Malatya
07 Ekim, 2025, Salı
  • DOLAR
    41.71
  • EURO
    48.80
  • ALTIN
    5316.7
  • BIST
    10.735
  • BTC
    124448.64$

Artan Kazalar Üzerine Hafriyat Kamyonlarına Denetim Başladı

Artan Kazalar Üzerine Hafriyat Kamyonlarına Denetim Başladı
Malatya’da artan kamyon kazalarının ardından hafriyat kamyonları ve beton mikserlerine yönelik denetimler sıklaştırıldı. Vali Seddar Yavuz, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla şehir genelinde kapsamlı kontrollerin sürdüğünü belirtti.

Malatya’da son dönemde artış gösteren kamyon kazalarının ardından, şehir genelinde hafriyat kamyonları ve beton mikserlerine yönelik trafik denetimleri sıklaştırıldı.

VALİ YAVUZ: “AMAÇ TRAFİK BİLİNCİNİ ARTIRMAK VE GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Seddar Yavuz, şehir içi ve şehirlerarası güzergâhlarda yürütülen denetimlerle hem trafik bilincini artırmayı hem de can ve mal güvenliğini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

FRENLER KAZA NEDENİ, DENETİM GEREKLİLİK

Özellikle fren mekanizmasındaki arızalar nedeniyle meydana gelen kazalar, yetkilileri harekete geçirdi. Bu kapsamda başlatılan sıkı kontroller, şehir genelinde aralıksız şekilde devam ediyor.

DEPREM SONRASI YOĞUNLUK TRAFİĞİ ZORLUYOR

6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'nın adeta bir şantiyeye döndüğüne dikkat çeken yetkililer, yüzlerce hafriyat kamyonunun aynı anda trafikte yer aldığını belirtti. Bu durumun hem sürücüler hem de yayalar için ciddi riskler oluşturduğu vurgulandı.

Yetkililer, yapılan kontrollerle bu riskleri azaltmayı hedeflediklerini ve denetimlerin önümüzdeki günlerde de süreceğini bildirdi.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!