dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2447.9
  • BIST
    9918.37
  • BTC
    63898.8$

AT İZİ, İT İZİNE KARIŞIR MI?


AT İZİ, İT İZİNE KARIŞIR MI?
Bu haftaki hasbihal yazımız..
Narin

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Yerel Aktörlerin Katılımıyla Yerel Yatırım Planlama Kapasitesinin Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi"nin kapanış toplantısına katılmıştı. Medyaya yansıyan kısmıyla kaymakamlar kararnamesi için çalışmaları sürdürdüklerini açıklayan Soylu, "En iyi kaymakamımızı Hani'ye, Sur'a, Mazı Dağı'na, Cizre'ye vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama bana Malatya'nın başarılı kaymakamlarını sorgulattı. Küçük bir muhasebe ve haber merkezimize gelen ihbarlar ışığında Malatya'dan iki tane isim zihnimde belirdi. Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Kale Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu.

Bu iki ismin zihnimde şimşek gibi çakmasındaki sebepleri de aşağıda sıralamak isterim:

FETÖ'yle mücadelede büyük bir azimle çalışıyorlar.

Personeli açığa alma konusunda, Malatya Valisi sayın Mustafa Toprak'tan daha gayretliler.

En ufak bir dedikodu veya şüpheyi incelemek ve irdelemekte çok mahirler. Haliyle değerlendirmede de emsalsiz görünüyorlar.

Malatya'daki FETÖ yapılanmasının belini kırma konusundaki hassasiyet ve kararlılıklarıyla dikkatimi çeken bu iki kaymakamımız terfiyi hak etmiştir.

At iziyle, it izini birbirine karıştırma” ihtimallerinin az olduğunu düşündüğüm bu iki kaymakamın, Hani, Sur, Mazı Dağı ve Cizre'de de FETÖ mücadelesinde başarılı olacaklarından şüphem yok.

VALİ BEY MESAJ MI VERİYOR?

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen “İl İl Yöresel Ürünler Fuarı”nın açılışına Malatya Valimiz sayın Mustafa Toprak da katıldı. Sayın valimizin medyaya yansıyan fotoğraflarında dikkat çeken bir detay vardı. Gerçi pek de detay sayılmaz, “Kör kör, parmağım gözüne” misali bir durum vardı. Kapalı bir mekan ve sayın Valimiz, Burberry marka atkıyla poz vermişti. Atkının markası neyse de omuzundaki duruş şekli ve kapalı bir mekanda bulunması hasebiyle “Acaba birilerine mesaj mı veriyor?” diye içimden geçirdim. Malum olduğu üzere son zamanlarda duruştan, giyinişten ve sözlerden farklı mesajlar çıkarmak çok moda.



DEVLETİN VALİSİNİN BULUNACAĞI YER…

Söz valilik makamından açılmışken, geçmişten bir anekdotu aktarmak isterim. Bizim mesajımız da bu olsun: Sene 1986… Merhum Turgut Özal'ın en cafcaflı,  en debdebeli, en güçlü dönemi. Sağında solunda papatyalar, yağdanlıklar, çıkarcı takımı, onurunu iki paraya satan sözde mavi renkli nüfus cüzdanı taşıyan erkek bozuntuları var. Anavatan Partisi, Malatya'da bir miting düzenliyor. Ülkenin önde gelen ne kadar yağdanlık varsa, hepsi orada. Özal'ın memleketindeki gövde gösterisinin küçük detayları bunlar. Bütün organizasyon gövde gösterisine göre dizayn edilmiş.

Partinin miting otobüsü Malatya meydanına geliyor. Özal, çıkıp konuşma yapacak. Protokol gereği kendisini karşılayan dönemin Malatya Valisi Naim Cömertoğlu'na sesleniyor. “Vali bey.Gel, sen de çık otobüsün üstüne

Vali Cömertoğlu, “Efendim ben devletin valisiyim, orada bulunmam uygun olmaz”diyor.

Der ama bir işe yaramaz başbakanla birlikte otobüsün üzerine çıkmak zorunda kalır. Miting meydanı kalabalık, otobüsün üzeri de öyle. Meydandakiler boyu kısa olan Özal'ı aşağıdan bakınca göremezler haliyle. Meydandan otobüse doğru “Çök, çök, çök!” sesleri duyulur. Otobüsün üzerindekiler çökecek ki,  halk başbakan Özal'ı görebilsin. 

Özal, yanında duran bakanlarından dayısının oğlu Yetim Hüsnü'ye (Hüsnü Doğan) “Sen çömel bakalım Hüsnü!” der, mikrofon elinde. Yetim hüsnü çömeliyor mecburen. Birkaç kişi daha bu talimata uyuyor.

Özal bu kez yanındaki Vali Cömertoğlu'na seslenir, elinde mikrofon var, meydandakiler duyuyor.  Kendine özgü umursamaz tavrıyla, “Vali bey, sen de çök, çömel şuraya!” der.

Vali Cömertoğlu'ndan gelen ve Malatya meydanında mikrofondan yankılanan ses aynen şöyle: “ Efendim devlet çökmez

Özal bozulsa da, sesini çıkartmaz

Mikrofon açık, herkes duydu ya, valiye bir alkış, bir alkış…   

SADECE “ABİ-ABLA”DAN VURSANIZ ÇOK SES GELİR…

Malatyamızın muhalefet partisinden tek vekili sayın Veli Ağababa, bu hafta yine konuğumuz. Bu kez Hazreti Ali (ra)'den nakledilen bir sözle sayın Ağababa'ya gidelim. Hazreti Ali şöyle buyurmuş: “Söyleyene değil, söylenene bak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hükümeti eleştirme konusunda bu kez turnayı gözünden vurdu. Kanun Hükmünde Kararnamelerle bazı öğretmenlerin görevden alınmasına tepki gösteren Ağbaba'nın konuşmasından dikkat çeken sözleri alıyoruz. İşte Ağbaba'nın incileri:

  • Malatya'da siyasetin içinde FETÖ'cü abi abla yok mu?

  • FETÖ'yle mücadele kapsamında girilmeyen bir tek yer var o da siyaset. 

  • FETÖ'nün siyasete sızmadığını söyleyemeyiz.

  • Ben buradan AK Parti'ye çağrı yapıyorum. Kimin abi, abla olduğunu ortaya çıkarın. Malatya'da abi, abla yok mu? 

  • Her kurumda var.Siyasette yok mu?

    Sayın Ağbaba'nın şahsında bütün siyasetçilere acizane tavsiyemdir. Hükümete vurmak için kitap, defter, gazete veya interneti araştırmaya, argüman toplamaya gerek yok. Sadece abi-abla tarafından vursanız çok ses gelir. Yeter ki vurmasını bil.

YALÇINKAYA, NEREYE GÖZ KIRPIYOR…

AK Parti Yeşilyurt ilçe Başkanı Sayın Muhammed  Emin Yalçınkaya'yı bugünlerde hemen hemen her yerde görmek mümkün. Kimi zaman bir açılışta, kimi zaman bir toplantıda, kimi zaman da aşure dağıtımında görüyoruz kendisini. Bu günlerde bir hayli yoruluyor. Maşallah çat burada çat kapı ardında. Ak Parti İl Başkanlığı için adının geçtiği geliyor kulaklarımıza


MTSO BAŞKANLIK KOLTUĞUNA KİMLER TALİP?

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda kazanlar kaynamaya başladı. Yapılacak kongrede iki kişinin adaylığı şimdiden konuşulmaya başladı bile. Kulislerde en çok duyulan iki isim var. Biri MÜSİAD Malatya İl Başkanı Mehmet Balin, diğeri de saygıdeğer işadamı Oğuzhan Sadıkoğlu. Her ikiside hatırı sayılır tüccarlarımızdan. Malatyamız için hayırlısı olur inşallah.



YENİ KHK'YA GÖRE REKTÖRLÜK İÇİN YAPILAN SEÇİMLER KALDIRILDI

  • İnönü Üniversitesi Rektörü sayın Ahmet Kızılay'a rakip olan adaylar, öğretim görevlilerine eskisi kadar değer verecek mi?

  • Yeni KHK rektörlük seçiminden önce olsaydı, sonuç yine aynı olur muydu?

  • Bundan sonraki süreçte Rektör olacak kişi için hangi kriterler uygulanacak?

  • İşin özü ben Ahmet Kızılay'ın yerinde olsam “Haydi bi daha” demek için hız kesmem arkadaş….

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜNÜ NEDEN YERDE BIRAKTINIZ?

Kıymetli işadamımız sayın Ahmet Çalık'ın misafiri olarak Malatya'ya özel bir seyahatimiz olmuştu. Aynı zamanda dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Malatya'daydı. Kendisine Malatyalıların hızlı tren ihalesinin 2023 yılında olmasıyla ilgili itirazları iletildiğinde, ihalenin 2015'e çekilmesi yönünde talimat vermişti. O toplantıda Malatya Milletvekilleri olarak Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile birlikte AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçide vardı. Şimdi ise Öznur hanım Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı, Bülent bey de Gümrük ve Ticaret Bakanlığıgörevlerini ifa ediyor. Haklı olarak ben de soruyorum:

 

Senelerdir, türlü entrikalarla mücadele eden Cumhurbaşkanımızın “İhale 2015'e çekilsin” sözü neden yerde kaldı? Bu işin ivedilik kazanması gerekmez mi?

ANLAMASINI BİLENE...


cumhuriyet

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!