18 Temmuz, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Asılsız İhbar Devri Kapanıyor! Milli Eğitim Bakanlığı Savcılığa Başvuracak


Asılsız İhbar Devri Kapanıyor! Milli Eğitim Bakanlığı Savcılığa Başvuracak
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler ve kamu çalışanları hakkında yapılan kasıtlı, dayanaksız ve mağdur etmeye yönelik şikâyetlerde bulunan kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasının zorunlu olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim camiasında görev yapan öğretmenler ve tüm kamu çalışanlarını haksız suçlamalara karşı korumak amacıyla kritik bir karara imza attı. Bakanlık tarafından birimlere gönderilen resmi yazıda, şikâyetlerin suistimal edilmesinin önüne geçilmesi için yasal süreçlerin işletileceği bildirildi.

ASILSIZ ŞİKÂYETLERE SAVCILIK YOLU GÖRÜNDÜ

Dağıtıma gönderilen yazıda; öğretmenler ve kamu çalışanları hakkında yapılan şikâyetlerin kasıtlı, dayanaksız ve mağdur etmeye yönelik olması hâlinde, bu şikâyeti yapanlar hakkında savcılığa başvurulmasının zorunlu olduğu ifade edildi. Soruşturma veya yargılama sonunda suçlamaların gerçek dışı olduğunun ortaya çıkması durumunda, isnatta bulunan kişiler hakkında kamu davası açılabileceği açıklandı. Yazıda ayrıca, şikâyetlerin yalnızca baskı kurmak, tehdit etmek veya kamu görevlisini yıpratmak amacıyla yapılmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Bu tür girişimlerin, eğitim hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesini aksattığına dikkat çekildi.

ÖĞRETMENLER BASKI ALTINDA KALMAMALI

Bakanlık, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının görevlerini baskı ve haksız suçlamalar altında kalmadan yapabilmesinin eğitim sistemi açısından büyük önem taşıdığını bildirdi. Usulüne uygun yürütülen soruşturma veya yargılama süreçleri sonunda, yapılan şikâyetin uydurma suç isnadına dayandığının anlaşılması hâlinde, ilgili kişiler hakkında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi. MEB, bu süreçte eğitim çalışanlarının hem ceza hukuku hem de tazminat hakkı açısından yasal koruma altında olduğunu da hatırlattı.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!