dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2281.2
  • BIST
    9006.66
  • BTC
    70697.19$

Alkol masalarından yükselen feryat: “Emekliler aç!”


Alkol masalarından yükselen feryat: “Emekliler aç!”
Narin

 CHP'nin ‘emekliler aç' algısı da tutmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın emeklilerin sorunlarını aktarmak üzere kürsüye çıkardığı Yıldız Bacıoğlu'nun sosyal medya hesapları bu kadarına da pes dedirtti. Kürsüden emekliler aç diye feryat eden Bacıoğlu'nun, alkol masalarında alem yaparken çektirdiği fotoğraflar bu kadar da olmaz dedirtti.

 

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek üzere düzenlediği toplantıda adeta çuvalladı. Türkiye'de emeklilerin borç batağında olduğunu ifade eden Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atıfta bulunarak, “ Onlar Saraylarında lüks içinde yaşarken, emekliler üç kuruşla yaşamaya çalışıyor. Saray bunu bilmiyor: Türkiye'de 4 milyon 435 bin emekli ya bir işte çalışıyor ya da iş arıyor! Bu sayı emeklilerin yüzde 47'si; bu oran 2002 yılında yüzde 36 idi. Peki, 4 milyon 435 bin emekli niye çalışmak zorunda? Niye iş arıyor?” Diye sordu.

M_179

EMEKLİLER UZAYA ÇIKMAK İSTEMİYOR
Emeklilerin en çok tükettiği gıdanın ekmek olduğunu kaydeden Ağbaba, “40 yıl devletine hizmet etmiş emeklilerimiz kuru ekmeğe talim ediyor. Emeklilerin yüzde 73,5'i ise istediği gıdayı alamadığını beyan ediyor. Erdoğan ise “En düşük emekli maaşını biz 1500 TL yaptık” diyor ama gerçekler çok farklı. Erdoğan'ın öve öve bitiremediği 1500 TL emekli maaşı bir yılda ne kaybetti: 1186 adet yumurta, 49 kg ayçiçek yağı, 36 kg pirinç ,43 paket makarna, 52 kg biber,42 kg domates, 7 kg et, 32 kg tavuk. Saray'ın haberi yok ama emekli maaşıyla ancak bardakla yağ satın alınabiliyor” vurgusu yaptı. CHP'nin emeklilerin sorunlarına acil çözüm bulacağını kaydeden Ağbaba, “Emekli "uzaya" değil, pazara çıkmak istiyor” dedi.

N_94

TORUNUMA SÜT ALAMIYORUM DEMİŞTİ...
Bu konuşmanın ardından Ağbaba'nın, ‘emekliler aç' diyerek kameraların karşısına geçirdiği Yıldız Bacıoğlu bir vatandaş, yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine topladı. 
Bacıoğlu, konuşmasında, “Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Başka bir yerden gelmedim. Benim iki tane çocuğum işsiz. Eşimden emekli maaşı alıyorum, ben bir anneyim. 19 yıldır yeter artık canımıza tak etti. Ben bu kışı battaniye altında geçirdim çocuklarımla. Torunum dün benden süt istedi, alamadım. Utanıyorum çocuklarımdan bir anne olarak. Yeter artık Tayyip duy sesimi. Sen saraylarda otururken, ben gaz yakamıyorum, ben pazara gidemiyorum. Ben evime ekmek alamıyorum. Eti unuttuk, tavuk etini unuttuk. Sen saraylarda daha bilmediğim meyveleri yiyorsun. Sen torunlarını uçağa bindiriyorsun, sen çocuklarınla dış ülkelere yatırım yapıyorsun. Yeter artık bunları vatandaş biliyor. Artık kör değiliz, artık bunları görüyoruz. Çünkü canıma tak etti açlık. Bütün emekliler, bütün emekliler pazara gidemiyoruz. Vekilimizin dediği gibi akşamüstü pazara gidiyoruz. Konumuz komşumuz görmesin diye. Evde aç duruyoruz, sıcak bir yerde duramıyoruz. Sıcak çorba yapamıyoruz. Yeter artık yeter, oyumuzu vermeyeceğiz, vermeyeceğiz” sözleriyle gündem oldu.

O_33

SOSYAL MEDYA AFFETMEDİ!
Sert sözleriyle gündem olan Bacıoğlu'nun yaptığı konuşmanın ise yaşamıyla son derece alakasız olduğu ortaya çıktı. Bacıoğlu'nun sosyal medya hesaplarında yer alan fotoğraflar bu kadarına pes dedirtti. “Torunlarıma süt alamıyorum, utanıyorum” diyerek adeta kürsüden feryat eden Bacıoğlu'nun alkol tüketirken çektirdiği fotoğraflar, aslında torunlarına alkol almaktan süt almaya fırsat bulamadığını gözler önüne serdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!