dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2330.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70852.57$

'Arapgir için birlikte çalışmaya söz veriyorum'


'Arapgir için birlikte çalışmaya söz veriyorum'
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu kendisine bir yol haritası çizerek, Arapgirlilerin yanında olacağını açıkladı. Seçim sürecinde kendisinin aday gösterilmediğini belirten Cömertoğlu, bu süreçte adaletsizliklerin yaşandığını söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

31 Mart seçimleri için aday gösterilmeyen Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, içerisinde bulunduğumuz süreci değerlendirdi. Cömertoğlu: " Halk bana yanımızda ol dedi, bende kendi adıma memleketim için çalışmaya karar verdim"dedi. 

"ADALET DUYGUSU ZAYIFLAYINCA TOPLUMLARIN HUZURU DA ZAYIFLAR"

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu: " Bugün ki sosyal ve ekonomik krizlerin analiz edilmesinde ve anlaşılmasında Habil ve Kabil'in hikâyesi bize göre çok önemlidir. Adalet duygusunun zayıflaması ile beraber toplumların huzurlarının ve birlikteliklerinin de zayıflayacağı unutulmamalıdır. Eşitlik kavramından hareketle değil adalet kavramından hareketle bir yönetim anlayışı tesis etmenin lüzumu her geçen gün artmaktadır. Gelir gider dengesizliği ve gelir dağılımında adaletsizlik bugün en büyük sosyal kriz nedeni olarak algılanmalıdır. İnanç, dil, ırk mezhep gibi kavramlar üzerinden parçalanan İNSAN olmaya İNSANLIĞA ait olmaya dair MİLLET olmaya dair bilinci elinden alınan toplumlar sosyal krizlerin en çok yaşandığı toplumlardır. "

"AİDİYET DUYGUSU PEKİŞMELİ"
"Sosyal krizlerin azaltılması için ait olma istencinin iyi yönetilmesi ve toplumsal değerlerin korunması oldukça önemlidir.
Bu nedenle aidiyet duygusunu pekiştirecek eğitim paradigmalarının acilen geliştirilmesi gerekir. Toplumun bir bütün olarak kendini ait hissettiği tarihsel bağları güçlendirilmiş ve gelenekleri olan ancak yeniliğe ve evrensel olmaya açık bir kültürel kalkınma sürecinin ivedilikle başlatılması. 1000 yıllık kodlarımıza son 300 yıldır yapılan tüm yaralayıcı ayrıştırıcı müdahaleleri hızla bertaraf etmenin yollarını bulmak zorundayız. Hizmette, yönetimde ve iktisadi alanda adaleti ancak ehliyet ve liyakat sahibi yöneticiler ile tesis edebileceğimizi de unutmamak gerekir. "

"TEMSİL ETTİĞİMİZ COĞRAFYAYI ÇÜRÜTMEK İSTEYENLERE DUR DİYORUZ"
Muhtaç olduğumuz kudret Bizim İSLAM inancımızda yani Kuranı Kerim de mevcuttur. İslam Medeniyetini ve müntesiplerini en az son üç yüz yıldır durdurmaya, parçalamaya, bölmeye, medeniyetin geleceğe taşıyıcısı olan her yeni nesli birçok şeytani gerekçe ile köklerinden koparıp Müslüman toplumların içini boşaltmaya ve bu aziz milleti bir yerde de yok etmeye çabalayan Batı medeniyetinin eli kanlı kuklaları karşısında özellikle son 30 yıldır canını dişine takarak mücadele eden ülkesi ve milleti için karınca misali çabalayan bir kardeşinizim. Bizi yok sayan temsil ettiğimiz değerleri yok sayan temsil ettiğimiz coğrafyayı bile isteye basiretsiz ve ferasetsiz ehliyetsiz ve liyakatsiz insanlara birakarak çürütmek isteyen zihniyete dur diyoruz. Ülke Liderinin söylemleri ile yerelde onun adına hareket ettiğini söyleyenlerin eylemleri taban tabana zıt iken bizler orada olamazdık.

"BU EMANET YANLIŞ ELLERE GEÇMESİN"

 

Biz binlerce yıllık kadim medeniyetlerin merkezinden Arapgir'den haykırıyoruz. Yukarı Fırat havzasının toprağı ve insanı ile mümbit ,değerleriyle eşsiz bu kilit şehrin sahipleri olarak ecdadımızdan aldığımız emaneti müteahhit kafalı taşeronlara teslim etmeyeceğiz. Sosyal barışın gerçekleştiği ve kardeşlik ruhunun pekiştiği bu ilçeyi Malatya da kafasına göre at koşturan milletin vekaletini taşımaya layık bile olmayan zatimuhteremlerin oyun parkı haline getirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Efendim diyorlarki davasına ihanet ediyor bunlar. Şimdi son 16 yılın tüm kazanımlarını kendi şirketlerinin çıkarına göre şekillendirmeye çalışan bu tarihi fırsatı ranta ve kişisel emellerine alet edenlermi ihanet içinde, yoksa milletin emanetini 10 yıldır şerefiyle taşıyarak canı pahasına çalışarak bugünlere getiren ve şimdide bu emanet yanlış ellere geçmesin diye bu coğrafyanın insanına vafa borcuyla hareket edip ,emanetin sahibi olanların sözünü dinleyerek bir hizmet aracı olarak gördüğümüz partilerden birinde halkımın işaret ettiği yerden aday olup emaneti yanlış ellere teslim etmeyen her tehdide rağmen koruyan bizler mi ihanet içindeyiz.

"FİKRİMİZ BİLE SORULMADI"

13 Ocakta açıklanan adayların listesini 2 ay öncesinden sosyal medyada dolaşıma sokup fikrimizi bile sormadan güç gösterisi yapanlar mı ihanet içinde, tüm benliği ile kendini milletine adamış milli iradenin temsilcisi olan bizler mi ihanet içindeyiz. Birçok ilçede üniversite mezunu yüksek lisans yapmış yöneticilik deneyimleri ile kendini ispat etmiş aday adayları dururken, onların dosyalarının kapağının bile açılmadan devre dışı bırakarak anket safsatalar ile ilçe insanlarının benimsemediği ortaokul ya da lise mezunu müteahhitleri getirip aday olarak dayatanlar mı ihanet içindeler? Görev yaptığımız ilçede tüm Anadolu'ya örnek teşkil eden söylemler geliştirerek yaptığımız icraatlar ile yeni kalkınma modelleri ortaya koyduğumuz halde her kesimden insanımızın gönlüne girerek onlarla hemhal olduğumuz halde bu emaneti halkın istemediği kişilere devretmemizi isteme yüzsüzlüğü gösterenler şimdide efendim bun ların makam hırsı ile hareket ediyor demeye, bizi yok sayarak aslında halkımızı aşağılamaya çalışıyorlar. Bende onlara diyorum ki kulluk makamı bize yetiyor, milli iradenin karşısında boynumuz kıldan incedir ve halkımızın çağrılarına kulak tıkayacak kadar vefasız da değiliz. 

"HALKIN RIZASI OLMADAN EMANETİ ALAMAZSINIZ"
Benim belediye başkanlığı maaşına ihtiyacımın olmadığını herkes bilir. Madem ki nefislerimizden ALLAH a sığındık .O halde topunuz gelseniz bu milletin bana seçimle verdiği bu emaneti onların rızası olmadan bizden alamazsınız. Bugün öz evladınıza sahip çıktığınız için tüm onurlu ve asil arapgirlilere teşekkür ediyorum. Ve Arapgir'in asil ve şerefli insanları ile kavilleşmek istiyorum. Sizler bana bizi bırakma seni yalnız bırakmayacağımıza söz veriyoruz dediniz. Ben de kendi adıma Evvela Yüce Allah'ın rızasına tabi olarak yine ve tekraren gece gündüz ,yine memleketim için çalışmaya söz veriyorum. Hemşerilerime yoldaş olacağıma ,onlara gardaş olacağıma ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada emanetlerine halel getirmeyeceğime söz veriyorum.

"ARAPGİRLİLERE SÖZ VERİYORUM"

 

Arapgir'imizi hak ettiği yere getirmek ve Gelecek Kuşaklarımıza sağlam temelli bir Miras bırakmak için, Aarpgir 'ı geleceğe birlikte taşımak için, birlemek birleştirmek için, tüm mahallemizin tamamının eşit hizmet alabilmesi için, Her şeyi bilen değil herkesi bilen bir, her daim tüm Arapgir'liler ile istişare ederek işlerine yön veren yoldaşınız olmak için, gayeret göstereceğime söz veriyorum. Hiçbir yerde ve noktada Arapgir' linin hakkını yedirmeyeceğime Ecdadımızın güzel kelamında buyurduğu gibi “Yaratılanı sev yaratan dan ötürü” düsturuyla bu coğrafyadaki her canlıya hizmet edeceğime yükünü alip,yük olmayacağima söz veriyorum.
Bu 10 yılda olduğu gibi Eğitimden Sağlığa, Siyasetten Ekonomiye, tarımdan kültüre ve turizme kadar her alanda ilçemi kalkındırmak için hiç durmadan çalışacağıma söz veriyorum. Arapgir'in 10 yılda yaptıklarımıza ek olarak Sosyal alanlarından Alt yapısına, Yollarından kaldırımlarına, gelişmiş ve nitelikli bir yaşam çevresine dönüşmesi için çalışacağıma, Gençlerimizin tüm kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak yeni yatırımları kazandirmak için, Kadınlarımızın sosyal ve kültürel hayatımızda, üretim ve ekonominin döngüsü içinde yer alması için, Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız ile engelli vatandaşlarımızın refah içinde yaşayacakları projelerimizi hayata geçirmek için, ecdadımızın Yüzlerce yıl sosyal devlet anlayışından öte merkezinde insan olan ve hedefi iyilik olan ,Vakıf kültürünü İlçemizde tekrar inşa etmek için, yeşil alanları ve parkları ile sosyal donatı alanları ve yaşam alanları ile yatay mimarisi ile temayüz etmiş imar planları ile gelişen bir Arapgir için birlikte çalışmaya söz veriyorum. Dert ortağınız olacağıma içinizde duracağıma Gönül ve Makam kapımızı sonuna kadar açacağıma, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada açmaya açık olmaya şeffaf olmaya söz veriyorum. Hepsinden önemlisi bu kadim coğrafyanın asil sahipleri olarak bu coğrafyada ki oyunları bugüne kadar Rabbimin yardımıyla bozduk bundan sonrada bozmaya devam edeceğime söz veriyorum.  

"KENDİMİ SİZLERE HİZMETE ADIYORUM"

Ben Arapgirin şerefli insanlarına hadim olma için varım. Ferasetinize sağduyunuza inanıyorum. Sizlerden de emanetinizi korumak ve 5 yıl daha taşıma için söz aldım. Bu söz ile tüm benliğimle kendimi sizlere hizmete adıyorum. Sizlerin adanmışlığa değer verdiğinizi biliyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlar iken Rabbimden de 31 Mart 2019 da yapılacak yerel seçimleri Ülkemize Milletimize Hayırlı ve Uğurlu Eylemesini niyaz ediyorum.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!