dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9088.69
  • BTC
    69736.44$

Akar: F-35'lerin yeri Malatya


Akar: F-35'lerin yeri Malatya
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Çok ciddi şekilde hava ve füze tehdidine maruz olduğumuzu bilin' dedi. Akar:' F-35'lerin yeri Malatya. Burada yatırımları yaptık, yapmaya devam ediyoruz.' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- WASHINGTON

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Washington'da katıldığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Amerikan-Türk Konseyi (ATC) tarafından bu yıl 37'ncisi düzenlenen Ortak Yıllık Konferansın ardından Türk gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Akar gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

"ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE HAVA VE FÜZE TEHDİDİNE MARUZ OLDUĞUMUZU BİLİN"

Türkiye'nin hava ve füze tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Çok ciddi şekilde hava ve füze tehdidine maruz olduğumuzu bilin. Bizim çevremizdeki ülkelerden geliyor. Dolayısıyla bizim onlara karşı bir hava ve savunma sistemi talep etmemiz, istememiz, bunun için çalışmamız çok çok doğal bir şey. Bu egemenlik meselesi, bağımsızlık meselesi, güvenlik meselesi, savunma meselesi. Biz problem odaklı çalışıyoruz. Bizim bir problemimiz var, nedir bu? Türkiye'ye yönelik hava ve füze tehdidi. Ne yapacağız? 82 milyonun savunmasını, güvenliğini sağlayacağız. Bunun için elimizdeki imkanları kullanmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 
Patriot tedarikine ilişkin ABD'den yapıldığı belirtilen teklife ilişkin soru üzerine Bakan Akar, "Füze ve hava savunma sistemleriyle alakalı kriterlerimiz belli. Bazı iyileştirmeler oldu. Şimdi yoğun bir şekilde çalışma devam ediyor" yanıtını verdi. Bakan Akar, iki ülke ilişkilerinde ayrıştırıcı ve ültimatom dilinin kullanılmamasının önemine de değinerek S-400 tedariki ve F-35 projesinin birbirine bağlanmaması gerektiğini belirtti. 

1002_152

"F-35'LERİN YERİ MALATYA"

F-35 savaş uçakları ile S-400'lerin yakın konuşlandırılması durumunda birbirlerinin teknik bilgilerini alabileceğine yönelik tartışmaları anımsatan Bakan Akar, şunları söyledi: 
"S-400 Suriye'de konuşlu ama İsrail'in yakın mesafede konuşlu F-35'leri var. Diğer taraftan Baltık ülkelerinde de buna benzer durumlar var. Biz diyoruz ki gelin oturalım, teknik bakımdan yapılması gereken neyse konuşalım. Biz bunları NATO sistemlerine entegre etmeyeceğiz. Ayrıca bizim milli olup da NATO için çalışan unsurlarımıza da entegre etmeyeceğiz. Bunlar bağımsız, ayrı bir şekilde çalışacaklar. Muhtemelen Ankara ve İstanbul'un savunması olacak S-400'ün görevi. Diğer taraftan da F-35'lerin yeri ise Malatya. Burada yatırımları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Arada ciddi bir mesafe var. Bunları tartışalım, konuşalım. Eğer bu çalışmalar sırasında hakikaten teknik bakımdan alınması gereken tedbirler varsa yapalım. O konuda açığız. S-400 gelmedi daha ama gelecek. Geldiği zaman ne yaparız? Bu Ankara olabilir, İstanbul olabilir veyahut da bir sanayi bölgesi olabilir. Füze ve uçak tehdidine karşı nereleri hassas, bu çalışılan bir konu." 
Hava savunma sistemlerinin menziline dikkati çeken Bakan Akar, "Türkiye'nin hava sahasını tam olarak kontrol altına alacaksak bizim birçok hava ve füze savunma sistemine ihtiyacımız var" diye konuştu. 



elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!