07 Haziran, 2026, Pazar
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Asrın Felaketinden Sonra: Kuyulu Mahallesi'nde Yeni Evlerinde Hayat Başladı

Asrın Felaketinden Sonra: Kuyulu Mahallesi'nde Yeni Evlerinde Hayat Başladı
6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'da yapımına başlanan binlerce yeni konuttan biri olan Yeşilyurt Kuyulu Mahallesi köy konutları kısa sürede tamamlandı ve hak sahiplerine teslim edildi. Asrın felaketinden sadece 5-6 ay sonra yeni, sağlam ve güvenli evlerine kavuşan depremzedeler, yeni yaşam alanlarında huzurla yaşıyor. Kuyulu Mahallesi sakinleri, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, devletin desteği olmasaydı bu evleri yapmalarının mümkün olmadığını dile getirdi.

6 Şubat depremlerinin vurduğu Malatya’da, şehir merkezinde TOKİ konutları hızla yükselirken, kırsal mahallelerde inşa edilen köy konutlarında da önemli bir aşama geride kaldı. Yeşilyurt ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde depremin ardından kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy konutlarında yaşam resmen başladı. Depremzedeler, yeni ve güvenli yuvalarında huzur içinde hayatlarını sürdürüyor.

DEPREMZEDELERDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR YAĞDI

Asrın felaketinden etkilenen Kuyulu Mahallesi sakinleri, felaketin üzerinden sadece 5-6 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Yeni konutlarından duydukları memnuniyeti dile getiren depremzedeler, en büyük teşekkürlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

Vatandaşlar, devletin hızlı ve büyük desteği olmasaydı, bu evleri kendi imkanlarıyla bu kadar kısa sürede ve bu kalitede inşa etmelerinin mümkün olmayacağını vurguladı. Depremzedeler, “Evlerimiz çok güzel, sağlam ve güvenli. Huzurla yaşıyoruz,” ifadelerini kullanarak, devlete olan minnettarlıklarını dile getirdi.

YAPIMDA KALİTE VE TİTİZLİK ÖN PLANDAYDI

Kuyulu Mahallesi sakinleri, köy konutlarının inşa sürecinde kullanılan malzemenin kaliteli olduğunu ve tüm inşaat işlerinin büyük bir titizlikle tamamlandığını ifade etti. Depremden sonra kurulan bu yeni yaşam alanı, sadece binaların sağlamlığıyla değil, aynı zamanda mahallede hakim olan huzur ve mutluluk ortamıyla da dikkat çekiyor. Kuyulu Mahallesi’nde hayat, devletin desteğiyle atılan sağlam adımlarla normale döndü.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!