dore okulları
Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2393.4
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62697.688$

Alevi'nin 'Evet'i nede kıymetliymiş...


Alevi'nin 'Evet'i nede kıymetliymiş...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte referandumda 'Evet' diyeceklerini açıklayan Akçadağ'ın Büyükçimiş Mahallesi Muhtarı Mehmet Akgün ve Yaylımlı Mahallesi Muhtarı Şeyho Karabulut'u ziyaret etti.
Narin

Referandumda evet oyu vereceğini açıklayan Malatyalı alevileri hükümet yetkilileri bir bir ziyaret ediyor. Sözkonusu ziyaretler oyunu evetten yana kullanacak Alevi olmayan vatandaşların ise tepkisine neden oldu. Hükümet yetkililerinin kendilerini ziyaret etmediğini belirten vatandaşlar, “Alevinin eveti ne de kıymetliymiş” yorumunda bulundu. 

 

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatyalı Aleviler referandumda evet oyu vereceğini açıkladıktan sonra hükümet yetkililerinin ziyaret turları başladı. Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte ile birlikte referandumda 'Evet' diyeceklerini açıklayan Akçadağ'ın Büyükçimiş Mahallesi Muhtarı Mehmet Akgün ve Yaylımlı Mahallesi Muhtarı Şeyho Karabulut'u ziyaret etti. Ancak sözkonusu ziyaretler evet oyu verecek Alevi olmayan vatandaşların ise tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, “Alevinin eveti ne de kıymetliymiş” yorumunda bulundu. 

 

MUHTARLARA BASKI KURULUYOR İDDİASI 

Sözkonusu ziyarette konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, referandumda 'Evet' diyeceklerini açıklayan muhtarlara baskı kurulmaya çalışıldığını ileri sürerek, "'Hayır' kampanyası yürütenler; 'Hayır diyenler üzerinde bir hegemonya kurulmak isteniyor' diye bir algı yaparken, bugün Malatya'da Alevi vatandaşlarımızın 'Ben evet' diyorum açıklamasından sonra muhtarlarımıza ve kardeşlerimize yönelik baskı oluşturmaları nasıl bir tezat içerisinde olduklarını gösterir" dedi. 

 

EVET DİYECEĞİZ 

 CHP'den istifa ettiğini belirten Büyükçimiş Mahallesi Muhtarı Mehmet Akgün, "Önümüzde 16 Nisan'da bir referandum var. Biz referandumda 'Evet' diyeceğiz" derken, Yaylımlı Mahallesi Muhtarı Şeyho Karabulut da referandumda 'Evet' oyu kullanacağını açıkladı.  Karabulut, "Hedef oldum, hedef tahtasına döndüm. Yurt dışından bile beni arıyorlar. Ben hizmet için varım. Hizmet için de oradayım. Söz ağzımdan çıktı, başımı kesseler dönmem. Ben burada dimdik duruyorum" ifadelerini kullandı.

 

AYRIM YAPMADIK! 

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da, "Biz hiçbir zaman Sünni ve Alevi ayrımı yapmadık, yapmayacağız, yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Düşüncesi ve fikri ne olursa olsun herkes bu ülkenin vatandaşıdır. Herkes açık yüreklilikle oyunu gidip kullanacaktır" dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Alevi-Sünni, herkesin desteğini gördüklerini anlattı.  CHP'li Gürsel Tekin'in öz yeğeni Emel Duran da, "Bu parti meselesi değil, ülkemizin birlik ve beraberliği için biz de 'Evet' diyoruz" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!