Akçadağ'da daha fazla istihdam hedefleniyor!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde tekstil atölyesine dönüştürülen eski devlet hastanesi onlarca insana iş kapısı açtı. Tekstil atölyesi 80'i kadın 130 kişiyi içinde barındırıyor.
HABER MERKEZİ-AKÇADAĞ
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde eski devlet hastanesi tekstil atölyesine dönüştürüldü. 80'i kadın 130 kişiye ekmek kapısı olan işletmede daha fazla istihdam için ise başlatılan çalışmalarda sona gelindi.
130 KİŞİNİN EKMEK KAPISI OLDU
Akçadağ ilçesinde 2 yıl önce ilçe belediyesi tarafından özel bir firma destekli eski hastane binasında faaliyete geçirilen tekstil atölyesi 80'i kadın 130 kişi ekmek kapısı oldu. Aynı zamanda ilçede faaliyet gösteren tek tekstil atölyesi durumunda olan işletmede daha fazla kişiye istihdam sağlanması için ise başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Tüketen değil üreten kadınlar olmak istediklerini belirten işletme çalışanlarından Nurcan Aslangiray, " Atölyede makineci olarak çalışıyorum. Çocuklarımız olduğu için Malatya'ya gidemiyorduk. Burası bizim için bulunmaz bir nimet oldu. Ekonomik özgürlüğümüz var. Tüketen değil üreten kadınlar olmak istiyoruz. Bizlere bu imkanları sağlayanlara teşekkür ediyorum" dedi.
BENZER İŞLETME SAYISININ ARTMASI TALEP EDİLDİ
İlçede benzer işletme sayısının artması temennisinde bulunan bir başka çalışan olan Meryem Güde ise "Sekiz aydır burada makineci olarak çalışıyorum. Kadınlarımıza ve gençlerimize bu iş imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah başka fabrikalarda ilçemizde açılır" ifadelerini kullandı.
YENİ YERİMİZE TAŞINACAĞIZ
Tekstil atölyesi yetkililerinden Arzu Demir'de, " Akçadağ'a 2020 yılı sekizinci ayında geldik. Akçadağ Belediye Başkanımız ve ekibinin ciddi emekleri oldu öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Toplamda işletmede 80'i bayan olmak üzere 110 kişi çalışıyor. İlerleyen zamanlarda bu sayıyı 500'e çıkarmayı hedefliyoruz. İki ay sonra yeni yerimize taşınacağız" dedi.
DESTEKLİYORUZ
Akçadağ'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 6. Cazibe Merkezleri Yatırım programına alınmasını isteyen Demir, "Burada annelerimiz, üniversiteyi bitirmiş kızlarımız var ciddi anlamda destekliyoruz, bir çok kişi meslek sahibi oldular. Öte yandan Malatyalı milletvekillerimizden Akçadağ'ın da 6. Bölge Cazibe Merkezi yatırım programına alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Turgut Özal Mahallesi'nde 176 Konut ve 14 İş Yerinin Anahtarları Teslim Edildi
- Sefer Halindeki Otobüste Yolcu Fenalaştı: Güzergahını Değiştiren Şoför Zamana Karşı Yarıştı
- Yatırım Yapacak Kobiler Dikkat: Otuz Altı Ay Vadeli Destek Başvuruları Başladı
- Malatya ve Adıyaman Depremleri İçin Korkutan Hücre Uyarısı Geldi
- Emniyet ve Jandarmadan Sıkı Denetim: Bir Haftada 582 Araç Trafikten Men Edildi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.