Malatya
01 Ağustos, 2025, Cuma
  • DOLAR
    40.67
  • EURO
    46.56
  • ALTIN
    4310.4
  • BIST
    10.743
  • BTC
    115595.24$

Bakan Kurum’dan Malatya'ya Mesaj: Umudu Asla Söndürmeyeceğiz

Bakan Kurum’dan Malatya'ya Mesaj: Umudu Asla Söndürmeyeceğiz
6 Şubat depremlerinin ardından büyük yıkım yaşayan Malatya’da hayat yeniden yeşeriyor. Bakan Murat Kurum’un paylaştığı görüntülerde yeni yuvalarına kavuşan depremzedeler gözyaşları ve dualarla teşekkür etti. Kurada çıkan her anahtar, yeni bir başlangıcın simgesi oldu.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bahçebaşı ve İkizce mahallelerinde yeni konutlarına kavuşan vatandaşların duygusal anlarını sosyal medyada paylaştı.

UMUDUN SESİ: “BİZE SADECE ANAHTAR DEĞİLDİ”

Depremzede İrfan Yılmaz’ın, "Kurada çıkan anahtar bizim için sadece bir anahtar değildi. Çocuklarımızın geleceği, bizim umudumuz oldu" sözlerini alıntılayan Bakan Kurum, “Size söz olsun, o umutları hiç söndürmeyeceğiz” diyerek devletin kararlılığını yineledi.

26 BİN KONUT TESLİM EDİLDİ, 79 BİN YOLDA

Bakanlık, Malatya’da bugüne kadar 26 bin 325 konut ve iş yerini hak sahiplerine teslim etti. Yıl sonuna kadar bu sayının 79 bin 420’ye ulaşması hedefleniyor. Her yeni yapı, sadece bir ev değil, bir hayatın yeniden inşası anlamına geliyor.

HAK SAHİPLERİNDEN DUYGULANDIRAN SÖZLER

Ahmet İtik, “Böyle evleri hayal ederdik. Sıcak bir yuvaya kavuşmak tarif edilemez,” derken; Engin Yılmaz, “453 bin konut yapılacakmış, biz inanıyoruz. 500 bini de yaparlar” dedi. Bir başka depremzede ise “Depremi, korkusunu unuttum. Çocuklar güldü, biz güldük” ifadeleriyle duygularını paylaştı.

KAYNAK: İHA
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!