dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63020.213$

ATV tipi araç sıra dışı modifiyesiyle dikkat çekiyor


ATV tipi araç sıra dışı modifiyesiyle dikkat çekiyor
Battalgazi ilçesinde yaşayan 22 yıllık demirci usta 38 yaşındaki Murat Bayduz tarafından yapılan ATV tipi aracı trafikte gören bir daha bakıyor. Görenlerin hayrete düştüğü araç sıra dışı modifiyesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.
Narin

HABER MERKEZİ-BATTALGAZİ

Malatyalı demirci ustası Murat Bayduz tarafından yapılan ATV tipi aracı trafikte gören bir daha bakıyor. Hem arazide hem de şehir içi günlük kullanımda yüksek performans sergileyen araç sıra dışı modifiyesiyle dikkat çekiyor.
LPG ile çalışabilen araç 1.6 motor performansıyla da her türlü arazide yüksek performans gösterirken, saatte 90 kilometre hız yapabiliyor.

TEKNOLOJİYE HEVESİM VAR 

Aracı taslak halinde Samsun’da yaşayan bir arkadaşından görerek satın aldığını daha sonra Malatya’ya getirdiği ifade eden Bayduz, "Yaklaşık 22 yıldır demirci ustası olarak çalışıyorum. Çocukluktan beri ilginç icatlara merakım var. Boşta kaldığımız zamanları yeni icatlar yaparak değerlendiriyorum. Aracı Samsun Bafra’da Murat isimli biri yapıyor. Daha sonra ilana koyuyor. Ben de aracı ilanda gördüm hoşuma gitti. Aracı alıp sanayide oto elektrikçi arkadaşlar ve tamirci arkadaşlarla düzenleme yaptık. Ben de demir doğrama ustası olarak hoşuma gitmeyen yerleri düzenledim. Sıkıntılı olan yerleri restore ederek bu hale getirdim” dedi

HER ŞART ALTINDA SÜRÜŞ YAPILABİLİYOR 

Aracın yapımın bir yıl sürdüğünü belirten Bayduz, "Aracım 1.6 Tofaş motorundan oluşuyor. Hidrolik direksiyon 4 çeker. Yani aracım arazide her türlü şartlarda da hareket halindedir. Tamamen yerli üretimdir. Yapım aşaması yaklaşık 1 yıl sürüyor. 1 yıldan sonra getirdiğimizde 1 ay kadar da biz uğraştık. Aracın motoru 1. 6 şahin motoru, karbüratör olarak tempra karbüratörü üzerinde hidroliğe çevirdik. Hidrolik direksiyonu tamamen doblo parçalarından ürettik. Aracımızın altında 2 tane Tofaş diferansiyeli vardır. Ayrıca şanzıman olarak eski askeriye yapımı tuzla cip şanzımanı olmak üzere aracımız 4 çeker. Aracımız her şart altında sürüş yapılabiliyor. Ayrıca aracımız kışlık olarak üzerinde brandalardan kapatma yaptık. Kapandığında kışında kaloriferli olarak kullanabiliyoruz” diye konuştu

BENZERİ YOK 

Aracının bir benzerinin Malatya’da bulunmadığını kaydeden Bayduz satmayı düşündüğü aracına 100 bin TL fiyat biçtiğini söyledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!