dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2437.0
  • BIST
    9908.27
  • BTC
    63705.66$

AVRUPA YOLU AYDINLANDI


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet Ayhan 

Spor Toto Süper Lig'deki ikinci sezonu 5'incilikle tamamlamayı hedefleyen Evkur Yeni Malatyaspor mutlu sona çok yakın. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 32. haftada ağırladığı BB Erzurumspor'u farklı yendi: 3-1. Bitime ikişer maç kala 42 puanla 6, 7 ve 8. basamakta yer alan sırasıyla Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor ve Antalyaspor'a karşı büyük bir avantaj elde etti. 47 puanla 5'incilik koltuğuna kurulan Kaplanlar, lider Galatasaray ligde ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olursa 5.lik unvanıyla UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkını kazanacak.

2009_1

ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU
Teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından kolları sıvayan sportif direktör Ali Ravcı'nın başarıdaki payı yadsınamaz. Onun idaresindeki EYMS, evinde Kasımpaşa'yı 2-1'le geçtikten sonra Akhisar'da 2-0'lık skorla güldü. Son olarak BB Erzurumspor, Malatya'da 3-1'le devrildi. Son 3 karşılaşmada alınan 3 galibiyet ve 9 puan Kaplanları en güçlü 5'incilik adayı konumuna taşıdı. Mayısın 18'inde Antalya'ya gidecek olan Malatya ekibi, 26'sında Bursaspor'u misafir edecek. 5.lik için çekiştiği diğer 3 rakibine oranla apolete daha yakın olan Evkur Yeni Malatyaspor, zor günleri hiç de kolay atlatmadı.

2008_1

2019 KÖTÜ BAŞLADI; AMA!
Kuruluşunun 31'inci senesinde ilk kez boy gösterdiği Süper Lig'de, 2017-18'i 10. tamamlayan EYMS açısından 2018-19'un ilk yarısı mükemmel geçti. 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgiyle toplanan 29 puan, averajla Trabzonspor'un ardında 3. olmak anlamını taşıyordu. 2018 mükemmeldi, ya 2019? 16 Ocak'ta Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Bodrumspor ile oynanan müsabakayla startı verilen 2. devrede Süper Lig cephesinde işler sarpa sardı. 7 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 2 galibiyetlik performansla 12 haftalık süreçte haneye yazdırılan sadece 9 puan, Erol Bulut'la iplerin kopmasını da beraberinde getirdi.

2007_1

BAŞKAN GEVREK'İ MAHCUP ETMEDİ
Erol Bulut'la Bodrumspor'un ardından Göztepe'nin saf dışı bırakılması ve Ziraat Türkiye Kupası yarı finaline yükseliş, Malatya futbolunun 11 yıllık Spor Toto Süper Lig özlemini dindiren EYMS için tarihi bir başarı demekti. Ancak 0-0'ın rövanşında Galatasaray'a Malatya'ya 5-2 gibi farklı bir skorla kaybedilmesi ‘Bulut'ları kararttı! Süper Lig'de kalan 5 sınav için yeni bir teknik adamın risk olacağını bilen Adil Gevrek yönetimi, takımı sportif direktör Ali Ravcı'ya emanet etti. O da başkanını mahcup etmedi.

2006_1

TAKIMA RUH KAZANDIRDI
Zaten Ali Ravcı bu tür zorlu görevlere daha önceden alışkındı. 11 Eylül 2017 tarihindeki 3-2'lik Kasımpaşa yenilgisini izleyen Ertuğrul Sağlam'ın istifasının akabinde elini taşının altına koymaktan çekinmemişti. O dönem evdeki 4-2'lik Bursa şokuna rağmen İnegölspor 2-0'la elendi ve kupada 4. turun kapısı açıldı. Karabük deplasmanından da 4-2'yle dönüldü. Bu kez Süper Lig'de 3'te 3 yaptı. Birçok kez özellikle yerel basınının hunharca saldırısına uğrayan Ravcı, eleştirilere en güzel yanıtı kenar yönetimindeki performansıyla verdi. Kadro istikrarıyla dikkati çekerken, futbolcularına , her 90 dakika öncesinde saha ortasında galibiyet andı içiren ruhu aşıladı.

2005_4

ERTAÇ HAYATA DÖNDÜ
Erol Bulut'un raporu doğrultusunda Ertaç Özbir ile Murat Akça'nın süresiz kadro dışı bırakılınca neden böyle bir karar alındığını açıklayamadığı iddia edilerek acımasız tenkitlere maruz kaldı. Kulüpte para sıkıntısı olduğunu anlatmadığı gerekçesiyle suçlandı. “Gücü yetmez Ali'nin, yürek lazım. Bu da onda yok; çünkü konuşursa ekmeğinden ve ücretinden olur” diye de üzerine gelindi. Peki! O ne yaptı? Ertaç'ı, Beninli Fabien Farnolle'ün form düşüklüğünde 11'in değişmezi ve 3 haftada 9 puan….

2004_8

İKİ ŞAMPİYONLUK YAŞADI
1 Ocak 1973 Malatya doğumlu Ali Ravcı kim mi? Yaklaşık 5.5 yıllık görev sürecinde 2 şampiyonluk yaşayan bir futbol emekçisi. Malatya futbolunda yetiştikten sonra Türkiye'nin önemli takımlarında oynadı. Van, Kayseri, Sakarya, Gaziantep, Siirt, Mersin İdman Yurdu ve Malatya'da ter döktü. Ardından çeşitli kulüplerde yardımcı antrenör ve teknik direktör oldu. Evkur Yeni Malatyaspor'da 12 ayrı teknik adamla çalıştı. İlk döneminde EYMS 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off'lara kaldı. Sonra şampiyonluğa ulaştı. Ardından tarihinde ilk defa TFF Birinci Lig'e ve Süper Lig'e çıktı.

2000_106

ONU ELEŞTİRENLER SUSPUS!
Ali Ravcı şimdi de Spor Toto Süper Lig 5.liğiyle Malatya'ya, UEFA Avrupa Ligi'nin kupalarını açmaya çok yakın. “Kim ki, kendi çıkarlarını kulübün çıkarlarının üzerinde tutar, Allah onu perişan etsin!” diyenler bugünlerde ise suspus! “Suya sabuna dokunmadan ‘Ben temizim' diyor, yapmayın!” cümlesini kuranları da bitime 5 hafta kala, kritik anda dümenin başına geçip “Yelkenler fora” seslenişiyle pişman ediyor! Elbette bu güç zaman zarfında ona güvenen Adil Gevrek ve kurmaylarını da kriz yönetimleri için kutlamak gerek… Şimdi kafalardaki soru, “Ravcı ile devam edilmeli mi?”…

2001_87

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!