dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2399.7
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59345.4$

Ankara- Malatya arası cunta hattı...


Ankara- Malatya arası cunta hattı...
'Genelkurmayın emrini uygulayalım'
Narin

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ilginç detaylar ortaya çıktı. Tutuklu sanık Güvercinlik Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun, sıkıyönetim emrinin Genelkurmay'dan ve isimsiz geldiğini söyledi. Malatya Alay Komutanının kendisini telefonla arayarak sıkıyönetim kararına ilişkin bilgi aldığını kaydeden Coşkun, "O esnada bu bilgi bana da ulaşmıştı. Ben de bu emrin bana ulaştığını Genelkurmay'ın emrini yerine getirmemizi söyledim" diye konuştu.

HABER MERKEZİ-MUĞLA

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece, Ankara'da bulunan Güvercinlik Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun ile Malatya Alay Komutanı Hakan Keleş'i arasında yaşanan sır görüşme ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı'na yönelik suikast girişimiyle ilgili Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan tutuklu sanık Tuğgeneral Coşkun, sıkıyönetim emrinin Genelkurmay'dan ve isimsiz olarak kendisine ulaştığını söyledi. Malatya Alay Komutanı Hakan Keleş'in kendisini telefonla aradığını anlatan Coşkun, "Alay komutanı sıkıyönetim kararına ilişkin bilgi aldı. O esnada bu bilgi bana da ulaşmıştı. Ben de bu emrin bana ulaştığını Genelkurmay'ın emrini yerine getirmemizi söyledim" diye konuştu. Duruşmada savcı, Coşkun'un azmettirmekten değil asli fail olarak yargılanmasını talep etti.

UÇUŞ YASAĞI KALDIRILDI TELEFONU
Çatı iddianamede 38 kişilik ‘Yurtta Sulh Konseyi'nin üyesi olduğu açıklanan sanık Tuğgeneral Coşkun, 15 Temmuz gecesine ilişkin önemli detaylar verdi. 15 Temmuz gecesi Genelkurmay'dan arandığını ve 6 helikopter talep edildiğini söyleyen Coşkun, “O sabah Ege Ordu Komutanlığından telefonla aranarak, öğleden sonra faaliyetlerinin biteceğini, Balıkesir ile bir planlamanın yapılıp yapılmayacağını sordular. Ben de yapılabileceğini söyledim. Saat 16.00 gibi yeni Alay Komutanı Murat Dağlı telefonla aradı. Ben de kendisine Ege Ordu Komutanlığının bir faaliyetinin olabileceğini ilettim. Bana Tugay'a giriş saatini sordu. Herhangi bir detay verilmediğini söyledim. Bu sırada Kuvvet Komutanının Kara Havacılığa geçtiği söylendi. Biz de oraya gittik. Kuvvet Komutanı uçuşların kısıtlandığını söyledi. İstanbul'a gideceği için uçak hazırlattı. Ancak saat 22.00 gibi Genelkurmay Başkanı ile görüştüğünü ve uçağa gerek kalmadığını söyledi. Murat Dağlı aradı ve uçuş yasağının kaldırıldığını söyledi. Saat 22.00 sıralarında Genelkurmay Başkanlığından 6 helikopter talep edildi. 6 helikopter kalkış yaptı. 2 Helikopter Genelkurmay'a 4 helikopter Akıncı Üssü'ne geçti. Daha sonra Genelkurmay Başkanını bu helikopterlerle Akıncı Üssü'ne geçtiği bildirildi. Biz bunu bir VIP uçuş olarak algıladık. Ben diğer Alaylarda da 4 helikopterin hazır olmasını istedim” diye konuştu.


Malatya Alay Komutanının kendisini telefonla aradığını söyleyen Coşkun “Malatya Alay Komutanı arayarak sıkıyönetim kararı alındığını ve ne yapacağını sordu. O esnada bu bilgi bana da ulaşmıştı. Ben de bu emrin bana ulaştığını Genelkurmay'ın emrini yerine getirmemizi söyledim. Murat Dağlı İzmir Çiğli'ye 4 helikopterin gittiğini ve görev için beklediğini söyledi. Daha sonra Ali Yarbay ile telefonda görüştüm. Çiğli'ye gitmek üzere olduklarını söyledi. Ben de faaliyetleri takip etmeye başladım. Saat 04.00 gibi Ali Yarbay telefon ile beni aradı. Dalaman'da yakıt ikmali yapamadığını ve araziye iniş yaptığını ifade etti. Ben de tekrar Dalaman'a gitmesini ve yakıt işini çözeceğimi söyledim. Bu durumu Murat Dağlı Albay'a telefon mesajı ile bildirdim. Onun da bu görevde olduğunu beni arayınca öğrendim. Imsık Havaalanına gittiklerini söyledi. Ben Imsık komutanını arayarak gelen helikopterlere yakıt konusunda gerekenin yapılmasını söyledim. Ali Aktürk Yarbay ile yaptığım görüşmede Çiğli'ye doğru yola çıktıklarını, helikopterde bir yaralının olduğunu söyledi. Ben Dalaman Hava Meydan Komutanlığından kimse ile yakıt verilmesini konusunda irtibatım olmadı” diye konuştu.

"BİLGİM YOKTU"
“İddianamede suikast planı eylemcisi olarak telefon görüşmelerim olduğu iddia ediliyor. O gece yaptığım görüşmeler bunlardır" diyen Coşkun, emirlerin Genelkurmay Başkanlığı'ndan gittiğini ve kendisinin faaliyetlerle ilgisinin bulunmadığını iddia etti. Coşkun, "03.00 gibi Cumhurbaşkanımızı televizyonda açıklama yaparken gördüm. Böyle bir plan içinde olsam, beni arayan pilotlara Cumhurbaşkanı'nın televizyonda açıklama yaptığını söyler ve orada ne yapıyorsunuz diyerek uyarmam gerekirdi” iddiasında bulundu.

GENELKURMAY BAŞKANI AKINCI'YA GİDİYORDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hadi Çakan, ‘Sıkıyönetim emri nerden nasıl tebliğ edildi' sorusuna Ünsal Coşkun, “Genelkurmay Başkanlığı karargâhından gelen mesaj ile aldık. Gelen mesajda herhangi bir isim yoktu. Bende Genelkurmay Başkanının Akıncı'ya gidiyor olması, bunun bir bütünlük içerisinde yapıldığı kanaati uyandırdı” şeklinde konuştu.

"ASLİ FAİLİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ"
Cumhuriyet Savcısı, “Ünsal Coşkun'un Cumhurbaşkanına azmettirmek suçundan değil, asli faili olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” derken Mahkeme Başkanı sanık Coşkun'a dönerek, “Savcının bu iddiası ve talebi ile ilgili ne diyeceksiniz” diye sorması üzerine Ünsal, “Bu konuda bir şey demeyeceğim. Avukatım ile konuşacağım. Ondan sonra savunma yapacağım” değerlendirmesinde bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!