30 Temmuz, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Ahmet Kızılay birinci


Ahmet Kızılay birinci
Sayımlar bitti...
Sandıktan Kızılay çıktı 
İnönü'ye taze kan!
 

İnönü Üniversitesi rektörlük seçimlerinde 359 oy alan Prof. Dr. Ahmet Kızılay ipi göğüsledi. Kızılay rektörlük yarışında oy çoğunluğunu sağlayarak büyük avantaj elde etti. 

 
HABER MERKEZİ 
Büyük çekişmeye sahne olan İnönü Üniversitesi rektörlük seçimlerinde sandıklar açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktoru Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 359 oy alarak yüzde 48.58'lik destek aldı. Kızılay bu sonuçla rektörlük yarışında büyük başarı elde etti.  Kızılay'ı 181 oyla Aysun Bay Karabulut ve 90 oyla Cafer Özkul takip ediyor. Seçimlerde 5 oy da geçersiz sayıldı.  
 
DİĞER ADAYLAR DESTEĞİ BÖLÜŞTÜ
Mevcut rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in adayı olarak lanse edilen Prof. Dr. Cafer Özkul 90 oy alarak yüzde 12,18 başarı gösterdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın kardeşi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ise 181 oy ile yüzde 24.49'luk destek aldı. 5 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde 739 oy kullanıldı. 

 

Rektörlük seçiminde yarışan Prof. Dr. Cengiz Ara 35 oy ve İlhan İçen 35 oy ile yüzde 4,74 oranında destek alırken, 28 oy alan Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu ise 3,79 oranında destek gördü. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!