dore okulları
Malatya
01 Mayıs, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    38.32
  • EURO
    43.77
  • ALTIN
    4105.0
  • BIST
    9.358
  • BTC
    92349.288$

Bakan Koca duyurdu! Malatya'ya şehir hastanesi geliyor

Bakan Koca duyurdu! Malatya'ya şehir hastanesi geliyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu-Bütçe görüşmelerinde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 ile daha şehir hastanesi yapımı için proje çalışmalarına başlandığını açıkladı. Koca, "Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerimizde de şehir hastaneleri yapmak için proje çalışmalarına başladık" diye konuştu.
Narin

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumların 2024 yılı bütçesini görüşmek üzere toplandı.

Bakan Koca, bakanlığının bütçe sunumunu yaptı. Koca, Beyaz Reform ile hekimlerin kamuya dönme talebinin arttığını belirterek, "Toplam hekim sayımız yeni atamalarımızla birlikte 205 bini geçti. Bu hekimlerin 104 bini uzmandır. Toplam sağlık personeli sayımız ise her geçen gün artıyor. AB ve OECD ortalamalarına göre, kişi başına düşen hekim sayısında yeterli düzeyde değilsek bile çok hızlı bir artış gösterdiğimiz bir gerçektir. Hemşire ve ebe sayımız bugün için 310 bine ulaşmıştır. Son 10 yılda yüzde 45’e yakın artış olmasına rağmen henüz istediğimiz seviyeye ulaşmış değiliz. 8 bin 855 hekimimiz açıktan atamayla kamuya döndü" diye konuştu.

ARALARINDA MALATYA'NIN DA BULUNDUĞU 3 İLE DAHA ŞEHİR HASTANESİ GELİYOR

Koca, Hatay- Antakya, Erzin, Altınözü, Payas, Gaziantep-Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş-Merkez, Nurhak, Türkoğlu ve Adıyaman Çelikhan’da toplam bin 588 yatak kapasitesine sahip 10 acil durum hastanesinin Mart 2024 tarihi itibarıyla  hizmete açılacağını hedeflediklerini belirtti. Koca, "Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerimizde de şehir hastaneleri yapmak için proje çalışmalarına başladık" diye konuştu.

Bakan Koca, inşaatı devam eden 144, ihale aşamasında 73, proje ve arsa aşamasında 195 olmak üzere toplamda 412 adet hastane yatırımı bulunduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl için 55’i hastane olmak üzere toplam 150 yeni sağlık tesisinin açılışını yapacağız. 2023 yılında kamu özel iş birliği modeli ile Kocaeli, İzmir ve Gaziantep Şehir Hastanelerinin yapımı tamamlandı. Böylece 17 şehir hastanemiz 28 bin yatak kapasitesi ile sağlık hizmeti vermeye başladı. Kütahya Şehir Hastanemizin ise inşaat süreci devam etmektedir. Yatak kapasitesi toplamda 6 bine ulaşan 5 şehir hastanemizin yapımı genel bütçe kaynaklarıyla tamamlanmıştır. Toplam yatak kapasitesi 15 bini bulan 12 şehir hastanemizin yapımı ise devam etmektedir" dedi.

KAYNAK: MİLLİYET 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Gökhan
    10-11-2023 14:21

    Hiç sanmıyorum....

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!