dore okulları
Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.18
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66953.369$

AKP Malatyalılarla alay etmeye, dalga geçmeye devam ediyor.


AKP Malatyalılarla alay etmeye, dalga geçmeye devam ediyor.
Narin
 CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya'nın hükümetle değil, nüfusuyla büyükşehir olduğunu söyledi.
Enver Kiraz, parti il binasında İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer ve parti yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, "Malatya büyükşehir olurken, AKP Malatyalılarla alay etmeye, dalga geçmeye devam ediyor. Büyükşehir Yasası Meclis'ten geçtikten sonra, AKP İl Başkanı ve Belediye Başkanı Başbakana giderek, Malatyalılar adına teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Şimdi biz merak ediyoruz. Malatya'nın büyükşehir olmasında Başbakanın ve AKP'nin nasıl bir katkısı var da Malatyalılar adına teşekkür ediliyor" diye konuştu.
Kiraz, nüfusu 750 bini geçen her ilin yasa gereği büyükşehir olduğunu söyleyerek, "Malatya'nın nüfusu 740 bin iken şehrimize gelen Başbakan, neden Malatya'ya büyükşehir müjdesi değil de, nüfus artırma tavsiyesi verdi? Peki bu durumda nüfus olarak büyükşehire hazırlanan Malatya'yı fiziki olarak sosyal ve kültürel anlamda yeni yerleşim yerleri oluşturma anlamında büyükşehire hazırlayamadığınız için Malatyalılardan özür dilemeniz gerekmiyor mu? İl Genel Meclis Başkanı yaptığı değerlendirmede; ‘Malatyalılara büyükşehir olma yolunda gösterdiğiniz gayrete teşekkür ediyorum' diyerek daha samimi davranmıştır" şeklinde konuştu.
AK Partili vekillerin ve AK Parti İl Başkanı'nın ‘muhalefete rağmen büyükşehir olduk' ifadelerine değinen Kiraz, "Konuları bu kadar çarpıtarak nereye varmayı düşünüyorsunuz? Bütün halk çok iyi biliyor ki, büyükşehir olmayı en çok biz savunduk. Fakat yeni Büyükşehir Yasası kapsamında, beldelerin ve köylerin kapatılıp, mahalleye dönüştürülmesine halkımızla birlikte biz karşı çıkıyoruz" diye konuştu.
"Bu noktada hizmetin aksayacağı düşüncelerimizi ifade ederken, her konuşulanı ters anlayan AKP milletvekillerinden biri; ‘CHP büyükşehir yönetemez' demiştir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede devrim yapmış, devlet kurmuş bir partidir” diyen Kiraz, şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetim anlayışını eleştirmeye sizin vizyonunuz dar gelir. CHP, sosyal belediyeciliğin ne anlama geldiğini yıllardır mega şehirlerde göstermektedir. Hekimhan'da, Pütürge'de, Doğanşehir'de, Arguvan'da ve beldelerimizde sosyal demokrat belediyeciliğin farkını yakından görebilirsiniz."
Yerel yönetimin CHP'nin işi olduğunu savunan Kiraz, "Çünkü CHP belediyelerinde yolsuzluk göremezsiniz, adam kayırmaca göremezsiniz. Halka hizmeti, yöreye yatırımı, gelişimi ve büyümeyi görürsünüz. Halk yıllardır partiniz tarafından yönetilen belediyecilik anlayışından yaka silkiyor. Çıkın sokağa, bizim söylediklerimizin 10 katını duyacaksınız, göreceksiniz. Çok şey anlatmamıza gerek yok, zaten Malatya'yı yönettiğiniz bu anlayışın büyükşehiri yönetmesine halkımız müsaade etmeyecektir. CHP, Malatya'da da yerel iktidarını kuracaktır" dedi.
elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!