Malatya
24 Temmuz, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    40.44
  • EURO
    47.50
  • ALTIN
    4447.6
  • BIST
    10.616
  • BTC
    118683.34$

Altyapı Sorunlarına Çözüm İçin Komisyon Kuruldu

Altyapı Sorunlarına Çözüm İçin Komisyon Kuruldu
DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, Babuktu Sanayi Sitesi’ndeki altyapı ve çevresel sorunları yerinde inceledi. Esnafla yapılan toplantı sonrası çözüm için bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen, Babuktu Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya gelerek altyapı ve çevresel sorunları yerinde inceledi.

AÇIK KANAL VE ALTYAPI SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Sanayi sitesinde uzun süredir devam eden açık kanal problemi, çevre kirliliği ve altyapı eksiklikleri esnafın gündemindeydi. Yapılan toplantıda, bu sorunların çözümü için DSİ ve belediyelerle görüşmeleri yürütecek bir komisyon kurulmasına karar verildi.

KADİRCAN ESEN: “21. YÜZYILA YAKIŞMIYOR”

Toplantıda konuşan Kadircan Esen, “Buradaki mevcut görüntü ne yazık ki 21. yüzyıla yakışmıyor. Modern üstyapının yanında altyapı tam anlamıyla çökmüş durumda. Bu sadece Babuktu’nun değil, Malatya'nın meselesidir” dedi.

MODERN SANAYİ İÇİN ADIM ATILDI

Esen, bölge esnafıyla birlikte oluşturulan komisyonun, DSİ ve belediyelerle resmi temaslara başlayarak dere ıslahı gibi projelerin hızlandırılmasını sağlayacağını söyledi. “Amacımız burayı daha yaşanabilir, daha güvenli ve ticarete elverişli bir hale getirmek” ifadelerini kullandı.

SÜREÇ YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

DAİMFED olarak sadece inşaat değil, şehir ekonomisinin gelişimi açısından her bölgeye duyarlı olduklarını belirten Esen, “Bu bölgede hem müteahhit hem de tedarikçi üyelerimiz var. Hep birlikte daha iyi bir ticari yapı için mücadele edeceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!