dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.91
  • ALTIN
    2425.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64715.18$

Bakan Ersoy: “Her bölgenin müze ziyaret oranları artacak”


Bakan Ersoy: “Her bölgenin müze ziyaret oranları artacak”
Malatya’da açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’deki müzelere daha çok ziyaretçi gelmesi için çalışmalarının olduğunu belirterek, “Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin müzeyi ziyaret oranı Avrupa’nın yarısı kadar. Bizim bunları eşitlememiz gerekiyor. O yüzden de mayıs ayı itibariyle çok ciddi bir şekilde Türkiye genelinde müze tanıtımına başlayacağız. Her bölgenin ciddi bir tanıtımla müze ziyaret oranlarını artıracağız” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi. 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY MALATYA'DA 

Sabah erken saatlerde kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilk olarak Malatya Valiliğini ziyaret etti. Burada Vali Aydın Baruş ve vali yardımcıları tarafından karşılanan Ersoy, şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik Makamında Vali Baruş'tan turizm ve kültür yatırımlarına ilişkin brifing aldı.

1002_488

BAKAN ERSOY YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

 Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesini de ziyaret eden Bakan Ersoy, burada da Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'tan bilgi aldı. Ersoy ve beraberindekiler ardından Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı'nı gezdi. Bakan Ersoy, Türkiye'nin en büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi'ni gezerek yetkililerden bilgiler aldı. 

1003_360

"ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE AKTARABİLECEĞİMİZ FAALİYETLER VAR"

Bakan Ersoy'un bir sonraki durağı ise AK Parti Malatya İl Başkanlığı oldu. Partililer tarafından karşılanan Ersoy, kendilerine iletilen projeleri yerinde görme fırsatı olduğunu söyleyerek, “Başta kültür sanat olmak üzere hangi faaliyetleri burada geliştirebiliriz, arttırabiliriz onları tartışıyoruz. Çok rahat bir şekilde aktarabileceğimiz organizasyonlar, faaliyetler var” şeklinde konuştu.

1004_176

"ŞEHİRLERİN TANITIMI İÇİN YAPILAN GRUPLARA MALATYA'YI DAHİL EDECEĞİZ"

 Malatya'da kendilerine 4-5 adet turizm projesi sunulduğunu kaydeden Ersoy, “Biz şehirlerin tanıtımı için biliyorsunuz gruplar yapıyoruz. Malatya'yı da bu grubun içerisine dahil edeceğiz, ona karar vereceğiz hangi grubun içine dahil olacak diye. Muhtemelen Güneydoğu grubunun içerisine dahil edilecek. Bu anlamda biraz tanıtım desteğine ihtiyacı var Malatya'mızın. Bu da zaten bizim en iyi yaptığımız iş. Belli program çerçevesinde tanıtım desteği de vereceğiz. İnşallah burada da turizmle ilgili bir potansiyel oluşması için gereken altyapıyı hazırlayacağız, gerisini de Malatya kendi başaracak" ifadelerine yer verdi. 

1005_100

KENT MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜLEN TARİHİ BİNANIN AÇILIŞI YAPILDI

Malatya'da II. Abdülhamit döneminde yapılan ve Battalgazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ile Kent Müzesine dönüştürülen tarihi binanın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile gerçekleşti. 

1002_489

"İSPENDERE TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ AÇISINDAN DA ÖNEMLİDİR"
Açılışta bir konuşma yapan Bakan Ersoy, çalışmalarda emeği geçen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ederek, “Bu müzeye tamam bizim katkılarımız oldu ama kendisi birebir takip etti, büyük bir gayret ile bu müzeyi başta Malatya olmak üzere tüm Türkiye'ye kazandırdı. Aynı zamanda İspendere İçmelerinin de açılışını bugün gerçekleştireceğiz. İspendere sadece sağlık açısından değil turizm çeşitliliği açısından da oldukça önemli” ifadelerini kullandı. 

70 MİLYON TURİST HEDEFİMİZ VAR"
Bakanlık olarak yeni dönemde turizm hedeflerini büyüttüklerini aktaran Ersoy, “70 milyon turist gibi yeni bir hedef belirledik. Buna ulaşmak için de geleneksel turizm alanlarının dışında tüm Türkiye'yi kapsayan, turizmi 81 ile yayan çalışmalar yapmamız gerekiyor. Potansiyeli olan her yerin turizmden pay alması gerekiyor ki biz rakamı hızlı bir şekilde 2023'e kadar yakalayalım hatta geçelim. Bizim hedefimiz 70 milyon ama bizim bu hedefte kalmak gibi bir hedefimiz yok. Biz daha büyük rakamlara ulaşmak için başlangıç noktası olarak bu hedefleri belirledik” şeklinde konuştu. 

1003_361

"BÖLGESEL TANITIM DAHA VERİMLİ"
Bölgesel turizm tanıtımlarının çok verimli olduğunu dile getiren Ersoy, “Amacımız öncelikli olarak Malatya'nın değerlerini, Malatya için ön plana çıkarmak sonrasında biliyorsunuz bir ilin tanıtımı tek başına yeterli olmuyor. Komşu turizm potansiyeli olan illerle birleştirip bir paket dahilinde bunun tanıtımını yapmak. O zaman çoklu tanıtımlarda turizm potansiyelleri birleştirilmiş olduğu için çok ciddi çok verimli sonuçlar almış oluyoruz. Bu bağlamda Aslantepe Höyüğündeki kazıların tamamlanması ve UNESCO Geçici Miras Listesi'nden kalıcı listeye geçirilmesinin hayati önemi var. Tabi biz bölgelere baktığımız zaman 2 noktada ayrıştırıyoruz. Birinci noktada Türkiye için değer olan, Türkiye markası olacak olan değerle ayrı bir önem veriyoruz. Bölgesel değerlere de ayrı bir önem veriyoruz” diye konuştu. 

MALATYA GASTRONOMİSİNİN ÖN PLANA ÇIKMASI GEREKİYOR
Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bir şehrin turizmde bir yerlere gelmek için hem halkının hem de yöneticilerinin istekli olması gerektiğini ifade ederek, Malatya'ya gastronomi eleştirisinde bulundu. Malatya'nın gastronomisinin ön plana çıkmadığını kaydeden Ersoy, bu konuda çalışma beklediğini söyledi. Ersoy, “Zaten turizmde bir yere gelmek istiyorsanız öncelikli olarak o ilin halkının ve yöneticilerinin istekli olması lazım. Siz bize projelerinizi getireceksiniz. Bizler de ilaveten hem destek hem de bilgi açısından sizlere yardımcı olacağız ama sizden ricam bu işe sadece arkeoloji ve kültür olarak bakmamanız. Tıp tedavi merkeziniz var tescillenmeye başlayan gastronominiz var ama gastronominizi ön plana çıkaramamışsınız. Bence Aslantepe ile birlikte gastronominizi de ön plana çıkarmanız gerekiyor. Turizm tek başına bir şey ifade etmiyor artık, turizm kültür, sanat, arkeoloji, deniz, kum, güneş, gastronomi gibi bütün öğeleri birleştirirseniz önemli. Bütün bu değerlerinizi, potansiyelinizi ortaya çıkararak doğru bir plan ve program yaparsanız çok iyi sonuçlar alırsınız. Aksi takdirde bir bacağınız eksik oluyor” dedi. 

1005_101

"MÜZELERE DAHA ÇOK ZİYARETÇİ GELECEK"
Bakan Ersoy, Türkiye'deki müzelere daha çok ziyaretçi gelmesi için çalışmalarının olduğunu aktararak, sözlerini şu şekilde tamamladı: 
“En önemli sıkıntı müzelerin ziyaretçi sayısı. Yani Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin müzeyi ziyaret oranı Avrupa'nın yarısı kadar. Bizim bunları eşitlememiz gerekiyor. O yüzden de mayıs ayı itibariyle çok ciddi bir şekilde Türkiye genelinde müze tanıtımına başlayacağız. Her bölgenin ciddi bir tanıtımla müze ziyaret oranlarını artıracağız. Bu ilerde hem mevcut turistin memnuniyetini artıracak hem olası potansiyel turist artışı sağlayacak.” 

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Malatya'da olmanın ve yaşamanın sorumluluğunu hep üzerilerinde hissettiklerini vurgulayarak, Malatya'nın kendi belleğini ve kendi hafızasını koruması konusunda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. 

"MALATYA'NIN TARİHİ YAŞATILACAK"
Malatya Valisi Aydın Baruş da restorasyonu tamamlanan bina ile Malatya'nın tarihinin yaşatılacağını aktararak, “Bina gerçekten önemli kültür merkezlerinden biri haline gelmiş, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müzemizin Malatya'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların arından tarihi binanın açılışı gerçekleştirildi. 

1004_177

AÇILIŞA KATILANLAR
Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Valisi Aydun Barış, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve çok sayıda davetli katıldı. 

1006_54

 

BAKAN ERSOY MALATYA'DA ARSLANTEPE HÖYÜĞÜ VE LEVENT VADİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ

1002_492

BAKAN ERSOY BİR DİZİ ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ilk olarak UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nü ziyaret etti. Burada yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Ersoy daha sonra Akçadağ'da bulunan Levent Vadisi'ne geçti. Seyir terasına çıkan Ersoy, hem vadiyi inceledi hem de bölgede yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ersoy, bölgedeki turizmin gelişmesine katkı sağlayacak her türlü projeye destek vereceklerini aktardı. Bakan Ersoy beraberindekilerle birlikte daha sonra AK Parti Akçadağ İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. 

1003_364

"AKÇADAĞ TURİZM İLE ANILAN BİR İLÇEMİZ OLACAK"
Bakan Ersoy, Malatya'yı detaylı bir şekilde gezdiklerini ifade ederek, “Mustafa Başkan özellikle Levent Vadisi'ni görmemi istedi. Projeleri konusunda beni bilgilendirdi bakanlık olarak kendisine her türlü desteği vereceğiz. Turizmden Akçadağ'ın da bir pay alması için gereken desteği ve altyapıyı sağlayacağız. İnşallah Akçadağ turizmle anılan bir ilçemiz olacak. Önemli olan Malatya'ya bazı şeyler kazandırmak. Malatya tabii ki tek başına bir şeyler ifade etmiyor. İlçeleri ve çevre illeri ile beraber bir şeyler ifade ediyor” dedi. 

1004_179

BAKAN ERSOY KANYONU BEĞENDİĞİNİ AÇIKLADI
Kanyonu çok beğendiğini kaydeden Bakan Ersoy, “Biliyorsunuz yeni bir yasayı meclisten geçirdik. Sinema destekleme yasası. İçinde bir platform var. Özellikle yabancı film prodüksiyonları ile yapımcılara Türkiye'de film çekilebilecek yerlerin tanıtımını yapıyoruz. Artı Türkiye'de yaptıkları filmlerle ilgili de destek veriyoruz. Bu iki açıdan faydalı oluyor birisi film çekilen ilçeye çok büyük faydası oluyor, bu da bir çeşit turizm ikincisi tabii bölgenin çok iyi tanıtılmasını sağlıyor. Bu vadi bu açıdan çok değerli. Vadi Kapadokya'yı da andırıyor üzerinde biraz çalışacağız” şeklinde konuştu. 

"ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR"
AK Parti Akçadağ Belediye Başkan Adayı Mustafa Kırteke ise, Akçadağ ile ilgili önemli projeleri olduğunu kaydederek, amaçlarının Akçadağ'a hizmet etmek olduğunu kaydetti. 

GÜRKAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPTI
AK Parti Battalgazi Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Adayı Selahattin Gürkan ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Akçadağ'ı ve Malatya'yı en güzel şekilde kalkındıracaklarını ifade etti. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!