dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

Arınç açıkladı: “Revizyona giriyoruz”


Arınç açıkladı: “Revizyona giriyoruz”
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi. Arınç’ın ilk durağı Malatya Valisi Aydın Baruş oldu.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, Malatya Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. Valilik önünde Vali Aydın Baruş tarafından karşılanan Arınç, daha sonra makama geçerek şeref defterini imzaladı. Ziyarette Bülent Arınç ve beraberindekiler, Vali Aydın Baruş ile bir süre görüştü.

BASINA KAPALI GÖRÜŞTÜLER
Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarete AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da eşlik etti.

ARINÇ AK PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç, Malatya programı kapsamında AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada İl Başkanı İhsan Koca ve partililer tarafından karşılanan Arınç, burada gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin farklı bir mecrada olduğunu belirten Arınç, yeni hükumet sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

2_3

CUMHURBAŞKANLIĞINA BAĞLANAN SARAYLAR YENİDEN MİLLİ SARAYLARA BAĞLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile ilgili, “Evet sistem değişmeyecek ama her şeyde olduğu gibi aksayan, verimsiz olan alanlar mutlaka restore edilecek, bizim inancımız bu” dedi. Arınç ayrıca Cumhurbaşkanlığına bağlanan TBMM'ye ait mekanların da yeniden Milli Saraylara devredileceğini söyledi. 

ARINÇ HÜKUMET SİSTEMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Cumhurbaşkanlığı Hükumet sisteminin tam uygulanması ile başarılı olacağını ifade eden Arınç, “Ama her ilk uygulamada olduğu gibi bazı yerlerde aksamalar görülebilir, bazı yerlerde uyumsuzluklar, sıkıntı var denilebilir. Hepsini anlayışla karşılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızda, yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında kendi külliyesinde, AK Parti'de de gurup yönetimi aksayan neresi var diye bir çalışma yapıyorlar. Evet sistem değişmeyecek ama her şeyde olduğu gibi aksayan, verimsiz olan alanlar mutlaka restore edilecek, bizim inancımız bu” şeklinde konuştu. 

3_3

HALKIN SEÇTİĞİ BİR CUMHURBAŞKANI VAR
Yeni sistem de artık halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanının olduğunu anımsatan Arınç, “Aynı zamanda cumhurbaşkanı partisine üye olabiliyor, genel başkan olabiliyor. Sayın Erdoğan'ın hem Cumhurbaşkanı olması hem de partisinin genel başkanı olması çoğu kişi hazmedemedi. Ama bu anayasa oylaması ile gerçekleşti. Geçmişte örnekleri var, böyle bir örneğinde bu seçimlerde nasıl bir etki yaptığını partimiz takip ediyor. Şuanda Türkiye'de rejim değişmedi yine demokrasi var. Ama hükumet sistemleri içerisinde farklı bir sistemdeyiz. Güçlendirilmiş ve icranın başında olan bir Cumhurbaşkanı var. Bütün bunlar süreç içerisinde mutlaka kabul edilecek, öngörülecek şeyler” dedi. 

CUMHURBAŞKANLIĞINA DEVREDİLDİ
Meclise ait Dolmabahçe, Yıldız Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Sosyal tesisler gibi bazı mekanların Cumhurbaşkanlığına devredildiğini hatırlatan Arınç, “Bir yıl içerisinde görüldü ki sosyal tesislerin ve bazı yerlerin Cumhurbaşkanlığından ziyade milli saraylarda kalması daha doğru. Bugün onun kararı alındı. Bunun gibi Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile bazı rötuşlar yapılıyor” şeklinde konuştu. 

BAZI SIKINTILAR VAR
Yine yeni sistemle ilgili bazı sıkıntıların da olduğunu bunlardan birinin de bazı bakanların milletvekili olmaması nedeniyle parlamentoda olmayışı olduğunu belirten Arınç, “Milletvekilleri halkın taleplerini nasıl bakanlara iletecekler diye bir talep var. Bu noktada Mecliste nöbetçi bakanlık uygulaması ve bakanların yasama çalışmalarında mutlaka bakan sıralarında oturması çalışması var” diye konuştu. 
Son yerel seçimlerde Cumhur İttifakı ile seçimlere katıldıklarını karşılarında ise 4 partili bir ittifak olduğunu söyleyen Arınç, “Kendi hatalarımızda olabilir mutlaka. Çok büyük belediyeleri kaybettik. Malatya'yı nasıl kazandığımız için bayram ediyorsak İstanbul'u da kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Hem de az buz değil 15 bin farktan 850 bin farka çıkmak gerçekten bizi üzdü. Bunun sebepleri üzerinde çalışıyoruz, az çokta biliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

DERHAL TOPARLANACAĞIZ
İstanbul ve Ankara'da 25 yıldır Belediyenin kendilerinde olduğunu ifade eden Arınç, “buralarda belediyeler bizde ama biz seçim kaybediyoruz. 10 il 55 ilçe kaybedildi, bunlar bize üzüntü veriyor ama derhal toplanacağız Allah'ın izniyle buraları büyük oy farkı ile yeniden kazanacağız. Birlik beraberlik, sabır ve sadakatle yola devam edeceğiz” dedi. 

1_5

CHP ADAYINA OY KAYDI
Son seçimlerde AK Parti'den CHP adayına oy kaydığını da dile getiren Arınç, şunları söyledi: 
“İstanbul'da AK Parti seçmeninden CHP'ye oy gider mi diye sorulduğunda herkes hayır derdi. Ama rakamlar bize 250 bin AK Partiye oy vermiş insanın şu veya bu sebepten dolayı CHP'nin adayına oy verdiğini gösteriyor. Seçmen iradesidir bir şey demiyoruz kabahati kendimizde buluyoruz. Biz ne yaptık ki 25 yıldır bize oy verenler bu seçimde farklı bir tercihte bulundular. Bunun muhasebesini yapıyoruz, bir şeyi teşhis ederseniz bunun tedavisi kolay. CHP'ye oy vermek günah mı hayır o anlamda söylemiyorum ama siyaset böyledir Türkiye'de. Türkiye'de yüz kişiden 70'i AK Partiye bir şekilde oy vermiş. Böyle bir kitle dünyada yok. Bizim elimizde yüzde 70 bir potansiyel var. Bunu çok iyi kullanmamız lazım, herkesi bu partide birinci sınıf yapmak zorundayız” 
AK Parti'nin şuanda yüzde 40 oyunun olduğunu ve diğer partilerinin kendilerine yaklaşamadığını ifade eden Arınç, “Artık yüzde birin bile kıymeti var. Eski sistemde bu halimizle her zaman iktidar oluruz. Tekrar geriye dönüş de düşünülmediğine göre zoru başarmamız lazım. Yüzde 50 + 1, bu imkansız değil” ifadelerine yer verdi. 

BÜYÜK HATA YAPARLAR
Ali Babacan Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma düşüncesi ile ilgili de konuşan Arınç, “Bu arkadaşlar parti kuracaklarmış dendiği zaman şahıslarını çok seviyorum ama çok büyük hata yaparlar. Erkan Mumcu, İdris Naim Şahin, Abdüllatif Şener'de ayrılıp parti kurdular ama hiç birisine millet selam bile vermedi. Ama o zaman çok güçlü bir partiydik. Şimdi biraz yaralıyız, sıkıntılarımız var, kendi içimizde çözülmeler var. Bunları tekrar toplamamız lazım. Bundan da yanılıp da birilerinin desteği ile onların sözlerine bakarak karşımıza çıkıp parti kurarlarsa millet onları affetmez” diye konuştu. 

ARINÇ GÜRKAN'I ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.Ziyarete, Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Malatya eski milletvekili Cemal Akın ile MTTB Malatya il Başkanlığı üyeleri katıldılar.

1_7

MALATYA EMİN ELLERDE İSTİKBALE HAZIRLANIYOR 

Ziyarette ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuştu. Bülent Arınç'ı Malatya da ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Başkan Gürkan, “TBMM eski Başkanımız Sayın Bülent Arınç Malatya'yı yakından tanıyor. Malatya'yı biz tarif ederken, ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı yer, Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehri' adıyla ifade ediyoruz. Değişik medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış bir yerdir Malatya. Malatya, Evliya Çelebi'nin ifadesiyle Dar-ül Rıfat yani seçkin insanların yaşadığı şehir olarak anılmaktadır. Ayrıca, Peygamber Efendimizin sahabelerinden Abdulvahap  Gazi hazretleri de Zat-ül Himme demiş, himmetli insanların yaşadığı diyar olarak tarif etmiş.Bu coğrafyayı mazisine layık istikbale hazırlanması noktasında elimizden gelen gayreti, çabayı sergileyeceğiz. Bu konuda Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve siz büyüklerimizin desteğiyle şehrimizi çok daha güzel bir şekilde geleceğe hazırlayacağız.Malatya'mız tertibi ve temizliğiyle güzel bir şehir. Bugüne kadar Malatya'ya hizmet etmiş olan Başkanlarımızdan Cemal Akın Başkanımız, Ahmet Çakır Başkanımız var, şimdi Milletvekilimiz buradalar, Malatya'ya büyük emekleri geçti ben bu vesileyle de kendilerine ve diğer emeği geçen Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de devraldığımız hizmet bayrağını aldığımız yerden daha ilerilere götürmek, Malatya insanını huzurlu ve mutlu etmek için elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz.Kuzey Çevre Yolumuz ve kuşak yollarımızın yanı sıra Çevre Yoluna paralel yeni bağlantı yollarının yapımına başladık. Önümüzdeki süreçte Millet Bahçesi, fuar merkezi, lisanslı kayısı depoculuğu tesisi, ekmek fabrikası, yemek fabrikası, altyapı projeleri ve yol projelerinin temellerini atacağız. 7-24 Malatya'ya hizmet ediyoruz. Malatya emin ellerde. Şehrimizi mazisine layık bir şekilde istikbale hazırlamaya devam ediyoruz” dedi.

2_4

BAŞKANIMIZI KUTLUYORUM

 Gösterilen konukseverlikten dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, “31 Mart seçimlerinde Başkanımız Selahattin Gürkan büyük bir başarı elde etti. Başkanımı kutluyorum. Türkiye de en yüksek oy oranıyla seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı olmak hem kendisine hem Malatya'mıza yakıştı. Şüphesiz bu başarıda parti teşkilatımızın, milletvekillerimizin ve Malatya halkının kendisine teveccühünün de büyük katkısı var. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu oran Sayın Cumhurbaşkanımızı da çok mutlu etti. Bu anlamda Malatya halkına teşekkür vesilesiyle ilk ziyaretini yapacağı kentlerden biride Malatya olacaktır.” dedi.

 MALATYALILAR MEMNUN OLACAK

 Malatya'nın önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Arınç, “Büyükşehir olduktan sonra yatırım ve hizmetler devam etti. Şehir yaşanmaya değer bir şehir olmalı. Tarım ve sanayi güçlenmeli, turizm potansiyeli artırılmalı. Dünyanın tanıdığı bir şehir olmalı. Rahmetli Özal ile birlikte Malatya bu hüviyetine kavuştu. Sağlık yatırımları, üniversiteler buna birer örnek. Malatya hem bürokraside hem siyasette hem ticarette çok önemli kişiler ortaya çıkardı. Çıkardığı bu şahsiyetler Türkiye de önemli işler yaptılar. Önümüzdeki yıllarda Malatya'ya yapılacak hayırlı hizmetlerin Malatyalıları memnun edeceğini düşünüyorum. Malatya bölgesinin kutup yıldızı” şeklinde konuştu.

 3_4

Ziyaretin anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç'a kılıç ve kayısı hediye etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!