dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64232.608$

“Babacan, Erdoğan’a seçimler kazandırdı” sözüne sosyal medyada tepki yağdı!


“Babacan, Erdoğan’a seçimler kazandırdı” sözüne sosyal medyada tepki yağdı!
DEVA Partisi’nin kurucular kurulu üyesi olan Prof. Dr. İbrahim Gezer, sosyal medya paylaşımında, “Sayın Babacan ekonomiyi bu kadar başarılı yönetmeseydi, sayın Erdoğan, defalarca başbakan veya cumhurbaşkanı olabilir miydi?” diye sorarak yine gündem oldu.
Narin

Sosyal medyadaki video paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Prof. Dr. İbrahim Gezer, yayınladığı son videoyla, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı öve öve bitiremedi. 

"EKİBİN BAŞINDA BABACAN VARDI" 

İbrahim Gezer, son videosunda ekonomi konusunda Ali Babacan’ın büyük bir başarı gösterdiğini ve bunun sayesinde Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler kazandığını söyledi. Ak Parti hükümetlerinin 12 yılında bakanlık görevinde bulunan Ali Babacan’ın ülkeyi 2 tane büyük krizden kurtardığını söyleyen İbrahim Gezer, “Bu topraklar en büyük refaha Ali Babacan’ın ekonomi bakanlığı döneminde ulaşmıştır. Bu topraklar, Osmanlı’nın 600 yıllık döneminde milli geliri 500’le 600 dolar arasında görmüştür. Cumhuriyet kurulduğunda ise milli gelir, 700 dolardı. İlk kez bu topraklar 1 bin 500 doları, sayın Babacan döneminde aştı. E tabii ki o dönemde başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın da etkisi oldu. Sayın Abdullah Gül’ün de etkisi oldu. Ama ekibin başında sayın Babacan vardı.” ifadelerini kullandı.

"BUNLAR ALİ BABACAN DÖNEMİNİN ESERLERİDİR"

Türkiye’nin en büyük ekonomik büyümeyi Ali Babacan’ın bakanlığı döneminde yaşadığını belirten İbrahim Gezer, “Babacan’ın sorumlu olduğu yani bakanlık yaptığı 12 yılda yüzde 7,3’tür. Türkiye en büyük sanayi büyümemişi de Babacan dönemindedir. Babacan’ın döneminde sanayi büyümesi yüzde 250, ondan sonra ise yüzde 10-15’tir. En büyük ihracat büyümesi de ekonomi bakanlığı döneminde olmuştur. En fazla ihracat artışı Babacan dönemlerinde olmuştur. En büyük merkez bankası rezervi de Ali Babacan döneminin eseridir.” şeklinde konuştu. 

"ERDOĞAN DEFALARCA BAŞBAKAN VEYA CUMHURBAŞKANI OLABİLİR MİYDİ?"

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın bu ülkeye en büyük katkı yapmış insanlardan biri olduğunu söyleyen İbrahim Gezer, “Bugünkü mevcut aktörlere baktığımızda önümüzdeki yıllarda Türkiye’ye katkı yapabilecek en büyük potansiyeli Ali Babacan’da görüyoruz. Ak Parti’deki dostlarımızdan “Sayın Erdoğan, Babacan’ın bakan yapmasaydı, onu kim tanırdı? Babacan’ın yaptığı nankörlüktür” sözlerini duyuyoruz. Bu mantıkla baktığımız zaman ben de derim ki; “Peki sayın Babacan ekonomiyi bu kadar başarılı yönetmeseydi, sayın Erdoğan, defalarca başbakan veya cumhurbaşkanı olabilir miydi?” derim.” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI 

İbrahim Gezer’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma, çok sayıda tepki de geldi. Yapılan yorumlarda, Ali Babacan’ın İHA SİHA açıklamaları eleştirilirken, İbrahim Gezer’in de eleştirdiği bir çok konunun kendisinin de aday adayı olduğu döneme ait olduğu söyleniyordu. 

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!