dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2434.5
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62335.12$

ANCA BERABER, KANCA BERABER!


ANCA BERABER, KANCA BERABER!
Mehmet Ayhan yazdı..!
Narin

Haber/ Yorum/Analiz: Mehmet AYHAN

 

Evkur Yeni Malatyaspor, 3-0'lık Kasımpaşa mağlubiyetini unutturmak için çıktığı Akhisarspor maçında öne geçmesine rağmen yeşil zeminden 1-1'lik skorla ayrıldı. 14. haftadaki kritik karşılaşmada 41'de Aleksic'le üstünlüğü eline geçiren Doğunun Kaplanları, 80'de Bokila'ya engel olamadı. 14. haftayı 22 puanla 6. basamakta tamamlayan Malatya temsilcisi, 9 Aralık'ta BB Erzurumspor'un misafiri…

İLK 11'DE 1'İ ZORUNLU 3 DEĞİŞİKLİK
Erol Bulut, 25 Kasım'da Kasımpaşa'da 3-0 kaybeden 11'de 1'i zorunlu 3 değişikliğe gitti. Kadroya girmesi beklenen Adem Büyük yoktu. Erkan Kaş, Ahmed Ildız ile Nijeryalı Michael Pereira ise yedek soyundu. Hollandalı Mitchell Donald ile Brezilyalı  Guilherme Marques sakatlıktan dönerken, Kasımpaşa'da 71'de Pereira'nın yerine şans yakalayan Eren Tozlu'ya da ilk 11 günü doğdu. Kondisyoner eşliğinde çalışmalara başlayan kaleci Ertaç Özbir esami listesinde yine yer almadı. Milli takımdan sorunlu dönen, sağlık ekibinin yoğun mesaisiyle tedavisi tamamlanan Ekvadorlu stoper Arturo Mina da kulübeden çıkamadı.

100_36

10'U SAMBACI DEVRALDI
Erol Bulut, eldivenleri Beninli Fabien Farnolle'e verdi. Klasikleşen 4-2-3-1 dizilişinde geri dörtlünün göbeğinde Sadık Çiftpınar-Murat Akça ikilisi görev üstlendi. Sağda Faslı Issam Chebake, solda ise Kasımpaşa'da 59'da Erkan Kaş'ın mevkisini kapan Rahman Buğra Çağıran vardı. Donald ile Murat Yıldırım orta sahanın ağır işçileriydi. 10 numara bölgesi Sırp Danijel Aleksic'ten tekrar formasında ‘6' yazılı Guilherme'ye geçerken, Aleksic de sağ kanadı parselledi. Hücum hattının solunda Eren, santrforda Faslı Khalid Boutaib izlendi.

1000_31

PUAN DA GİTTİ, BREZİLYALI YILDIZ DA!
Yeni Malatya Stadı'nda, Özgür Yankaya'nın düdük çaldığı mücadelenin ilk golü ev sahibinden geldi. 41'de sağdan gelişen atakta, Donald'ın ortasında top, Aleksic'in önünde kaldı. Sırp yıldız düzgün vuruşuyla bu sezonki 6. sayısını kaydetti: 1-0. 80'de Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Jeremy Bokila tabelayı yazdı: 1-1. Doğunun Kaplanları 2 puanın yanı sıra 66. dakikada sarı kart yaptırımına uğrayan Guilherme'yi de kaybetti. Bu yıl 4. kez aynı cezaya çarptırılan Sambacı, Erzurum'da ter dökemeyecek.

10000_12

MALATYA ÖNCE KOŞTU AMA!
İlk yarıdaki istatistikler Malatya'dan yanaydı. Isı haritası ışığında 58.85 kilometrelik hatırı sayılır ve ‘iyi' olarak nitelendirilebilecek koşu mesafesine misafir ancak 57.36'yla karşılık verebildi. Futbolcu bazında ise ilk devrede sahanın lideri 6.22 km'yle Ege temsilcisinden Onur Ayık oldu. Onu 6.00 km ile Aleksic, 5.87'yle Cihat Arslan'ın öğrencilerinden Serginho, 5.86'yla ise Donald takip etti.

EN ‘SERBEST' ADAM DONALD!
Müsabakanın genel analizini şöyle özetlemek mümkün. EYMS, özellikle Akhisar'ın topu ilerideki Onur'la buluşturmasına çoğu pozisyonda engel oldu. 20'de ceza alanı ön çizgisine yakın bir noktada Guilherme'ye Sissoko'nun faulünün ardından kazanılan serbest atışta meşin yuvarlağın başına geçmek için toplantı yapıldı! Guilherme, Aleksic ve Donald gibi topa iyi vuranların çokluğunda Donald galip ayrıldı! Akhisar'da defansın ortasını parselleyen Abdoul Sissoko'nun 20'de, Caner Osmanpaşa'nın 25'te sararmaları hamle güçlerini zayıflatınca ve korkak davranmalarına yol açınca bu, Evkur Yeni Malatyaspor'a yaradı.

100000_7

KAYIP TOPLAR İŞİ ZORLAŞTIRDI
İlk 45'te topla daha fazla oynayan taraf Doğunun Kaplanları'ydı ama, rakip ceza sahasına topu gönderme noktasında etkisiz kalındı. Bunda biraz da formsuzluğuyla dikkat çeken Boutaib'in rolü vardı. Top kayıpları çoğalan Faslı, daha önceki maçlarını arattı. Üçüncü bölgeye geçişlerde zorlanan EYMS, ortalar da kötü olunca uzun süre skor bulamadı. Rahman'ın bulunduğu Kaplan'ın sol kanadı ise aksayınca Akhisar'a koridor açıldı. Akhisar ilk dakikalara nazaran zaman ilerledikçe daha iyi savunma yaptı. Aleksic ve Guilherme değişerek oynadıkları için geriye dönüşlerde ve onların boşalttıkları alanların kapatılmaya çalışılması bazen zafiyete yol açtı.

1000000_3

GOL ‘GELİYORUM' DEDİ
Gol ise adeta ‘geliyorum' dedi. İlk perdenin sonlarında iki taraf da orta alanları çabuk geçti. Üst üste tehlikeli hücumlar Aleksic'in fileleri sarsmasına zemin hazırladı. Bu anlarda daha rahat top yapıldı, 3. bölgede üretkenlik arttı. Etkili girilen ikinci pozisyonda 1-0'ı yakalayan ev sahibi, kaleci Fatih Öztürk'ün topu kullanırken acele etmesinden de faydalandı. Çünkü meşin yuvarlağın kendilerinde olduğunu düşünen defans bloğu dengesiz yakalandı. Donald'ın arkaya müthiş ortasını ise unutmamak lazım! Vuramayacağını anladığında direkt pası düşündü ve Aleksic'e çıkarttı. 44'te, Malatya'nın plaka numarasında tribünlerde renkli görüntüler hâkimdi.

100_37

ALKIŞLAR ALEKSIC'E…
Ciddi anlamda skor üreten Sırp yetenek ise yine alkışlandı. Çünkü geçen sezon Malatya hücumda büyük sıkıntılar çekiyordu. Guilherme ile Aleksic'in varlığı Doğunun Kaplanları'na da hareket getirdi. Boutaib'in performansı arkadaşlarının gerisindeydi. Akhisar ilk devrede sağdan ve soldan Malatya ceza sahasına gelmeyi başarsa da gol noktalarında eksik kaldı. İçeride gol vuruşunu yapabilecek bir santrfor olmayınca stoperler fazla efor sarf etmedi. Onur'un koşu mesafesi ise defansa vermek istediği katkının yansımasıydı.

1000_32

TERCİHLER YANLIŞ OLUNCA…
İlk yarıya iyi başlayan, topa sahip olan, üçüncü bölgede aksiyon bulamayan, bir türlü skora ulaşamayan EYMS ceza alanına giremedi. Bunda doğru tercihler yapılamamasının da rolü büyüktü. Ancak ilk yarıda istenilen alındı. Golün de son dakikalarda gelmesi önemliydi. Akhisar'ın 1-0'lardan dönüşleri zayıftı fakat, birçok otorite beraberlikle yanıldı. Erol Bulut'un ilk dokunuşu 71'de Eren-Pereira'yla gelse de golü Akigolar bulunca galibiyet düşüncesinden hareketle 82'de Aleksic-Ömer, 88'de Murat Yıldırım-Mustafa Eskihellaç hamleleri görüldü.

10000_13

RAKİBE DAVETİYE VERİLDİ!
İkinci yarıda EYMS'nin pas hataları çoğaldı ki futbolcuların arkadaşlarının yanına topu atarak değil, sürerek gitmeleri de anlamsızdı! Akhisar'ın yüklendiği bölümde Evkur Yeni Malatyaspor'un sürpriz ataklarını seyretmeyi bekleyenler hayâl kırıklığına uğradı. Akigolar'ın etkinliği ise beraberlik golünün sinyalini çok daha önceden verdi. Erol Bulut'un öğrencilerinin 1-0'a rağmen rakiplerini kendi ceza alanına davet ettikleri görüldü! Topun arkasında sayıca fazla olunmasına karşın, savunmanın daha iyi yapılması öngörülürken Akhisar'ın girişlerine olanak tanındı! Bunun sonucunda da gol olarak ceza yazıldı! Defansın hava topunu Onur'ı bırakması da Erol Bulut'un tepkisine yol açtı.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!