dore okulları
Malatya
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66168.389$

Bakan Kurum: Hasar tespitleri yeniden yapılacak


Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'daki hasarsız, az hasarlı ve orta hasarlı evlerin, hasar tespitlerinin yeniden yapılacağını onun için kesinlikle evlere girilmemesi gerektiğini söyledi.
Narin

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde, belediye başkanları ve muhtarlarla bir araya geldikten sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, etkin ve güçlü bir şekilde tam kadro sahada olduklarını söyledi.

YENİ KONUTLARIN YERLERİNİ BERABER BELİRLEDİK

Bakan Murat Kurum, “ Bütün ekibimizle, hem hasar tespit çalışmalarını takip ettik hem de valilerimizle, belediye başkanlarımızla, STK’larımızla, iş dünyamızla, kanaat önderlerimizle, vatandaşlarımızla istişarelerde bulunduk, Malatya’da yeni konutlarımızın inşa edileceği yerleri beraberce belirledik” ifadelerini kullandı.

"MALATYA'DA 90 BİN 347 BAĞIMSIZ BÖLÜMDEN OLUŞAN 32 BİN 195 BİNAYI YIKIK, ACİL YIKILACAK ve AĞIR HASARLI OLARAK TESPİT ETTİK"

Hasar tespit çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve 5 ilde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını da ifade eden Kurum, “Bir yandan geçici barınma alanlarını inşa ederken, diğer yandan da hasar tespitlerimizi 5 bin 600 personelimizle 6 ilimizde aralıksız sürdürüyoruz. Şu an itibariyle Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis olmak üzere 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarımızı tamamladık. Depremden etkilenen illerimizde 5 milyon 117 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 712 bin binada inceleme yaptık. İçerisinde 651 bin 416 bağımsız bölüm olan 232 bin 632 yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Malatya’mızda da ise 90 bin 347 bağımsız bölümden oluşan 32 bin 195 binayı yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik. İnşallah birkaç gün içerisinde diğer 6 ilimizdeki hasar tespit çalışmalarımızı da tamamlamış olacağız” dedi.

KONUT SAYILARI ARTACAK 

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut seferberliğini ve en büyük afet dönüşüm sürecini 11 ilde aynı anda başlatıldığına değinen Bakan Kurum, “Malatya’mızda da 66 bin 230 konut ve 21 bin 549 köy evi inşa edeceğiz. Bölgenin zemin etütlerine başladık, inşallah bu ay içerisinde ilk kazmayı vuruyoruz. Yine hasar tespitlerimize göre konut sayılarımızı artıracağız” şeklinde konuştu. Yeni yerleşim yerleri için bilim insanları ve uzman ekipler ile çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Bakan Kurum, “ Malatya’da 2 bin 420 konutumuzun yapımına başlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Barut
    08-03-2023 07:01

    Dalkavuklar bırakmazlar ki devlet eşit bir şekilde plan yapsın.salak salak teklifler yalakalık için söylenmiş şeyler var.yine ilkokul mezunlarini etrafına toplamışlar vasıfsız insanlar menfaat ci insanlar .misal ben Malatya liyım ama bu toplantıda haberim yok .ama akp ve dalkavuklarin tam kadro orda ne hikmetse.sonuc olarak Malatyalı akp zihniyeti kendi planını yapıyor.reise kurban olasiniz .devletin yaptığı tokide orda belediyelerin yaptığı depreme dayanlikli evlerde orda.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!