Ailelere Ekonomik Destek: 523 Bin Vatandaşa Ödeme Yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakılan tam bağımlı engelli vatandaşlar ve ailelerine bu ay toplam 6 milyar lira tutarında Evde Bakım Yardımı ödemesinin yapıldığını duyurdu. Halihazırda 523 bin kişi bu yardımdan faydalanıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakımı yapılan tam bağımlı engelli bireyler ve ailelerine yönelik Evde Bakım Yardımı ödemelerinin bu ay da hesaplara yatırıldığını açıkladı.
523 BİN KİŞİ YARDIMDAN FAYDALANIYOR
Bakan Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılından bu yana sürdürülen ve aile odaklı bakım hizmetleri içinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Yardım kapsamında bu ay toplam 6 milyar lira ödeme yapıldığını belirten Göktaş, şu anda 523 bin vatandaşın bu destekten yararlandığını bildirdi.
AYLIK ÖDEME TUTARI 11 BİN 702 LİRA
Göktaş açıklamasında, “Evde Bakım Yardımı ile engelli bireylerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan, aileleriyle birlikte yaşayarak hem bireysel hem toplumsal refahlarını artırmayı hedefliyoruz. Bu yardımla aynı zamanda aile birliğinin korunmasına da katkı sağlıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Hak sahibi başına aylık 11 bin 702 lira ödeme yapıldığını belirten Bakan Göktaş, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Zirai Donun Ardından Tarımda Fizyolojik Yıkım Başladı: Malatya’nın Altın Değeri Kayısı Bu Yıl Yok, Gelecek De Belirsiz
- Zam Planları Gerçekleşirse Rekabet Kurumu Derhal Müdahale Etmeli!
- Ailelere Ekonomik Destek: 523 Bin Vatandaşa Ödeme Yapıldı
- İstanbul’daki Deprem Riski Malatyalıların Gözünü Korkuttu
- Malatya’da Yeni Eğitim Yılına Resmi Başlangıç Yapıldı
- 0SEVDİM
- 1ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.