Bakan Murat Kurum Malatya Sokaklarında Esnafla ve Vatandaşla Buluşacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası yeniden inşa çalışmalarının sürdüğü Malatya’da yoğun bir programa katılıyor. Valilik ziyaretiyle başlayacak temaslar kapsamında sosyal konut kura töreni düzenlenecek, esnaf ve aile ziyaretleri gerçekleştirilecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 Temmuz Cuma günü bir dizi programa katılmak üzere Malatya’ya geliyor. Deprem sonrası yeniden inşa ve ihya çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü kentte gün boyunca temaslarda bulunacak olan Bakan Kurum; resmi ziyaretler gerçekleştirecek, merakla beklenen kura törenine katılacak ve vatandaşlarla bir araya gelecek.
İLK DURAK MALATYA VALİLİĞİ OLACAK
Bakan Kurum’un kentteki ilk adresi Malatya Valiliği olacak. Malatya Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret edecek olan Kurum, şehirde yürütülen yeniden yapılanma projeleri, altyapı çalışmaları ve son durum hakkında yetkililerden detaylı brifing alacak.
500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ İÇİN KURA HEYECANI
Ziyaretin en kritik ve merakla beklenen aşaması ise saat 13.30’da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan "500 Bin Sosyal Konut Projesi Konut Belirleme Kura Töreni" olacak. Hak sahiplerinin heyecanla beklediği törende konuşma yapması beklenen Bakan Kurum’un, deprem felaketinin ardından tamamlanan ve yapımı devam eden projelere ilişkin son değerlendirmeleri de kamuoyuyla paylaşması öngörülüyor.
ESNAF VE DEPREMZEDE AİLE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Kura töreninin tamamlanmasının ardından sahadaki incelemelerine devam edecek olan Bakan Kurum, kent merkezinde hizmet veren çarşı esnafını ziyaret edecek. Esnafın ve vatandaşların taleplerini tek tek dinleyecek olan Kurum, ardından yapımı tamamlanan yeni evlerine yerleşen depremzede bir aileye konuk olacak. Ziyaretlerde sahada yürütülen çalışmalar doğrudan yerinde incelenecek.
SİYASİ VE YEREL YÖNETİM TEMASLARI
Saha programlarının ardından Bakan Kurum’un Malatya’daki son durakları siyasi ve yerel yönetim kurumları olacak. Ziyaret takvimi doğrultusunda AK Parti Malatya İl Başkanlığı’na geçecek olan Kurum, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek kentteki temaslarını tamamlayacak.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Bakan Murat Kurum Malatya Sokaklarında Esnafla ve Vatandaşla Buluşacak
- Malatya YKS 2026 Sınavında 428 Derece İle Başarıya İmza Attı
- Atıl Araziler Yeşerdi! Nohut Hasadında Hedef 500 Ton
- Binlerce Personelin Katıldığı Kapsamlı Denetimlerde Yüzlerce Düzensiz Göçmen Yakalandı
- Rekoltesi 67 Bin Ton Olarak Açıklanan Kayısıda Üreticiler Düşük Fiyat Kıskacında Kaldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.