dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2435.4
  • BIST
    9767.75
  • BTC
    63793.38$

Bakan Bozdağ: Depremin ardından 284 şüpheli tutuklandı!

Bakan Bozdağ: Depremin ardından 284 şüpheli tutuklandı!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin andından bugüne kadar bin 219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını belirterek, "Bunlardan 284 şüphelinin tutuklandığını, 416 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 260 şüpheli hakkında çıkarılmış yakalama kararı bulunduğunu, şu anda gözaltı kararı verilmiş 95 şüpheli olduğunu, yurt dışında 4 şüphelinin bulunduğunu, 53 şüphelinin vefat ettiğini görüyoruz. Bu tutuklu olanların durumuna baktığımızda ise 102’sinin müteahhit, 151’inin yapı sorumlusu, 13’ünün yapı sahibi, 18’inin de binada değişiklik yapan kişiler olduğunu görüyoruz” dedi.
Narin

Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Diyarbakır illeri başta olmak üzere sel felaketinden etkilenen vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Bozdağ, sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dilediğini, yaralılara acil şifalar dilediğini söyledi.

BUGÜNE KADAR BİN 219 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI, BUNLARDAN 284 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Şu ana kadar toplam 9 bin 435 binanın bilirkişi incelemesinin yapıldığını ve bunlarla ilgili usul hukuku çerçevesinde gerekli adli süreçlerin tamamlandığını açıklayan Bakan Bozdağ, “Öte yandan adli soruşturmalar da demin söyledim resen başlatıldı ve bugüne kadar bin 219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını görüyoruz. Bunlardan 284 şüphelinin tutuklandığını, 416 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 260 şüpheli hakkında çıkarılmış yakalama kararı bulunduğunu, şu anda gözaltı kararı verilmiş 95 şüpheli olduğunu, yurt dışında 4 şüphelinin bulunduğunu, 53 şüphelinin vefat ettiğini görüyoruz. Bu tutuklu olanların durumuna baktığımızda ise 102’sinin müteahhit, 151’inin yapı sorumlusu, 13’ünün yapı sahibi, 18’inin de binada değişiklik yapan kişiler olduğunu görüyoruz. Adli tahkikatlar, tabii yargılama süreçleri, Anayasa ve yasalarımızın emrettiği usule uygun bir şekilde bugüne kadar sürdüğü gibi bundan sonra da aynı usulde devam edecektir” dedi.

NORMALLEŞEMEYEN SÜRE UZAYACAK

“Deprem yaşanan illerde sürelerin durdurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlanmış ve bu bölgelerde 6 Nisan’a kadar sürelerin durdurulması ve ayrıca davaların görülmesi hususlarının da durmasına dair bir karar alınmıştı” hatırlatmasında bulunan Bakan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“6 Nisan’dan sonra Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Osmaniye’de normalleşme sağlanıyor ve buralarda sürelerin durmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uzatılma yapılmayacaktır. Bazı illerimizin merkezlerinde sorun olan yerlerde ve bazı ilçelerimizde ise noktasal olarak belli bir süre daha uzatılacaktır. Ama illerimizin önemli bir kısmında, ilçelerimizin de pek çoğunda 6 Nisan’dan sonra süre uzatımı yapılmayacağını, adli süreçlerin deprem öncesi durumunun devam edeceğini buradan açıklamak isterim. Gerek hakim ve savcılarımız, gerek adli personelimiz, gerek avukatlarımız, gerek ise vatandaşlarımız bu hususu dikkate alarak, 6 Nisan’da adliyelerimizin deprem öncesi duruma döneceğini bilerek hazırlıklarını yapmalarında fayda olduğunu ifade etmek isterim. Yalnız Adıyaman merkez, Kahramanmaraş merkez, Hatay merkez, Malatya merkez ve bazı ilçelerde belli bir süre daha bunu uzatacağımızı da buradan ifade etmek isterim.”

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!