dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63574.721$

ASLAN AVCISI BİR KAPLAN!


MEHMET AYHAN YAZDI... sesli makale...
Narin


Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasına lider giren Galatasaray'ı ağırladı. Doğunun Kaplanları, Nijeryalı Michael Pereira ve Faslı Khalid Boutaib ile güldü: 2-1. Ziraat Türkiye Kupası da dahil, toplam 7 maç sonra zafere uzanan Sarı-Siyah-Kırmızılıların ulaştığı sonuç, Malatya futbolunun parlak mazisini hatırlattı. Bu sezon Trabzonspor'u 1-0'la deviren Malatya temsilcisi, Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı, sadece deplasmanda Fenerbahçe'ye kaybetti.
gs1 

DOĞUNUN KAPLANLARI'NDA 2 EKSİK 
EYMS'de sakatlıkları sebebiyle sezonun ilk yarısını kapatan Senegalli Issiar Dia'nın dışında süresiz kadro dışı bırakılan Yalçın Ayhan yoktu. Evdeki 3-2'lik Göztepe mağlubiyetinde sarı kart cezalarından ötürü ter dökemeyen Murat Yıldırım ve Aytaç Kara ise Türkiye Kupası'nda (Osmanlıspor/1-1) takıma dönmüştü. İkili Galatasaray önünde yine ilk 11'deydi. Ayağında ağrı hissetmediğini söyleyen Adem Büyük ‘hazırım' mesajı verse de sağlık ve teknik heyetin ortak kararı gereği yedek soyundu. 

gs2

İLK 11'DE 2 DEĞİŞİKLİK 
Teknik Direktör Erol Bulut, Göztepe müsabakasının 11'ine göre 2 değişikliğe gitti. Murat ile Aytaç'a yer açan genç hoca, Rahman Buğra Çağıran ile Emanuel Dening'i kesti. İyileşen Batuhan Altıntaş 21 kişilik esame listesindeydi. Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Ekvadorlu Arturo Mina, Sadık Çiftpınar ile geri dörtlünün göbeğindeydi. Onların solunda Senegalli Aly Cissokho, sağında Faslı Issam Chebake görevlendirildi. İlerilerinde Nijeryalı Azubuike Okechukwu ile Murat Yıldırım izlendi. İkinci bölgenin sağında Nijeryalı Michael Pereira, sağında Turgut Doğan Şahin oynadı. Santrfora Faslı Khalid Boutaib çekildi. Fabien Farnolle, Sincere Seth, Murat Akça, Ferhat Canlı, Rahman, Nacer Barazite, Eren Tozlu, Adem, Batuhan ve Dening, 11'e uzak kaldı.   

gs3  

ÖĞRENCİLERİ EROL HOCA'YI DİNLEMİŞ 
Performans düşüklüğü içerisindeki bazı öğrencilerini uyaran Erol Bulut'un sözlerinin dinlendiği, vakit çok ilerlemeden anlaşıldı. Göztepe yenilgisinde, hakem Ali Şansalan'a ‘sportmenlik dışı harekette bulunduğu' gerekçesiyle 1 maçtan men edilen, cezasını Osmanlı önünde çeken Bulut kulübedeydi. İlk atağı ev sahibi geliştirdi. 2'de Azubuike uzaklardan yokladı, Fernando Muslera kontrolü sağladı. 3'te Pereira sağ kanattan doldurdu, Uruguaylı file bekçisi dikkatliydi. 6'da Cissokko ortaladı, Galatasaraylılar karşıladı. 

gs4

ALİ PALABIYIK'A İRONİK TEZAHÜRAT 
7'deki serbest atışı Aytaç kullandı. Ön direğe yakın noktadaki Turgut yükselse de çerçeveyi tutturamadı. 34'teki misafir akınında Aytaç'ın müdahalede ettiği Cezayirli Sofiane Feghouli yerde kalınca faul işaretlendi. Yeni Malatya Stadyumu'nu dolduran on binler, son dönemdeki hakem hatalarından çok sıkıldıklarını “Yere yatsana, yere yatsana, Ali Palabıyık yere yatsana.” tezahüratlarıyla dile getirdi. 

gs5

BOUTAIB'DEN 8'İNCİ GOL… 
Cefakar taraftar 38'de ayaklandı. Soldaki Cissokho sol ayağıyla kesti. Arka direkteki Pereira kafasını çalıştırdı: 1-0. Nijeryalı böylece 2017-18'deki 2. sayısını kaydetti. 43'te tabelaya 2-0 yazıldı. Soldaki duran topta Aytaç defansa takıldı. Devamında Sadık Çiftpınar şansını denedi; ama Fransız Bafetimbi Gomis'e çarpan top kornere uzandı. Aytaç sağdan havalandırdı, altı pasın önünde iyi yükselen Faslı Boutaib, Süper Lig'deki 8'inci golünü kaydetti. 

gs7

RAKAMLARA BAK, OYUNU GÖR! 
İlk yarının istatistikleri, EYMS'nin akılcı oyununa işaret etti. Oynama yüzdesinde 40'a 60, başarılı paslarda 153'e 242, kornerlerde 1'e 2 geride olan Sarı-Siyah-Kırmızılılar toplam şutlarda 7'ye 4, isabetli şutlarda 3'e 0 üstündü. Erol Bulut, ikinci devrenin girişinde hamle yapmadı. 54'te Azubuike'ye Muslera ‘dur' dedi. 57'de Turgut, yerini Adem Büyük'e bıraktı. 71'de Pereira kenara, Dening çimlere ayak bastı. 

gs8

İLK SARI KART 81'DE ÇIKTI 
Arjantinli Dening, 72'de sağ çaprazdan girdiği anda şansını denese de Muslera'yı aşamadı. 74'te Badou Ndiaye farkı 1'e indirdi: 2-1. Tabelayı korumayı planlayan Bulut, fazlasıyla efor sarf eden ve yorulan Azubuike'yi 80'de alkışlattı, Rahman'ı patlayıcı güç olarak düşündü. İlk sarı kartın Cissokho'ya, o da 81'de gösterilmesi oyuncuların iyi niyetli tavırlarının ürünüydü. 88'de çalan düdüğün akabinde topu hareketlendiren Rahman, zaman geçirme fikrinin bedelini ödedi! 
gs10

TARAFTARLAR BALİNA ÇAĞIRDI! 
Haber-yorum analizine gelince… İlk tebrik, pazar gününü, İzlandalıların Euro 2016'daki balina çağırma sesi ve hareketi olan ‘huh huh' ile noktalayan coşkulu taraftarlara… Elbette futbolcuların azmi takdire şayan… Çabuk davranan, orta alan ile ileri uçta atik olan ve rakibini sürekli rahatsız eden Evkur Yeni Malatyaspor, dönen topların hepsini aldı. Süper Lig'in en çok hava topu ve ikili mücadele kazanan takımı olan Doğunun Kaplanları, öne doğru oyunlarda başarılıydı. İlk yarım saat itibariyle hücumların yüzde 50'sini sol açıktan gerçekleştirdi. Azubuike ise etrafını çevirdiği ve kilitlediği Gomis‘i sinirlendirdi.  

gs11

BOUTAIB SAÇ-BAŞ YOLDURDU; AMA 
Pereira ile 1-0'ı yakaladıktan sonra baskısını artıran EYMS'de, Boutaib net fırsatı harcayıp saç-baş yoldurunca, “Kötü bir şut atılabilir; lakin ilk temas ve kontrol önemli” cümlesini kurduk. Ancak Faslı yıldız hemen akabinde attığı klas golle yüzümüzü kızarttı! Tecrübeli starlarıyla mental anlamdaki problemi ve gelgitleri çözmesi öngörülen Galatasaray'ın “Ligin en fazla kafa golü yiyen ekibi” oluşundan faydalanıldı. Brezilyalı Maicon'un birebir eşleşmesine rağmen takibinden kaçan Boutaib övgüyü hak etti.

gs12 

38'İNCİ DAKİKA VE SONRASI! 
İlk devreyi 38'inci dakika ve sonrası diye ikiye ayırmak mümkün. Çünkü Pereira'nın golünün ardından soyunma odasına girilinceye kadar her yerde yüksek konsantrasyona sahip Doğunun Kaplanları seyredildi. EYMS, Hırvat teknik adam Igor Tudor'un Galatasaray'a uygulattığı üçlü savunmasının yol açtığı bireysel zafiyetlerden yararlandı. 62'de Cim Bom'un 0, Malatya'nın 4 isabetli şutu vardı. 25'ten 38'deki ilk gole değin Boutaib oyundan, Murat ile Azubuike'nin ise pas isabetleri düştü. Sağdaki Chebake ile Periera kısmen zayıf halkalardı. 65'ten sonra Ndiaye'nin golüne dek kontratak için doğru paslar tercih edilemedi… 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!