Yetişkin Acil Servis önünde yangın ve tahliye uygulaması şeklinde yapıldı. Tatbikata Malatya İl Afet Müdürlüğü (AFAD), Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı UMKE ekipleri ve Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri de destek verdi.

ISININDA YANGIN ÇIKTI, PERSONEL BAŞARIYLA TAHLİYE YAPTI
Senaryo gereği, hastanenin -1. katındaki ısı merkezinde elektrik kaynaklı yangın çıkması ve basınçlı kapların patlaması sonucu oluşan alevlere müdahale edildi. Yoğun dumandan etkilenen ve mahsur kalan kişilerin güvenli şekilde tahliyesi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
.jpg)
TATBİKATIN ÖNEMİ VE HEDEFLERİ
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Mehmet Soylu, tatbikatın başarıyla tamamlandığını belirterek, "Senaryo gereği, ısı merkezinde meydana gelen patlama sonucu oluşan yangında, personel, hasta ve hasta yakınlarının tahliyesi sağlandı. Bu tür çalışmalar personelimizin farkındalık ve müdahale becerilerini artırıyor. Katılım sağlayan tüm personelimize ve destek veren kurumlara teşekkür ediyoruz. Afet ve yangınların sadece tatbikatlarda kalmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Tatbikat, hastane personelinin afet ve acil durumlara hazırlık düzeyini artırmakla kalmayıp, kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğini de pekiştirdi.


KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.