Arguvan İlçesinde Bulunan 90 Yıllık Su Değirmeni Zamana Direniyor

Malatya'nın Arguvan ilçesinde bulunan 90 yıllık su değirmeni zamana direniyor. Yaklaşık bir asırdır hizmet veren değirmenin bir dizi tadilatla birlikte yeniden hizmet verebileceği belirtiliyor.
Arguvan ilçesi Çakmak Mahallesi'nde bulunan ve çevredeki bir çok mahalle sakininin ortak olarak kullandığı yaklaşık 90 yıllık su değirmeni zamana direniyor.

YENİDEN HİZMET VERECEK
Kınık mezrası mevkiinde bulunan su değirmeni, işletmecisinin vefat etmesinin ardından terk edilirken, bölge sakinleri bir dizi tadilatla birlikte değirmenin yeniden hizmet verebileceğini belirtiyor.

SON 6 YILDIR HİZMET VERMEDİ
Değirmenle işletmecinin vefatının ardından kimsenin ilgilenmediğini kaydeden bölge sakinlerinden Ercan Daşdögen değirmenin bir dizi tadilat sonrası yeniden hizmet verebileceğini söyledi.
Hıdır Daşdögen ise değirmenin daha önceki yıllarda çok sayıda vatandaşa hizmet verdiğini aktararak son altı yıldır ise hizmet vermediğini kaydetti.


KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.