dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2486.5
  • BIST
    9480.98
  • BTC
    62445.44$

‘Ak Partinin adayı, biatçı bir arkadaşımız’


‘Ak Partinin adayı, biatçı bir arkadaşımız’
Narin

 

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, bağımsız belediye başkan adayı olarak girdiği 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde herkese adını duyurdu. 21 bin 186 oy ve yüzde 12.73'lük dilimle hatırı sayılır bir çıkış yaptı. 31 Mart'ta kurulacak sandıkta bu kez İYİ Parti bünyesinde yarışacak Ali Ekinci'den söz ediyoruz. 1963 Malatya doğumlu Ekinci, Malatya Time'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

SÖYLEŞİ: SEVGİ SULUBAY

Henüz 27 yaşında Hanımın Çiftliği Belde Belediye Başkanı oldu. “En genç belediye başkanı” unvanıyla büyük bir başarı elde etti. 1990-2004 yılları arasında 3 dönem aralıksız görev yaptı. Birçok örnek projeye imza attı ve koltuğunu borçsuz teslim etti. Siyasete tam 10 yıl ara veren Ali Ekinci'den bahsediyoruz. 2014'te Battalgazi'den bağımsız adaylığını açıkladı ve ciddi bir oy potansiyeline ulaştı.
        31 Mart 2019 öncesi ismi yüksek sesle anılan isimlerden biri de o… Vatandaşlar tarafından çok sevilen, sahiplenilen biri. Malatya Time'da yer alan bu geniş söyleşi, Ekinci'nin birçok kesime cevabı niteliğinde. Bizlere ve okurlarımızın sağduyusuna teşekkür eden Ekinci, bütün Malatyalıları sevgi ve muhabbetle selamladı. Bugüne kadarki hizmetlerinde daima insana dokunmayı ilke edinen Ekinci, gelecek planlarını anlatırken hemen her demecinde ‘Halk' vurgusunu seçti…

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: 2014'te bağımsız aday oldum. Resmi olarak 22 bini geçti; ama seçim kurulumuzun verdiği bilgiye göre; aslında 43 bin 100 oy aldık!

 ‘RESMİ OLARAK 21 BİNDİ; AMA 43 BİN OY ALDIK!'

Ali Ekinci Malatya'da markalaşan, belli bir kesimi arkasına alan ve kendisinden söz ettiren bir isim. Bu hareketi “Battalgazi Gençlik Hareketi” diye başlamıştınız. O zaman kaç oy almıştınız?

2014 yerel seçimlerinde, mevcut listeye tepki gösteren arkadaşlarımız vardı. Bizimle beraber Battalgazi'de hareket eden bu grubun sayısı zamanla arttı. O günkü şartlarda aynı tepkiyi gösterdiler. Çoğunluk akrabamız ve çevremizdi. Herhangi bir ideolojiyi ve kesimi temsil etmediğimiz gibi ayrımcılık da yapmadık. Aramızda Battalgazi mozaiğini temsil eden gençler vardı.
        Bağımsız aday olma kararı aldım. Resmi olarak 21 bini geçti; ama seçim kurulumuzun bize verdiği bilgiye göre; aslında 43 bin 100 oy aldık! Daha sonra bunu vekil arkadaşlarımızdan biri de itiraf etti. “Biz uğraştık; ancak 20 bin oyu kaydettirebildik. Kısa sürede nasıl bu kadar büyük bir birliktelik oluşturabildin” gibi söylemleri oldu. Onlar için zor olabilir; ama bizim için değil. İstediğimizde o çevreyi bir araya getirebilme imkanımız vardı.

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: AK Parti'nin başına çöreklenmiş insanlar var. Biz buna “menfaat şebekesi” diyoruz. Bunlar kesinlikle kendilerinden başkasını istemez.

 ‘AK PARTİ'NİN ETRAFINA ÇÖREKLENMİŞ MENFAAT ŞEBEKESİ VAR'

AK Parti'den aday gösterilmeyince bağımsız hareket ettiniz; sonra tekrar AK Parti'yi seçtiniz. Bu defa ise istifa edip İYİ Parti'ye geçtiniz. Seçimlere bağımsız girip, resmi olmayan sonuçlara göre 43 bin oy aldıktan sonra neden tekrar AK Parti'ye dönüş ihtiyacı duydunuz?

Aslında çevremiz, ağırlıklı olarak AK Parti seçmenlerinden oluşuyor. Büyüklerimizin ve yaşlılarımızın bu konuda bana hep sitemleri vardı. “Senin gibi bir arkadaşın Battalgazi Belediyesi'nde bizlere hizmet etmesi gerek. Bunun için güçlü olan iktidar partisinde yer almalısın. Gönlümüzde yatan budur. Sen hiç AK Parti'ye müracaat etmiyor ve karşı duruyorsun” gibi söylemleri vardı. Ancak 2004'ten 2014'e kadar ara vermiştik. Aday olma durumumuz yoktu. 2014'te bu mecburiyet hâsıl olunca bağımsız hareket ettik.
         “AK Parti bize yer vermez' desem de ikna edemedim. ‘Bizi almazlar dediysem” de onlar diretti. Çünkü AK Parti'nin başına çöreklenmiş insanlar var. Biz buna “menfaat şebekesi” diyoruz. Bunlar kesinlikle kendilerinden başkasını istemez. Hele hele arkasında potansiyel güç olan, toplum tarafından çok sevilen, donanımlı ve birikimli birini… Bunlardan biri bağımsız aday olsa, 500 oy alacak kapasitede değil. Bu durumdayken karşılarında güçlü aday kabul etmezler. Kendilerine yer kalmayacak endişesi ve korkusu var. Onlar Cumhurbaşkanının şahsında, AK Parti'nin amblemi altında oy alıyorlar. Hazıra konmak varken neden zoru kabul etsinler ki!?

‘ANKETLERDE %61 OY ALDIK; AMA İŞLERİNE GELMEDİ!'

Vatandaş ön yargılı olduğumu düşündü ve AK Parti'ye başvurmamı istedi. “Sizi kabul etmezlerse biz de elimizi partiden çekeriz” dediler. “Onların gerçekleri görebilmesi için ikna olmaları gerek” dedik. Böylece AK Parti'ye müracaat ettik. Başta il başkanı ve diğer vekiller yanımızda olduklarını söyledi. Ancak onlar bizim seçmenle olan birlikteliğimizin sağlam temeller üstüne kurulu olduğuna inanmadı. Onlar yaptıkları oyunu tekrarlayacak ve bizi dağıtacaklardı. Bu sefer olmadı, beceremediler, sert kayaya çarptılar. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımızı ayrı ayrı arayarak “Gelin siz müracaat edin” dedikleri halde kimse kabul etmedi. Topu yeniden vatandaşa attılar. “Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi sahada olan ve oyumuzu arttıracak adaya ihtiyacımız var” dediler. “Sizin bu birlikteliğinizi halk onaylıyorsa beraberiz” dedik. Ama onların kabul etmeyeceğini biliyorduk.
        İlk elemede 6 kişi gitti. Geri kalanlar, 4 anketle sınandı. 4 adayın toplamı yüzde 39 iken biz yüzde 61 destek gördük. Menfaat şebekesinin hesabına gelmedi! Vatandaşın iradesine ve seçmenin gücüne saygı göstermediler. “Ankette başarılı olan” diyen Cumhurbaşkanını da yalancı çıkardılar.

‘İHANETİN BÜYÜĞÜ OYNANDI'

İhanetin büyüğü oynandı. Sadece Battalgazi'de değil, bütün ilçelerde bunu yaptılar. Her yerde bu isyan var. Birçok Belediye Başkanımız  çok başarılıydı; ama ayak oyunlarıyla değiştirildiler. Çünkü menfaat şebekesine itaatkâr değillerdi. Vatandaşlar böylece gerçeği gördü. Gerçekler ortada. Vatandaşların iradesine saygı göstermedikleri gibi aklılarıyla oynadılar. “Biz emrederiz, onlar itaat eder” dediler. Ellerinde malzeme ver. Ya “zillet ittifakı” ya da “FETÖ” diyerek, suçlayacaklar. Bunları seçmenimize anlattık. “Bağımsız” girelim dedik. Ama geçen dönemde denedik sıkıntılı olduğunu fark ettik. Meclis üyesi ve sandık görevlisi gösteremedik. Kazanmak için kadromuzun olması gerekiyordu. Böylece adaylığımızı İYİ Parti'den yana koyduk.

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: Saadet Partisi'nden arkadaşlarla da istişare ettik. “Siz bu birlikteliği oluşturursanız destek veririz” dediler. MHP'deki seçmenler de “Sizinle beraberiz” dedi.

 ‘MHP'DEKİ SEÇMENLER DE ‘SİZİNLE BERABERİZ' DEDİ'

“Milli Görüş” çizgisine yakınsınız. Neden Saadet Partisi değil de İYİ Parti?

Saadet Partisi ittifak partiler içinde değildi. Dolayısıyla Millet İttifakı, Malatya'da CHP ve İYİ Parti idi. Saadet Partisi ilk 5'in içinde olmadığı için sandık görevlisi de gösteremiyor. Bağımsızda hatamızı tekrarlayıp, 40 bin küsur oyu kaybetmiş olacaktık. Seçim matematiksel bir hesap ki, bunu yapmak zorundayız. CHP büyükşehirde aday gösteriyor, ilçeleri de İYİ Parti'ye bırakıyordu. Saadet Partisi'nden arkadaşlarla da istişare ettik. “Siz bu birlikteliği oluşturursanız destek veririz” dediler. Aday isimler var; ama usulden... MHP kanadı da “Cumhur İttifakı”ndan büyük zarar gördü. Onlara çeşitli ayak oyunları yapıldı. Büyük sitem var. MHP'deki seçmenler de “Sizinle beraberiz” dedi. Bu nedenlerle İYİ Parti'den girmemek için herhangi bir sebebimiz yoktu. Biz halka dayalı siyaset yapacağız. Onların kararı da buydu.

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: Bize Kürt, aşiret, “Adıyamanlı Hareketi” dediler. İftiraları atan AK Parti'deki menfaat şebekesiydi, vekillerdi. Attıkları çamurun içine kendileri gömüldü.

‘ATTIKLARI ÇAMURUN İÇİNE KENDİLERİ GÖMÜLDÜ'

Mütedeyyin bir kişiliğiniz var. Irkçılıktan mahfuzsunuz. “Battalgazi Gençlik Hareketi”ni ve şu anda geldiği noktayı bir “Kürt Hareketi”ymiş gibi gösteriyorlar. Özellikle Kürtçülük vurgusu yaptığınızı ileri sürüyorlar. Fakat siz tersine “MHP ve İYİ Parti'den de oy alacağız” diyorsunuz. İddialarda mı yanlışlık var, siz mi farkında değilsiniz?

2014'te bağımsız aday olunca bize aşiret çevremizde ağırlıklı destek geldi. Provokatörlük yaparak bizi suçladılar. Derler ya “Çamur at, yapışmazsa da izi kalır”. Attıkları çamurun içine kendileri gömüldü. Bize Kürt, aşiret, “Adıyamanlı Hareketi” dediler. Bu iftiraları atan AK Parti'deki menfaat şebekesiydi, vekillerdi. Taraf olan “gazetecileri” de aracı yaptılar. Toplum nezdinde itibar kaybetmemizi istediler. Biz dürüst olduk ve bu kesimlerle uzaktan yakından ilgili olmadığımızı sandıkta gösterdik. Meclis üyeliğinde ve Büyükşehirde AK Parti'ye destek verdik. Utandılar, özür dilediler.

‘BİZİ ŞU AN NEYLE SUÇLAYACAKLAR?'

Bizim menfi hesabımız yok. Halk için ayağa kalktık. Sevgi bağı oluşması için mücadele veriyorduk. Bize çamur atanların, sonradan öyle olmadığını görünce özür dilediğini vatandaşlar fark etti. Bugün suçlayacak bir durum da yok. Bizi neyle suçlayacaklar? Şu anda tüm Battalgazi sınırlarında bulunanların tamamı bir arada. Kürdü, Türkü Alevi'si Sünni'si, herkes bizimle beraber. Dün iyilerdi de bugün mü değişti? MHP'den ayrılıp İYİ Parti'yi kurdular. İYİ Parti, Kürtçü mü? Artık aşiretler olgusu bitti. Çünkü çember tamamen genişledi. Malatya'da Adıyamanlısı, Baskillisi, Elazığlısı, Bingöllüsü, Pütürgelisi, Gergerlisi, İzollusu, Hekimhanlısı yani tüm kesimlerin bir arada olduğu bir dönem yaşıyoruz. Battalgazi'deki potansiyellerin bütünü, hamur halinde bütünlük oluşturmuş. Her taraftan gelen, Battalgazi'ye yerleşen seçmenin beraberliği var. El ele verdiler. Bu kenetlenmeye herkes gıptayla bakıyor. Biz, Battalgazi'de yüzyıllardan beri başarılmayan bir birlikteliği yakaladık. Bu davranış Türkiye'ye örnek olmalı ve ders alınmalı.

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: Hem Baskilliyim hem Bingöllüyüm, İzolluyum, Arapkirliyim, Hekimhanlıyım… Bunların tamamı Battalgazi'de, ben Battalgaziliyim. Babam da Malatya doğumlu.

‘FARZ EDELİM Kİ, ADIYAMANLIYIM; BU BİR SUÇ MU?

Adıyamanlı olmadığınızı vurguladınız. AK Parti'de siyaset yapan bir milletvekilimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yeşilyurt Belediye Başkanımız da Adıyamanlı. Neden böyle bir ihtiyaç hissedildi?

Bu talihsiz bir açıklamaydı. Bir gazetede başlık atan arkadaş neden yaptı bilmiyorum. Yanlışlık oldu, özür diledi. Art niyetli olmadığını gördüm. Benim asla böyle bir düşüncem yok. Ben bu algıları yok etmek istiyorum. Adıyamanlı olmak potansiyel bir suç değildir ki, ben Adıyamanlı olmaktan imtina edeyim ve kaçayım. Baskilli (Elazığ) olmak suç değil ki ben Baskillilerden kaçayım? Ben Malatyalıyım ve Battalgaziliyim. Hem Baskilliyim hem Bingöllüyüm, İzolluyum, Arapkirliyim, Hekimhanlıyım… Bunların tamamı Battalgazi'de, ben Battalgaziliyim. Babam da Malatya doğumlu. Dedem Adıyaman'ın Kâhta İlçesi'ndeki bir köyde dünyaya gelmiş; ancak Malatya doğumlu olarak görünüyor. Farz edelim Adıyamanlıyım. Bu bir suç mu? Bizi ötekileştirenler utansın.

‘BUNLAR, CUMHURBAŞKANI'NA DA İNAHET EDİYOR!'

Bir arkadaşımız adaylık için başvuruyor. “Bu partinin kurucularından biri benim ve bulunduğum konum da bu işi yapabileceğimin kanıtı. Ben belediyeciliği biliyorum ve bu konuda kendimi yeterli görüyorum. Faydalı olacağıma inanıyorum” diyor. Malatya'nın “ablası” bu duruma karşı çıkıyor. “Kimliğinde Baskilli yazılı, olamazsın” cevabını alıyor. Böyle düşünenlere karşı tepkimizi ortaya koymak zorundayız. Nerede doğacağımız bizim elimizde mi ya da tercihimiz mi? Bu irade-i külliyedir. Cenab-ı Allah'ın takdiridir. Bu kadar da saygısızlık olmaz. Bunu yapanlar terbiyesizlik yapıyorlar ki, onlar idareci olamaz. Biriz, kimse bizim aramıza nifak koyamaz.
        Birlikteliğimizin gücü de sandığa yansıdığında herkes gerekli cevabını alacak. Ben Malatyalıyım ve Adıyamanlıyım. Battalgazi'de oturuyorum. Binali Yıldırım Erzincanlı. İstanbul'da aday olmasın mı? Cumhurbaşkanımız Rizeli. Ankara'da olmasın mı? Bu mantığı anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim hedefimiz bu insanları deşifre etmek. Bunlar o maskenin arkasına sığınıp hem partiye hem de Cumhurbaşkanı'na ihanet ediyor. Ben bunların AK Partili olduklarına da inanmıyorum.

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: Eski belediye başkanlarımızı buluşturan sebep, aramıza sokulan nifak tohumlarını yok etmektir. Bu arkadaşlarımızın birliktelikleri halka güzel bir örnek teşkil ediyor.

‘ARAMIZA SOKULAN NİFAK TOHUMLARINI YOK ETTİK'

Kısmen fotoğraf karelerine de yansımıştı. Hangi belediye başkanlarıyla hareket ediyorsunuz?

Daha önce Battalgazi sınırları içerisinde belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımızın tümü… Hasırcılar'da, Orduzu'da, Hanımın Çiftliği'nde, Hatunsuyu'nda, Gökçe'de, Nohutlu'da, Erenli'de  ayrı ayrı dönemlerde görev üstlenenler var. Bunlar halef-selef iken bir araya gelmiş insanlar.  Onları buluşturan sebep, aramıza sokulan nifak tohumlarını yok etmek. Baskil Belediye Başkanı da bu duruma tepki gösterdi. Şu anda bizim meclis üyemiz. Akçadağ, Kirmana, Kurşunlu belediye başkanımız temsilen meclis üyelerimiz. Beraber çalışıyoruz. Belediye başkanı olmayan kesimler de meclis üyesi olarak aramıza katıldı. Bu arkadaşlarımızın birliktelikleri halka güzel bir örnek. Bu konuda başarılı olacağımıza da inanıyoruz.

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: AK Parti'nin adayı; dayatılan, halkın kabullendiği ve milletin tercihi biri değil. Yüzde 11.8 destek gördü. Menfaat şebekesinin kullanacağı, biatçı bir arkadaşımız.

‘AK PARTİ'NİN ADAYI, BİATÇI BİR ARKADAŞIMIZ'

AK Parti'nin Battalgazi'de gösterdiği adayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hepsine saygımız sonsuz. Onlar da hizmete talip. Her insanın gönlünde bir aslan yatar. Kendi isteği mi bilmiyorum; ama menfaat şebekesinin dayattığı, halkın kabullendiği ve milletin tercihi bir aday değil. Yüzde 11.8 oranında destek gördü. Kendi menfaatleri için kullanabilecekleri, biatçı bir arkadaşımız. Kendisi de “Ben çok itaatkârım, benim seninle farkım budur. Teşkilattan gelmeyim. Büyükler ne derse onu yaparım” diyor. Takdir halk ve seçmenin. Keşke bu değerlendirmeler parti maskeleri altında olmasa.
        Belediye başkanları bağımsız yarışmalı. Bana göre kazandıkları andan itibaren parti rozetini çıkarıp atmaları lazım. Muhtarlar da siyasallaştı. Yanlarında yer almayanları suçluyorlar. Onlar da “Beni herhangi bir örgütle suçlarlarsa” diye korkuyor. Aslında içinde hiç sevmiyor ve karşı. Siyaseti baskıyla yapıyorlar. Şu anda kendilerinin yanında olmayan PKK, zillet veya FETÖ'cü!…

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: Vekiller arkasında saf tutmuş. O da imame konumumda! Listeler ise, ona biat edecek ekipten müteşekkil. Millet bu gücün(!) farkına vardı. Malatya'nın tamamı isyan ediyor.

‘MALATYA'NIN ABLASI OLAMAZ, BUNU KABUL ETMİYORUM!'

Neden Akçadağ'a, Arapkir'e, Hekimhan'a gidince “Malatya'nın ablası”na (Öznur Çalık) tepki var. Diğer tarafta bakanlık yapmış, aynı statüde daha güçlü bir isim varken niye ‘Malatya'nın ablası?” diye herkes sitem ediyor…

O Malatya'nın ablası olamaz. Ben bunu kabul etmiyorum. Ancak kendisi Malatyalılara kendini o kadar kabul ettirmiş ki, “Bütün güç benim elimde, ben ne dersem o olur. Kimse benim bileğimi bükemez. Benim söylediğim Cumhurbaşkanının, Cumhurbaşkanının söylediği benim söylediğim” diyor. Kendisi bazı çalışmalar yaptı. Karşısında bakanlık yapan arkadaşımız da “Aday olayım” diye bir dizi geziler gerçekleştirdi. O halk nezdinde itibar görünce işini bitirdi. Ayak oyunlarıyla herkesi ekarte ediyor! Aday listesine bir bakın. Malatya'da kimlerin sözü para ediyor. Kendisi 4. dönemdir milletvekili. Bacısı üniversitede rektör, bacısının kocası dekan, yeğeni daire başkanı, diğer yeğeni Doğanyol Belediye Başkan adayı, Şirket ortağı Kale'de başkan adayı...

‘MALATYA'NIN TAMAMI İSYAN EDİYOR'

Yukarıda bir şeyler yapıyor! Etrafındakiler de ona biat etmiş. Vekiller de arkasında saf tutmuş. O da imame konumumda! Listeler de kendisine biat edecek ekip. Dolayısıyla güçlü. “Ben istediğimi yaparım” diyor ve yapıyor. Millet bu gücün farkına vardı. Malatya'nın tamamı isyan ediyor. “Burası babasının çiftliği değil” diyor. Seçmen de uyandı. Yaptıklarını Cumhurbaşkanının gölgesinde yapıyor. Bağımsız aday olsun, 2 bin oy alırsa elini öper, “Abla” deriz. Başkasının gücüyle hava atıyor.

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: Malatya milletvekili oylarımızın düşürüldüğünü itiraf etti. Yüzümüze gülerek anlattı. Elimizde resmi belge olmayınca ispat edemedik. Kanuni bir hak da elde edemedik.

‘İYİ PARTİ İLE HER HALİYLE GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ'

“Sandık başlarına görevli koyamıyoruz, Saadet Partisi'nden aday olsaydım yine böyle olurdu” dediniz. Hile yapıldığını mı düşünüyorsunuz? Oylarınızın düşürüldüğünü iddia ettiniz. Burada nasıl bir yöntem uygulandı?

Yasal olarak bağımsız aday, sandık görevlisi gösteremiyor. Malatya milletvekili bizim oylarımızın düşürüldüğünü itiraf etti. Yüzümüze gülerek bunları anlattı. Elimizde resmi belge olmayınca ispat edemedik. Kanuni bir hak elde edemedik. Sandık hâkimiyeti olmayınca da oyları herkes istediği gibi kullanıyor. Bağımsız girince meclis üyesi de gösteremiyorum. Her haliyle güçlü çıkacağız.

***

 ‘İNSANIMIZI TANIYORUZ VE BEKLENTİLERİ BİLİYORUZ'

Battalgazi'nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Çok önemli bir turizm altyapımız var. Eskimalatya bölgemiz adeta açık hava müzesi. Orduzu Aslantepe Höyüğü ise medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir çekim merkezi. İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi ile önemli bir eğitim merkezi konumundayız. Hem öğrencilere hitap edecek adımları atacağız hem de bu noktada bilimsel destekler alacağız. Turizm “Master” planı çıkarılan, 25 yıla yakındır göz ardı edilen, Karakaya sahil bölgesi hayat bulacak. Biz Battalgazi İlçemizi ve insanımızı iyi tanıyor ve onların bizden ne beklediğini de çok iyi biliyoruz.

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: Milletin başına çöreklenmiş bir menfaat şebekesi var. Bunlar toplum lehine hizmet edecekleri değil, kendilerine itaat ve hizmet edecek adayları seçiyor. İsyanımız buna.

‘İSYANIMIZ, MİLLETİN BAŞINA ÇÖREKLENMİŞ MENFAAT ŞEBEKESİNE'

Ak Parti, 13 ilçedeki belediye başkanlarında değişikliğe gitti. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Milletin başına çöreklenmiş bir menfaat şebekesi var. Bunlar toplum lehine hizmet edecek kişileri değil, kendilerine itaat ve hizmet edecek adayları seçiyor. İsyanımız buna. Aday gösterilmeyen arkadaşlarımızın tek suçları halktan yana olmaları…

***

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci: Halka hizmet, Hakk'a hizmettir. Adil olacağız ve adaletsizliklere karşı mücadele edeceğiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla müreffeh bir toplum olacağımıza inanıyorum.

‘BATTALGAZİ HALKI GERÇEKLERİ GÖRDÜ'

Battalgazi seçmenine Malatya Time aracılığıyla neler söylemek istersiniz?

Battalgazi halkı bilinçli bir seçmendir. Gerçekleri gördüler. Parti maskesi altında, büyük fotoğrafın arkasına sığınan ihanet şebekesinin farkına varsınlar. Bunların en büyük ihanetlerini de kısa zamanda delilleriyle ortaya koyacağım. Battalgazililer iradelerine sahip çıkarsa her şey çorap söküğü gibi gelecek. Kendilerine hizmet eden bir Başkan görecekler. Haksızlığın karşısında onların içindeyiz. Halka hizmet, Hakk'a hizmettir. Adil olacağız ve adaletsizliklere karşı mücadele edeceğiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla müreffeh bir toplum olacağımıza inanıyorum. Buna, birilerinin çomak sokmasına izin vermeyelim.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!