Ağbaba, Büyükşehir Yasası'nı Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Veli Ağbaba, Büyükşehir Yasası ile ilgili TBMM'de son oturumda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i çıkardığı genelgeyle darbe yapmakla suçladı ve Malatya'da kapatılan 39 belde belediyesi için tepki gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi Yasası ile ilgili gerçekleştirilen son oturumda Genel Kurul'da söz alan Milletvekili Ağbaba, "Milletvekili olmadan önce de Malatya'da siyaset yaptım, belediye meclis üyeliği yaptım, Cumhuriyet Halk Partisi'nde uzunca yıllar il başkanlığı yaptım ve Malatya'nın ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin takdiriyle milletvekili seçildim. Meclise girdim ve birçoğunuzun yaşadığı gibi çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Diğer yasalarda olduğu gibi, Büyükşehir Yasası'nda da aynı tavır gösterildi. Bölge halklarına sorulmadığı gibi hiçbir derneğin, sendikanın, sivil toplumun görüşü alınmadı, aydınların görüşü alınmadı, hiçbir ilgili bilim adamının görüşü alınmadı" ifadelerini kullandı.
"Gelişmiş ülkelerde demokrasinin ölçüsü, sivil toplum kuruluşlarının çokluğu ve etkinliğiyle ölçülür. Hükümet demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, odalara sormadığı gibi, düşüncesini açıklamak isteyenleri de sertçe, faşizanca susturdu. Hatta, insanların görüşlerini açıklamak için Ankara'ya gelen insanların seyahat özgürlüklerini engelleyerek, Ankara'ya girmelerine izin verilmedi" diyen Ağbaba, konuşmasını özetle şöyle tamamladı:
"Huzurlarınızda, hem Malatya'da kapatılan 39 belde belediye başkanı adına hem de Türkiye'de yetkileri alınan belde belediye başkanları adına Bakanı bir kez daha şiddetle kınıyorum. Değerli arkadaşlar, şimdi burada oy verdiğiniz yasa birçok belde belediyesini kapatacak. Merak ediyorum, hangi yüzle gidip belde belediye başkanlarının önüne çıkacaksınız, belde halkının önüne çıkacaksınız? Bunu çok merak ediyorum. Bakın böyle bir demokrasi olmaz. Kitapta böyle yazmıyor, tanımlar böyle yazmıyor, okuduklarımız bunu anlatmıyor. Okuduklarımıza baktığımız zaman, bu rejimin adının, burada uygulamaya çalıştığınız bu tahammülsüzlüğünüzün, bu faşizan uygulamalarınızın tarifi faşizm olarak geçiyor."
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İnfaz Düzenlemesinde Çocuklar İçin Yeni Adım: Adalet Bakanlığının Önerileri Meclise İletildi
- Türk Büro-Sen Malatya Adliyeler Şubesi Ücretsiz Klavye Kursu Başlattı: Adaylardan Yoğun İlgi
- Türkiye İstatistik Kurumu Açıkladı: Araç Satışlarında Hem Aylık Hem Yıllık Düşüş...
- Kronik Omuz Ağrısı Çekenlere Müjde: Doçent Doktor Serkan Akpancar'ın Araştırması Dünyada Ses Getirdi
- Gazeteci Murat Çetin'in Acı Günü: Babasını Kaybedeli Bir Ay Bile Dolmadan Şimdi De Anne Acısıyla Sarsıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.