dore okulları
Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64180.196$

Anneler Gününüz Kutlu Olsun...


Anneler Gününüz Kutlu Olsun...
Her yıl mayısın ikinci haftası kutladığımız anneler gününün hikayesi, nasıl ortaya çıktığı merak ediliyor. Peki anneler gününde sürekli duyduğumuz Anna Jarvis kim? Bütün bu soruların cevapları haberimizde...
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Bügün anneler günü kutlanıyor. 

ANNELER GÜNÜ TÜRKİYE'DE NASIL KUTLANIYOR

Anneler günün 1956 yılından sonra kutlanmaya başladı. Her yıl mayısın ikinci haftasına denk gelen pazar günü anneler günü kutlanmaktadır. Annelere ufak hediyelerin alındığı veya güzel sözlerin söylendiği bir gün olarak kutlanır. 

ANNELER GÜNÜ HİKAYESİ

Anna Jarvis moden anneler gününü günümüze kadar getirmiştir. Annesinin,'' Bir gün birileri insanlık adına yaptığı yardımlardan dolayı unutulmaz bir anneler günüyle anılır. '' sözünü hatırlamış ve annesi vefat ettikten sonra onu unutulmaz bir şekilde anmak istemiş. Sadece annesi için değil ülkedeki anneler için kutlanması gerektiğini de düşünmüş. Annesinin kilisesi en iyi şekilde anmış ve bundan çok etkilenen Anna Jarvis yola koyulmuş. Dönemin önemli kişilerine mektuplar yazarak bunun yaygınlaşmasını ve hatta o günün tatil edilmesini istemiş. Ertesi yıl bu talebi dikkate alınmış ve daha sonra yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar başlamış. İlk kutlayan Batı Virginia oldu ve daha sonra Anneler Günü adı altında 1910 da Amerika'nın kutladığı bir gün olmayı başardı. 1915 yılında her yılın mayıs ayının ikinci haftası kutlama kararı alındı.

ANNA JARVİS KİMDİR?

On üç çocuktan onuncusu olan Anna jarvis, 1 Mayıs 1984 yılında doğmuştur. Amerika'da doğan Anna Jarvis'in annesi öğretmen ve babası rahiptir. On üç çocuktan sadece dört tanesi hayatta kalmış ve bunlardan biri de Anna Jarvis'tir. Anna Jarvis'in annesi savaş karşıtı eylemlere katılan biriydi ve kadınlara nasıl çocuk yetiştireceklerini anlatan konuşmalar yapan biri. Anna Jarvis'te annesi gibi bir öğretmen oldu. Daha sonra öğretmenliği bıraktı ve kütüphaneci oldu. Evlenmedi ve çocuğu olmadı. 1905'te yaşanan bir olay sonucu Anna Jarvis dünyaya adını duyurmayı başardı. Annesi kalp rahatsızlığı nedeniyle 1905 yılında vefat etmiş. 41 yaşında annesini kaybeden Anna Jarvis, annesinin 30 yıl önce söylediği bir söz üzerine annesi için önemli bir şey yapmak istemiş ve bu anneler gününün kutlanmasını sağlamış.

Bu güne özel siyasilerden de mesajlar geldi. 

FENDOĞLU: SERVETİNİZ ANA BABA DUASI OLSUN

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, “Servetiniz anne baba duası olsun” dedi. 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Fendoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Sevginin, fedakarlığın, bağlılığın eşsiz temsilcileri olan annelerimizi hatırladığımız özel bir günün içindeyiz” şeklinde konuştu. 
Anneyi kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını ifade eden Fendoğlu, “Onlar Allah'ın bizlere bahşettiği melekler, dünyada var olma sebebimizdir. Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir” ifadelerine yer verdi. 
Milletvekili Fendoğlu mesajını, “Çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerimiz, millet olarak en büyük değerlerimizdir. Geleneklerimizin izlerini gelecek nesillere aktaran, millet olma bilincimizi aşılayan, devletimizin, milletimizin bekasını temin noktasında gelecek nesillerimizin ve istikbalimizin güzide mimarlarıdırlar. Toplumun en küçük yapı taşlarını aileler, ailelerin de temelini anneler oluşturmaktadır. Huzurlu ve sağlıklı ilişkilere sahip toplumların, kültürü ve geleneğine sahip çıkan büyük milletlerin ve sağlam bireylerin arkasında güçlü bir annelik vardır. Bunun yanı sıra hem maddi, hem de manevi hayatımızda annelerimizin yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'in ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır' Hadis-i Şerifi bu kutlu öneminin ne olduğunu bizlere bildirmektedir. Anne ömür boyu baş tacı edilecek değerdir. Onları kırmayalım, incitmeyelim, üzmeyelim, çünkü haklarını ödememiz imkansızdır. Dünyaya gelip hayat bulmamıza vesile olan annelerimizi ne kadar mutlu etsek azdır. Elleri öpülesi annelerimizi yılın bir gününde değil; hayatımızın her anında hatırlamamız gerekir. Bu duygu ve düşüncelerimle, merhamet dolu yürekleri hayatımız boyunca bizlere yol gösterici olan, dünyanın en yüce görevini yerine getiren başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm annelerin Anneler gününü kutluyor ve ellerinden öpüyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin” diye konuştu. 

GÜRKAN: ANNELERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, Mesajında şunları dile getirdi: “Bizleri her şeyden sakınan koruyan ve karşılıksız severek büyüten değerli annelerimize şükranlarımı sunuyorum. Hiçbir zaman sevgi ve saygının eksik edilmemesi gereken annelerin baş tacı olması gerekiyor. Dünyada tüm insanların anne merhametine, şefkatine ve adaletine çok daha fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde sevginin, sabrın ve merhametin kaynağı olan annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Toplumun temelini inşa eden annelerimiz, aile olma konusunda mutluluk, huzur, sevgi, saygı ve barış dolu ortamların mimarlarıdır. Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri, anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Peygamber Efendimizin (S.A.V) övgülerine mazhar olan ‘Cenneti annelerin ayakları altında gören bir medeniyetin fertleri olarak annelerimize layık oldukları sevgi ve saygıyı göstermek en temel görevlerimizden biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, sevginin ve iyiliğin kaynağı annelerimize saygılarımı sunuyorum.”

GÜDER: ANNE EN ZOR ZAMANDA EN FEDAKAR İNSANDIR
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Güder, başta şehit anneleri olmak üzere sevginin, şefkatin ve merhametin timsali tüm annelerin, Anneler Günü'nü kutladı. Güder, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bugün sevginin, şefkatin, merhametin ve sabrın timsali annelerimizin günü. Anne, sevgidir, merhamettir, şefkattir. Anne, en zor zamanlarda en fedakâr insan, bir öğretmen, çocuğu için hayatını adayan, yüreğinde sevgi ve sabrı taşıyan, dünyanın en kutsal varlığıdır. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır' hadisi şerifi ile inancımız, annelere verilen değeri ve kıymeti en güzel şekilde ortaya koymuştur. Onlara saygıyı, hürmeti, ilgiyi, sadece Anneler Günü'nde değil, her gün göstermeliyiz. İyi günümüzde, kötü günümüzde, zor anlarımızda her daim yanımızda olan annelerimizin sevgisi, karşılıksız olan tek sevgidir. Bu sevgiye layık evlat olabilmek temennisiyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ÇINAR: ANNELERİMİZ HAYATTAKİ KLAVUZUMUZ, YOL GÖSTERİCİMİZDİR
Çınar, “ Yaşamımızın her alanında varlıkları ile onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati veren fedakâr annelerimiz, geleceğin en önemli mimarlarıdır” dedi. Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yaşadığımız her dakikanın en yüce anlamı annelerimiz; bizler için tek bir günde anlam bulmaz. Onların varlıkları hayatımızın her gününün en büyük manasıdır. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Bizleri bu dünyaya getiren, her türlü fedakârlığa, cefakârlığa katlanarak büyüten annelerimiz, hayattaki kılavuzumuz, yol göstericimizdir. Mutluluğumuzla mutlu olan, üzüntümüzle kederlenen annelerimizin yüzünü güldürmek, onların gururlanacağı birer evlat olmak hepimizin boynumuzun borcudur. Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz; ilk öğretmenimiz, hayat boyu yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir. Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Anne olmanın en mukaddes gururunu taşıyan başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü'nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum ve kutluyorum” dedi.

AVŞAR: ANNELERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, Anneler Günü nedeniyle mesaj yayınladı ve “Hiçbir zaman haklarını ödeyemeyeceğimiz, varlığımızı borçlu olduğumuz tüm annelerimizin Anneler Günü'nü, en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.Avşar, Anneler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin gününü kutladığını bildirdi. Mesajında, Anneler Günü'nün ve anne sözcüğünün kendileri için ayrı bir önem taşıdığını kaydeden MHP Malatya İl Başkanı Avşar, şunları kaydetti: “Tarihin her döneminde, Türk toplumlarında anneye gösterilen değer, dünyaya örnek olmuştur. Özellikle Kurtuluş Savaşı yıllarında, cephede kıyasıya mücadele veren evlatlarına elinden gelen desteği gösteren, onlarla birlikte can verip şehit düşen annelerimizin yazdığı tarih de bu anlamlı örneklerin her zaman canlı kalmasında bir etken olmuştur. Yağmur altında, cepheye kağnıyla mermi taşırken, bebeğinin üzerindeki battaniyeyi alarak mermiler ıslanmasın diye örtecek kadar kutsal bir görevi yapan başka bir milletin kadınını göremezsiniz. Öte yandan, (Cennet anaların ayakları altındadır) hadisiyle annelerimiz önemi vurgulanmıştır. Bizler, annelerimizi sadece bir günle hatırlayan değil, her günümüzü onlarla, onların hatıralarıyla yaşayan bir milletin çocuklarıyız. Bizleri en iyi şekilde yetiştirmek, hayata hazırlamak için karşılıksız sevgi veren, beklentisiz emek harcayan annelerimize her gün aynı değeri vermemiz gerektiğini en iyi bilen toplumlardan biriyiz. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır. Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı öğreten, yaşamın en kutsal vazifesini yerine getiren annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, bütün annelere sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!