dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2278.2
  • BIST
    8994.92
  • BTC
    70331.45$

Aktürk: En hızlı artış periyodu bunda gözlemleniyor


Aktürk: En hızlı artış periyodu bunda gözlemleniyor
Malatya’da Covid-19 vakaları artıyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk: 'Bunu 3. dalga kabul edersek en hızlı artış periyodu bunda gözlemleniyor' dedi.
Narin

 


HABER MERKEZİ-MALATYA
Korona virüs vakalarının her geçen gün arttığı Malatya'da yoğun bakım doluluk oranları da oldukça yüksek seviyelere çıktı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, günlük 30'a yakın vakanın yatışının yapıldığını belirterek vatandaşları tedbirler konusunda uyardı.

A_214

BİR HAYLİ ARTTI
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, son günlerde artan vaka sayıları ile birlikte hastanelerine başvuru sayılarında da ciddi bir artış yaşandığını dile getirdi. Günlük korona testi başvurusunun 150'den binin üzerine çıktığını belirten Aktürk, yoğun bakım ve servislerdeki doluluk oranının da bir hayli artığına dikkat çekti. Şu anda 5'inci yoğun bakımın da dolduğunu ve 6'ncı yoğun bakımı açtıklarını ifade eden Aktürk, 24 saatte 30'a yakın hastanın Covid-19 tanıtısı ile hastaneye yatışının yapıldığını ifade etti.
Korona virüs (Covid-19)'a dair tüm parametrelerde hızlı bir artışın söz konusu olduğunu ifade eden Aktürk, vatandaşları uyararak kurallara uymamaları konusunda dikkatli olmalarını istedi.

B_163

TEDBİRLERE BİREBİR UYULMASI GEREKİYOR
Prof. Dr. Aktürk, aşı sürecinin halen devam ettiğini ve bu süreç tamamlana kadar alınan tedbirlere birebir uyulması gerektiğinin altını çizdi. Malatya'da son dönemde vakaların ciddi olarak artış gösterdiğini ve bu doğrultuda vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Aktürk, özellikle toplu olarak bir araya gelinmesi gibi etkinliklerden de kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

C_93

BU ARTIŞI 3. DALGA KABUL EDERSEK EN HIZLI ARTIŞ PERİYODU BU DALGADA GÖZLEMLENİYOR 
Önümüzün Ramazan ayı olduğunu ve bu nedenle de toplu iftar ve sahur yemeklerinin de virüsün yayılımını arttıracağına işaret eden Aktürk, “Şu an bu artışı virüs de 3. dalga kabul edersek en hızlı artış periyodu bu dalgada gözlemleniyor. Son alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının etkisi henüz görülmedi” dedi. Aşı olanların virüse enfekte olabileceğini de dile getiren Başhekim Aktürk, bu nedenle aşılandıktan sonra da aynı korunma tedbirlerine devam edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!